Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Αφροδίτη Παπαθανάση, Πρώην Βουλευτής Φωκίδας, γράφει για τα «μετέωρα» συστήματα ενημέρωσης των πληθυσμών σε περιπτώσεις κρίσης.
Αφροδίτη Παπαθανάση
Αφροδίτη Παπαθανάση
«Από τα δεκάδες άρθρα και αφιερώματα που γράφτηκαν τις μέρες της τραγωδίας κάποια επικέντρωσαν τη θεματολογία τους γύρω από τα «μετέωρα» συστήματα ενημέρωσης των πληθυσμών σε περιπτώσεις κρίσης.

«Μετέωρα» γιατί ακόμη είτε δεν έχουν παραληφθεί, είτε δεν έχουν τεθεί τεθεί σε λειτουργία, χαμένα κάπου στην γραφειοκρατία ή στην έλλειψη ενδιαφέροντος. 

Προκύπτει η ανάγκη, μετά την τραγωδία, να σκεφτούμε, ξανά, τι κάνουμε με τα πολλά χρήματα που μας δίνουν τα ευρωπαϊκά ταμεία για την κοινωνία της πληροφορίας, τις νέες τεχνολογίες και όλα τα σχετικά.

Συχνά τα κάνουμε - κάναμε επιχορηγήσεις για ιστοσελίδες, προώθηση σε facebook, ακόμη και αγορά τάμπλετ.

Ίσως όμως :

Θα μπορούσαμε, επιπλέον και εκτός από ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και καθολική ψηφιακή αποτύπωση δεδομένων, χαρτών κλπ με προσβασιμότητα προς όφελος του πολίτη, του κοινωνικού συνόλου και της επιχειρηματικότητας, να δούμε και τα ακόλουθα:
  • Πως κάθε περιφέρεια μέσω apps να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες πληροφόρησης για τα πάντα. 
  • Από τις εφημερίες  των νοσοκομείων έως τις πληροφορίες για τουριστικές υπηρεσίες, από τη γνώση για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομία κάθε περιοχής - πολύγλωσση ενημέρωση πάντα - έως ειδοποίηση alarm για ενδεχόμενα εμπόδια στην κυκλοφορία. 
  • Από ειδοποίηση συντονισμό για σχεδία διαχείρισης σε πραγματικό -real time- χρόνο έως πληροφορία και κανόνες για επενδυτικά σχεδία.
Και αν αυτά φαίνονται πολλά ή πολύπλοκα την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ας έβλεπαν τα Περιφερειακά  Συμβούλια σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση, το πως:
  • θα βελτιώσουν την χρήση των πληροφοριακών συστημάτων που ήδη υπάρχουν για καλύτερη Διοίκηση.
  • πως θα αναπτύξουν νέα συστήματα,  αυτά που κρίνουν ως  τα πλέον απαραίτητα.
Για παράδειγμα:
  • Είναι ικανή η δυνατότητα  για την περιοχή να υπάρξει ένα σύστημα, μια εφαρμογή app, με όλη την παροχή πληροφορίας για ιστορική, πολιτιστική κληρονομία, σαφώς με φωτογραφίες, οδηγίες, χάρτες, διαδρομές, πληροφορίες για ορειβατικό, χειμερινό, θρησκευτικό, αρχαιολογικό τουρισμό;
  • Είναι ικανή η δυνατότητα μιας κεντρικής ιστοσελίδας, και help desk για την επιχειρηματικότητα, χωρίς τα ημίμετρα ή τις ηρωικές αλλά ελλείπεις προσπαθείς που βλέπουμε;
  • Υπάρχει η δυνατότητα της ψηφιακής απεικόνισης του ανάγλυφου της περιφέρειας, με κάθε δασικό, επαρχιακό, αγροτικό δρόμο στην καθολική υπηρεσία των δημοσίων Αρχών;
  • Υπάρχει η δυνατότητα ενός ηλεκτρονικού συστήματος που ελέγχει ανά πάσα ώρα και στιγμή τα επίπεδα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης υποδομών και επιχειρηματικών μονάδων ειδικού ενδιαφέροντος;
Καλές οι συνεντεύξεις και τα σχεδία προβολής σαββατοκύριακου ή τα pay roll αφιερωμάτων. Βασική υποδομή χρειαζόμαστε.

Και πολύ θα ήταν πολύ χρήσιμη μια ουσιαστική δημοσιογραφική έρευνα για την δαπάνη «επικοινωνίας» και τους «επικοινωνιολόγους» και το κόστος αυτών σε δημόσιο χρήμα.

Και θα ήταν χρήσιμο οι επιστημονικές μας ενώσεις, Οικονομικό Επιμελητήριο , ΤΕΕ, Δικηγορικοί Σύλλογοι, Γεωλογικό Επιμελητήριο, να μιλήσουν επί της ουσίας για όλα αυτά. 

Και αν το Περιφερειακό μας Συμβούλιο και η Ένωση Δήμων της Στερεάς έθεταν σχέδιο υλοποίησης εφαρμογών, απαραίτητων για την εποχή της πληροφορίας και των έξυπνων τεχνολογιών και αν εκπαίδευαν νέους επιχειρηματίες και αγρότες πάνω σε αυτά, θα μας βοηθούσαν όλους, στρατηγικά πάρα πολύ»Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας