Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μήνυμα του Συλλόγου Γυναικών Χαλκίδας για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να δώσει μια ηχηρή απάντηση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η Ε.Ε., η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στα εργασιακά , στα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Προωθούν μια άνευ προηγουμένου επίθεση τρομοκρατίας στη συνείδησή μας παράλληλα με το προχώρημα και τη διεύρυνση των προαποφασισμένων αντιλαϊκών μέτρων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και η κερδοφορία του, οι συνέπειες των οποίων θα είναι μόνιμες στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας.
Φέρνουν το ένα μετά το άλλο τα νομοσχέδια των φιλομονοπωλιακών ανατροπών , παρουσιάζοντας τα σαν αναγκαίες «αναδιαρθρώσεις» για να βγει η χώρα από το τούνελ που αυτοί δημιούργησαν.
Κρύβουν ότι δεν είναι δυνατόν να βγουν κερδισμένοι από την κρίση και ο λαός και οι κεφαλαιοκράτες.
Κρύβουν ότι οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό και στα Εργασιακά, η φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, η προώθηση του «Καλλικράτη» και των διευθετήσεων στο Αιγαίο και τα Βαλκάνια , γίνονται για το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του , που είναι αντίθετα και συγκρουόμενα με αυτά των λαϊκών στρωμάτων.
Η ΟΓΕ μπροστά στην 1η Μάη , μέρα μνήμης και αγωνιστικής κινητοποίησης για τις γυναίκες που μοχθούν καθημερινά σε ολόκληρο τον πλανήτη και μπροστά στα 100 χρόνια αγώνων του Εργατικού και του Γυναικείου κινήματος για την ισοτιμία , καλεί τις γυναίκες, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει.
 Να δουν κατάματα τις αιτίες και τους υπαίτιους που τις κρατούν κοινωνικά ανισότιμες , να πουν ΝΑΙ στο δυναμικό, συλλογικό αγώνα ανατροπής της εκμετάλλευσης, που είναι η μόνη τους ελπίδα.

Η ΟΓΕ στην φετινή Εργατική Πρωτομαγιά , καλεί σε μαζική συμμετοχή τις γυναίκες, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες στην απεργία, στις συγκεντρώσεις και στις πορείες, για να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης σε όλους αυτούς που αυγατίζουν τα κέρδη τους και από την εκμετάλλευση και την διπλή καταπίεση των γυναικών, σε όλους εκείνους που σπέρνουν πολέμους, ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, πορνεία και ναρκωτικά.
Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2010 να αποτελέσει μήνυμα τελεσίδικης απόφασης των γυναικών της λαϊκής οικογένειας , ότι μόνο η ανατροπή των εκμεταλλευτών και η αλλαγή των συσχετισμών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο μπορεί να επιβάλλει πολιτικές που να εξασφαλίζουν:
 -Μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα εργασιακά , ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.
 -Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
 -Διεύρυνση των θετικών ρυθμίσεων για τις εργαζόμενες γυναίκες.
 - έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της Μητρότητας.
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

13/2/2019
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ο Μπάμπης Καραβάς θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας