Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Μαριάννα Ράνου, αρχιτέκτων, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της, για τον θάνατο του Αθανάσιου Πρωτόπαππα.
Θάνατος
Θάνατος
Η κηδεία του αρχιτέκτων Θανάση Πρωτόπαππα, πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018.

Η Συλληπητήρια επιστολή της Μαριάννας Ράνου:

«Σήμερα κηδεύτηκε στην Χαλκίδα ο εξαιρετικός συνάδελφος και φίλος Θανάσης Πρωτόπαππας χτυπημένος από ανίατο καρκίνο.

Η γνωριμία μας ήταν σχετικά μικρή χρονικά αλλά βαθειά και ουσιαστική.

Αν και είχα ακούσει γι αυτόν τα καλύτερα λόγια από συναδέλφους όταν ήρθα για μόνιμη εγκατάσταση στην Εύβοια μετά το 2000, τον γνώρισα καλά προσωπικά το 2009 όταν έγινα μέλος της «Μόνιμης Επιτροπής Αρχιτεκτονικών Θεμάτων και Θεμάτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς» του ΤΕΕ/Ν. Ευβοίας όπου και αυτός ήταν μέλος της. 

«Κλειδώσαμε» αμέσως ως φίλοι βάσει του κοινού μας αξιακού κώδικα για την δημοκρατία.

Άνθρωπος καλός και δοτικός! Αποκτήσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης και παρά τις όχι συχνές επικοινωνίες μας έγινα κοινωνός των όμορφων προσωπικών του στιγμών.  Η αγάπη του για την οικογένειά του, ιδιαίτερα για την μητέρα του, για την γυναίκα του και τον γιο του παρήλαυναν μόνιμα στις συζητήσεις  μας.  Ιδιαιτέρα καμάρωνε για το παιδί του που, αν και όχι φυσικός του πατέρας, το αγάπησε και το νοιάστηκε και το καμάρωνε όπως θα έκανε κάθε στοργικός πατέρας. Θεωρούσε την γυναίκα του και το παιδί του τα μεγαλύτερα δώρα που του έδωσε η ζωή.

Ο Θανάσης ήξερε και παρακολουθούσε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της Χαλκίδας, είχε σταθερή και ορθή κρίση, συμπαρατασσόταν με ό,τι προοδευτικό και βοήθησε ουσιαστικά την Επιτροπή μας στο ΤΕΕ να συντάξει τα σημαντικά Πορίσματα της, ιδιαιτέρα το Πόρισμα «ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ»-Νοέμβριος 2009 -  που αφορούσε στο κτηριακό συγκρότημα Γεωργιάδη (και που συντάθηκε μαζί με την Μόνιμη Επιτροπή Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Οικιστικών Θεμάτων) και  το Πόρισμα  «ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΙΩΝ  Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ:  Αποκατάσταση-Υπαναχώρηση της Δημοτικής Αγοράς  του Δήμου Χαλκιδαίων  και  Αρχιτεκτονική Διαμόρφωση Πλατείας Βασιλείου και Πλατείας Εμπόρων»-Ιούλιος 2010. 

Συμμετείχε στην Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας του ΤΕΕ/Ν. Ευβοίας «Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ» (Φεβρουάριος 2010) καθώς και στη διοργάνωση της Ημερίδας του  Συλλόγου Διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Εύβοιας  «Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» (Νοέμβριος 2010).

Από την πρώτη στιγμή της συγκρότησης της «ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΟΠΠοΔΕΔΑΧ) έγινε, φυσικά,  ένθερμο μέλος της.

Είχε υπάρξει και Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Εύβοιας  στη δημιουργία του οποίου είχε συμβάλει σημαντικά όπως έχω πληροφορηθεί. Άλλος συνάδελφος που γνωρίζει εκείνα τα γεγονότα καλύτερα θα γράψει κάποια στιγμή γι αυτά.

Δυστυχώς, ο καρκίνος τον χτύπησε πρόωρα και βαριά. Θυμάμαι το μακρύ τηλεφώνημα που  είχαμε όταν του είπαν τη διάγνωση. Μόνο θάρρος και αξιοπρέπεια θυμάμαι από εκείνη την συνομιλία! 

Αντίο Θανάση! Άφησες πολύ όμορφο αποτύπωμα στη γη και στις ζωές των ανθρώπων γύρω σου! Οι φίλοι σου δεν θα σε ξεχάσουμε! Καλό σου ταξίδι!»

Μαριάννα ΡάνουΔημοφιλή σήμερα

Εκδήλωση με θέμα «Η Νόσος των Δημάρχων» στη Χαλκίδα

Εκδήλωση με θέμα «Η Νόσος των Δημάρχων» στη Χαλκίδα

13/12/2018
Το πολιτικό εργαστήριο Negroponte Politico συνεχίζει τον κύκλο διαλόγου για τις προοδευτικές πολιτικές στο κράτος και στην αυτοδιοίκηση. ...
Γλέντι στις γειτονιές της Χαλκίδας

Γλέντι στις γειτονιές της Χαλκίδας

18/12/2018
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τ΄ Αλωνάκι», με τη συνεργασία του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. και την σύμπραξη πολιτιστικών φορέων της πόλης, διοργανώνει γλέντι για το δωδεκαήμερο....
«Λύση Τώρα» το όνομα της παράταξης του Βασίλη Καθαροσπόρη

«Λύση Τώρα» το όνομα της παράταξης του Βασίλη Καθαροσπόρη

18/12/2018
Ο Βασίλης Καθαροσπόρης, ανακοίνωσε το όνομα της παράταξης του, με το οποίο θα είναι Υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Χαλκιδέων....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας