Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε επαγρύπνηση βρίσκεται το Τμήμα Φυτοπροστασίας της Δ/νσης Αγρ/κής Ανά/ξης της Ν.Α. Εύβοιας για το νέο καταστροφικό έντομο που προσβάλει τομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά και πατάτα και μπορεί να προκαλέσει ολοκληρωτική καταστροφή στην παραγωγή.
Για το λόγο αυτό και εν’ όψη της νέας καλλιεργητικής περιόδου η Δ/νση Αγρ/κής Ανά/ξης αφενός έχει τοποθετήσει δίκτυο παγίδων για τον εντοπισμό του, σε στρατηγικής σημασίας περιοχές και αφετέρου έχει προγραμματίσει απογευματινές ενημερώσεις παραγωγών στον τόπο παραγωγής.
Ήδη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μαντούδι του Δήμου Κηρέως η πρώτη ενημέρωση στις 22/04/2010 από τους Γεωπόνους του Τμήμ. Φυτοπροστασίας Άννα Σταυροπούλου και Κωνσταντίνο Τζελά και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα κέντρα παραγωγής.
Όπως δήλωσε ο κ. Τζελάς:
«Το έντομο εντοπίστηκε σε παγίδες που τοποθετήσαμε κατά την περσινή περίοδο και ταυτοποιήθηκε από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Έχει έντονη αναπαραγωγική ικανότητα ειδικά στις υψηλές θερμοκρασίες, γι’ αυτό και προκαλεί εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες, σε φύλλα, στελέχη και καρπούς τομάτας. Είναι δύσκολο να ελεγχθεί από τη στιγμή που εγκατασταθεί πλήρως στην καλλιέργεια.
Για τον αποτελεσματικό έλεγχο συνίσταται συνδυασμός προληπτικών καλλιεργητικών, βιολογικών μέτρων καθώς και χρησιμοποίηση φυτοπροστατευτικών προϊόντων φιλικών στο περιβάλλον και στους ωφέλιμους οργανισμούς.»
Για περισσότερες πληροφορίες στο Τμ. Φυτ/σίας και στα τηλέφωνα 22213 53920-53918-53910.Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας