Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 και ώρα 9:15 μ.μ., στο Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου.
«Το Σχολείο του Σύμπατος»
«Το Σχολείο του Σύμπατος»
Η διάλεξη του Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Αντωνίου πραγματοποιείται στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης.  

Το γήινο εργαστήριο αποδεικνύεται πολλές φορές πολύ μικρό για να αποδώσει την ευρύτητα των φυσικών ή γενικότερα των συμπαντικών νόμων. Αυτό σημαίνει ότι εδώ στη Γη μπορούμε να αντιληφθούμε και να βιώσουμε μόνο ελαχιστότατες εκδηλώσεις αυτών των νόμων.

Κάπου εκεί ψηλά όμως, στον κόσμο των αστέρων, των αστρικών σμηνών, των γαλαξιών, και των γαλαξιακών ομάδων  υπάρχει ένα άλλο εργαστήριο. Το εργαστήριο του Σύμπαντος.

«Αφουγκραζόμενοι» την ακτινοβολία των μακρινών αυτών αντικειμένων, της μεσοαστρικής και της μεσογαλαξιακής ύλης  ανακαλύπτουμε και αντιλαμβανόμαστε ένα ευρύτερο σύνολο συμπαντικών νόμων και καταστάσεων που αδυνατούμε πλήρως να δημιουργήσουμε εδώ στη Γη.

Εξαιρετικά ακραίες μορφές της ύλης, υπέρπυκνες καταστάσεις, απίστευτες θερμοκρασίες, μαθηματικές και χωροχρονικές ιδιομορφίες, για να φθάσουμε στο βέλος του χρόνου αλλά ακόμα και σε αυτό ακόμα το πάγωμα του χρόνου. Όλα συνθέτουν ένα ολοένα και πιο πολύπλοκο όλο και πιο ποικίλο συμπαντικό σκηνικό. Οι φυσικοί νόμοι που ανακαλύπτουμε ξετυλίγονται μπροστά μας διάσπαρτοι, σαν τα κομμάτια ενός παζλ.

Αυτά ακριβώς  τα κομμάτια καλούμαστε εμείς εδώ  στη Γη να τα συνθέσουμε και να πάρουμε μια εικόνα. Μια μια γοητευτική εικόνα. Την εικόνα του κόσμου. Την εικόνα του Σύμπαντος. Το έργο δεν είναι εύκολο. Δεν είναι όμως και ακατόρθωτο.

Είσοδος Δωρεάν.Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας