Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξεκίνησε η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας.
Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας
Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας
Το πανέμορφο Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας, ανοίγει τις πύλες του, μετά από σαράντα χρόνια, από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018, με μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία. 

Ένα πιλοτικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος στην Στερεά Ελλάδα, καρπός μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ερέτριας, και συγκεκριμένα στην πόλη της Ερέτριας, σφραγισμένης εδώ και χιλιετίες από την Ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας και το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ). 

Στα πλαίσια του νέου προγράμματος του ΚΕΔΡΑ, που επίσης ενισχύεται οικονομικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα παρουσιαστούν σε πρεμιέρα έργα και των τριών αρχαίων τραγικών: 

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 8:30 μ.μ.

1. Ελένη του Ευριπίδη του Θεάτρου Χαλκίδας σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 8:30 μ.μ.

2. Οιδίποδας Τύραννος του Σοφοκλή με σύμπραξη της εταιρείας «Λάιος» της Θήβας και του συλλόγου «Δήλια Δρώμενα» της Τανάγρας σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 8:30 μ.μ.

3. Οι Πέρσες του Αισχύλου από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και θεάματος του Παντείου σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιάγκου Ανδρεάδη.

Για τις θεατρικές παραστάσεις η Εφορία Αρχαιοτήτων Εύβοιας παραχώρησε την απαιτούμενη άδεια, που λόγω της σημερινής κατάστασης του μνημείου και των εκτελούμενων εργασιών, ο αριθμός των θεατών που θα εισέλθουν στο Αρχαίο Θέατρο περιορίστηκε αυστηρά στους 300.

Επειδή, όμως, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους Δημότες και τους επισκέπτες για τις παραστάσεις, ο Δήμος Ερέτριας, μέσω του Νομικού του Προσώπου, Δαφνηφόρος Απόλλων, θα δώσει τη δυνατότητα στους θεατές, που δεν θα εισέλθουν στο Αρχαίο Θέατρο, να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις από γιγαντοοθόνη που θα υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο, σε πραγματικό χρόνο και στην ατμόσφαιρα του ίδιου του μνημείου.

Ώρα προσέλευσης Θεατών: 19.00 μ.μ. (Αφορά όλες τις ημέρες των παραστάσεων)

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας