Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Απίστευτο και όμως αληθινό! Η καθαίρεση ή όχι ενός τοίχου «κόλλησε» το έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας την ώρα που το διατηρητέο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων κτίριο κινδυνεύει να πέσει ολόκληρο από την εγκατάλειψη δεκαετιών.
Δημοτική Αγορά Χαλκίδας
Δημοτική Αγορά Χαλκίδας
Η ιστορία με τις καθυστερήσεις κάθε είδους είναι γνωστή στην Ελλάδα. Το παρακολουθούμε και στο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού όπου την μία ο χώρος του πρώην αεροδρομίου χαρακτηρίζεται δασική έκταση και την άλλη αρχαιολογικός.

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων στην Αθήνα, επρόκειτο να αποφασισθεί η έγκριση της οριστικής μελέτης του έργου. Ωστόσο όμως το Κεντρικό Συμβούλιο, μετά και από αίτημα Ομάδας Πολιτών (ΟΠΠοΔΕΔΑΧ), αποφάσισε την αναβολή του θέματος, λέγοντας ότι πρέπει να διενεργηθεί μία ακόμη αυτοψία στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς.

Η αυτοψία αφορά σε έναν τοίχο που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Αγοράς, στην πλευρά της οδού Νεοφύτου.


Σε προηγούμενες επισκέψεις από τους στατικούς μελετητές για τον συγκεκριμένο τοίχο, κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι θα πρέπει να γίνει «σταδιακή καθαίρεση και αποκατάσταση της αρχικής της μορφής των σαθρών στοιχείων του οπλισμένου σκυροδέματος τους 1ου ορόφου».

Η νέα αυτοψία έχει  ως σκοπό να υποδείξει αν ο τοίχος θα πρέπει να γκρεμιστεί και να ανακατασκευαστεί στην αρχική του μορφή ή αν θα πρέπει να επιδιορθωθεί.

Πάμε δηλαδή να «σώσουμε» ένα τοίχο και αδιαφορούμε που πέφτει το κτίριο.

Θυμίζουμε ότι μετά και τις τελευταίες καθυστερήσεις που προέκυψαν στο έργο, τόσο ο Δήμος Χαλκιδέων όσο και άλλοι φορείς της πόλης όπως το Επιμελητήριο Εύβοιας και ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.

Δείτε πως θα είναι η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας μετά την αποκατάσταση της σύμφωνα με το σχέδιο που είχε κερδίσει τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.Σχετικά άρθρα

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας