Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών στην Χαλκίδα θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που τις τελευταίες δεκαετίες αποδυναμώνεται συνεχώς σε όλα τα επίπεδα.
«Συγκρότημα Ευρίπου» με Πανεπιστημιακές Σχολές είναι ο στόχος για την Χαλκίδα
«Συγκρότημα Ευρίπου» με Πανεπιστημιακές Σχολές είναι ο στόχος για την Χαλκίδα
Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2018, επισκέφθηκαν την Χαλκίδα και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη, ο Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θωμάς Σφηκόπουλος και η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Δρ. Χαρά Σπηλιοπούλου.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα, παρουσίασε στον κ. Σφηκόπουλο και την κ. Σπηλιοπούλου τις εδαφικές εκτάσεις που έχει επιλέξει με τους συνεργάτες του και θα παραχωρήσει ο Δήμος για την φιλοξενία των σχολών και της σχεδιαζόμενης Τεχνόπολης.

Η μία έκταση βρίσκεται στο Παντείχι και έχει επιλεγεί για την δημιουργία Τεχνόπολης και η άλλη είναι το ΚΕΓΕ (Κέντρο Επαγγελματικής Γεωργικής Εκπαίδευσης) στην Αρτάκη, που παραχωρήθηκε πρόσφατα στον Δήμο με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, για την δημιουργία του Συγκροτήματος Ευρίπου, όπου προβλέπεται να πραγματοποιούνται έρευνες και μελέτες πιλοτικής μορφής στον πρωτογενή τομέα σε συνεργασία με την Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών.

Αλλάζει τα δεδομένα

Μετά το κλείσιμο των εργοστασίων, την μεταφορά του Τάγματος Πεζοναυτών από την Χαλκίδα στον Βόλο και στην συνέχεια την υποβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας με την ένταξη του στο ΤΕΙ Στερεάς, με έδρα την Λαμία, και την μεταφορά τμημάτων του σε γειτονικούς νομούς η πόλη στερήθηκε θέσεων εργασίας αλλά και σημαντικά έσοδα.

Το «Συγκρότημα Ευρίπου», είχε παρουσιαστεί τον Ιούνιο από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αγκαλιάστηκε θερμά από τον Δήμο Χαλκιδέων.

Η μετεξέλιξη του ΤΕΙ Χαλκίδας σε «Συγκρότημα Ευρίπου» αλλά και η ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει το μέλλον του Δήμου και των κατοίκων του.

Πέρα από τα προφανή οφέλη για την πόλη από την ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών και την έλευση φοιτητών και εργαζομένων, η επιλογή των τμημάτων που θα ιδρυθούν δείχνουν ότι πρόκειται για κάτι ακόμα πιο σημαντικό και ουσιαστικό.

Η πρώτη στην Ελλάδα σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων, η Σχολή Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας, το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου και η Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας.

Τέλος Σεπτεμβρίου τα νεώτερα

Το νομοσχέδιο για την δημιουργία των δύο σχολών αναμένεται να ψηφιστεί στην Βουλή περί το τέλος Σεπτεμβρίου. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται εντός του 2019 από το ΕΚΠΑ.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας