Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων παραθέτει το αίτημα αναβολής που κατέθεσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών στην τελευταία Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.
Δημοτική Αγορά Χαλκίδας
Δημοτική Αγορά Χαλκίδας
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, έδωσε στην δημοσιότητα το αίτημα αναβολής που κατέθεσε η ΟΠΠοΔΕΔΑΧ (Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για την διάσωση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας), για να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων για το θέμα της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018.

Το κείμενο αναβολής το υπογράφουν τα μέλη της Ομάδας Πολιτών οι κ.κ. Γιάννης Κατσάνος, φιλόλογος και Διευθυντής στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, Μαριάννα Ράνου Αρχιτέκτων μηχανικός, Γεώργιος Σαρηγιάννης Καθηγητής - Αρχιτέκτων ΕΜΠ και Κάλλια Χατζηγιάννη Ιστορικός Διευθύντρια ΓΑΚ Ευβοίας. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου Χαλκιδέων:

Μετά τις λυσσαλέες αντιδράσεις της «Ομάδας Πολιτών» και του γνωστού για την «εγκυρότητα» και «αντικειμενικότητα» τοπικού εντύπου (τυχαίο;), που προκάλεσε η άμεση αντίδρασή μας στην νέα καθυστέρηση του Έργου της Δημοτική Αγοράς Χαλκίδας, γίνεται πλέον φανερό σε όλους τους συμπολίτες μας ποιοι είναι αυτοί που δεν επιθυμούν να προχωρήσει αυτό το μεγάλο και οραματικό, για την Πόλη μας, Έργο.

Παραθέτω προς ενημέρωση όλων των Χαλκιδέων το Αίτημα Αναβολής που κατέθεσε στην τελευταία Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων η «Ομάδα Πολιτών» και αυτοί που υπογράφουν εκ μέρους της, με μοναδικό στόχο την περαιτέρω καλυσιεργεία του Έργου.

Επειδή η «καραμέλα» περί μη παροχή πρόσβασης στις Μελέτες αποτελεί μια φτηνή δικαιολογία, υπενθυμίζω στην  η «Ομάδα Πολιτών» ότι η ίδια η Προεδρεύουσα της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων ενώπιόν τους, ανακοίνωσε ότι τα σχέδια Μελετών αποτελούν ιδιωτικά έγγραφα και δεν επιτρέπεται να χορηγηθούν μέχρι την οριστική τους έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Τέλος, η διαδικασία ανάθεσης των Μελετών στην κοινοπραξία των Μελετητών και για τον ισχυρισμό ότι είναι παράνομη, απάντησε αρμοδίως η Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 που ΑΠΕΡΡΙΨΕ την σχετική Ένσταση που κατέθεσε Δημοτικός Σύμβουλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η οποία ένσταση προκάλεσε 5 μήνες καθυστέρηση στην εξέλιξη του θέματος της Δημοτικής Αγοράς.

Οι μάσκες έπεσαν! Το λόγο έχει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο αυτήν την θλιβερή και αποκρουστική εικόνα του κέντρου της Χαλκίδας. Πρέπει όλοι εσείς που δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα στην πόλη να καταλάβετε, ότι με τις τακτικές σας δεν πολεμάτε τον Δήμαρχο αλλά όλους τους Χαλκιδέους.

Φτάνει πια!

Δείτε το αίτημα αναβολής που κατέθεσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Αίτημα αναβολής 25 Ιουλίου 2018Σχετικά άρθρα

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας