Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνεργασία έχουν αναπτύξει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNESCO με την αντίστοιχη Γερμανική Επιτροπή με στόχο την διατήρηση και προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Χαλκίδας και οι μαθητές του Γερμανικού Σχολείου στο Βερολίνο
Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Χαλκίδας και οι μαθητές του Γερμανικού Σχολείου στο Βερολίνο
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, οι δύο Εθνικές Επιτροπές για την UNESCO, σε συνεργασία με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, διοργανώνουν Πρόγραμμα για την Πολιτιστική Κληρονομιά με επίκεντρο τους νέους. 

Το εν λόγω Πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν νέοι από την Ελλάδα και τη Γερμανία, έχει ως στόχο τη διασύνδεση ενός ελληνικού και ενός γερμανικού σχολείου για την υλοποίηση ενός κοινού project σχετικά με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Στο Πρόγραμμα έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν το 1ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας, καθώς και το γερμανικό σχολείο «Evangelisches Gymnasium Zum Grauen Kloster» με έδρα το Βερολίνο.

Η εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 13 - 17 Αυγούστου 2018 στα γραφεία της Γερμανικής Επιτροπής για την UNESCO στο Βερολίνο.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης οι τέσσερις νέοι συμμετείχαν σε workshops σχετικά με την αξία της διαφύλαξης της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησαν επισκέψεις στους συνεργαζόμενους φορείς για την υλοποίηση του Προγράμματος. 

Η δεύτερη Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, στην Αθήνα, στις 24 - 28 Σεπτεμβρίου 2018.Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery


Αρχή της σελίδας