Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Πλήθος κόσμου κατέκλυσαν το Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης για να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στη διάλεξη με θέμα «Το Σχολείο του Σύμπατος».
Διάλεξη με θέμα  «Το Σχολείο του Σύμπατος»
Διάλεξη με θέμα «Το Σχολείο του Σύμπατος»
Η διάλεξη «Το Σχολείο του Σύμπατος», πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, στο Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης.

Ο Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Αντωνίου, ευχαρίστησε τους συμπολίτες του και τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κύμης τόσο για τη τιμητική προς το πρόσωπο του πρόσκληση για πολλοστή φορά, όσο και για την πλέον των 40 ετών προσφορά του και συμβολή του στην άνοδο του πολιτιστικού και μορφωτικού επίπεδου της Κύμης.

Το βέλος της ελπίδας
«Κυρίες και κύριοι,
Μπορεί το βέλος του χρόνου να σημαδεύει στην καρδιά του Σύμπαντος και να το οδηγεί στον θάνατο. Μπορεί η αύξηση της εντροπίας του να οδηγεί στην παύση κάθε δημιουργικής δραστηριότητας στους κόλπους του, μπορεί κάποια στιγμή να πεθάνει βουτηγμένο μέσα σε μια τεράστια ποσότητα υποβαθμισμένης ενέργειας που θα του είναι εντελώς άχρηστη. 

Εντούτοις όμως αυτό το καταδικασμένο σε θάνατο Σύμπαν, αντί να ακολουθήσει την υποχρεωτική κατεύθυνση ενός βέλους που οδηγεί στην ακαρπία και στην απελπισία, μπόρεσε σε πολλές περιπτώσεις να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο που οδηγεί στη δημιουργία και στην ελπίδα. Χωρίς να παραβιάζει τις αρχές της Θερμοδυναμικής δεν τις εκτέλεσε δουλικά. Αποδείχθηκε εξαιρετικά επινοητικό δημιουργώντας περιοχές τάξης μέσα στη γενική αταξία. 

Περιοχές όπου τα ανοιχτά συστήματά σε μη ισορροπία μπορούν να αυτό-οργανώνονται χωρίς να παραβιάζουν τους γενικούς νόμους. Στο βέλος της απελπισίας, μπόρεσε να αντιτάξει ένα βέλος ελπίδας. Το κενό και την ακαρπία τα αντικατέστησε με την υπέροχη κοσμική αρχιτεκτονική του. Και σε αυτό το εξαίσιο οικοδόμημα βρήκε έδαφος η ανθρώπινη διάνοια. Βρήκε έδαφος η ανθρώπινη συνείδηση. Βρήκε έδαφος η ζωή.»Δημοφιλή σήμερα

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

17/8/2018
Το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018....
Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

17/8/2018
Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, ο φάρος της Κακής Κεφαλής και ο φάρος Βασιλίνας, στα πλαίσια...
Συλληπητήρια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας για τον θάνατο του Αθανασίου Πρωτόπαππα

Συλληπητήρια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας για τον θάνατο του Αθανασίου Πρωτόπαππα

16/8/2018
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ - Περιφερειακού Τμήματος Εύβοιας εκφράζει τα βα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας