Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πλήθος κόσμου κατέκλυσαν το Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης για να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στη διάλεξη με θέμα «Το Σχολείο του Σύμπατος».
Διάλεξη με θέμα  «Το Σχολείο του Σύμπατος»
Διάλεξη με θέμα «Το Σχολείο του Σύμπατος»
Η διάλεξη «Το Σχολείο του Σύμπατος», πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, στο Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης.

Ο Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Αντωνίου, ευχαρίστησε τους συμπολίτες του και τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κύμης τόσο για τη τιμητική προς το πρόσωπο του πρόσκληση για πολλοστή φορά, όσο και για την πλέον των 40 ετών προσφορά του και συμβολή του στην άνοδο του πολιτιστικού και μορφωτικού επίπεδου της Κύμης.

Το βέλος της ελπίδας
«Κυρίες και κύριοι,
Μπορεί το βέλος του χρόνου να σημαδεύει στην καρδιά του Σύμπαντος και να το οδηγεί στον θάνατο. Μπορεί η αύξηση της εντροπίας του να οδηγεί στην παύση κάθε δημιουργικής δραστηριότητας στους κόλπους του, μπορεί κάποια στιγμή να πεθάνει βουτηγμένο μέσα σε μια τεράστια ποσότητα υποβαθμισμένης ενέργειας που θα του είναι εντελώς άχρηστη. 

Εντούτοις όμως αυτό το καταδικασμένο σε θάνατο Σύμπαν, αντί να ακολουθήσει την υποχρεωτική κατεύθυνση ενός βέλους που οδηγεί στην ακαρπία και στην απελπισία, μπόρεσε σε πολλές περιπτώσεις να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο που οδηγεί στη δημιουργία και στην ελπίδα. Χωρίς να παραβιάζει τις αρχές της Θερμοδυναμικής δεν τις εκτέλεσε δουλικά. Αποδείχθηκε εξαιρετικά επινοητικό δημιουργώντας περιοχές τάξης μέσα στη γενική αταξία. 

Περιοχές όπου τα ανοιχτά συστήματά σε μη ισορροπία μπορούν να αυτό-οργανώνονται χωρίς να παραβιάζουν τους γενικούς νόμους. Στο βέλος της απελπισίας, μπόρεσε να αντιτάξει ένα βέλος ελπίδας. Το κενό και την ακαρπία τα αντικατέστησε με την υπέροχη κοσμική αρχιτεκτονική του. Και σε αυτό το εξαίσιο οικοδόμημα βρήκε έδαφος η ανθρώπινη διάνοια. Βρήκε έδαφος η ανθρώπινη συνείδηση. Βρήκε έδαφος η ζωή.»Δημοφιλή σήμερα

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

24/3/2019
Ο Γιάννης Τζαβάρας είναι 42 ετών και κατοικεί στη Χαλκίδα. Είναι Τεχνολόγος Γεωπονίας ζωικής παραγωγής, εργαζόμενος στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα....
Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

22/3/2019
Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, θα επισκεφτεί την Χαλκίδα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζ...
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας

22/3/2019
Ο 3ος αγώνας Μοtocross του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα γίνει στην Χαλκίδα, το Σάββατο και την Κυριακή 30 και 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30, στην πίστα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας