Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μήνυμα του Συλλόγου Γυναικών Χαλκίδας για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να δώσει μια ηχηρή απάντηση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η Ε.Ε., η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στα εργασιακά , στα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Προωθούν μια άνευ προηγουμένου επίθεση τρομοκρατίας στη συνείδησή μας παράλληλα με το προχώρημα και τη διεύρυνση των προαποφασισμένων αντιλαϊκών μέτρων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και η κερδοφορία του, οι συνέπειες των οποίων θα είναι μόνιμες στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας.
Φέρνουν το ένα μετά το άλλο τα νομοσχέδια των φιλομονοπωλιακών ανατροπών , παρουσιάζοντας τα σαν αναγκαίες «αναδιαρθρώσεις» για να βγει η χώρα από το τούνελ που αυτοί δημιούργησαν.
Κρύβουν ότι δεν είναι δυνατόν να βγουν κερδισμένοι από την κρίση και ο λαός και οι κεφαλαιοκράτες.
Κρύβουν ότι οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό και στα Εργασιακά, η φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, η προώθηση του «Καλλικράτη» και των διευθετήσεων στο Αιγαίο και τα Βαλκάνια , γίνονται για το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του , που είναι αντίθετα και συγκρουόμενα με αυτά των λαϊκών στρωμάτων.
Η ΟΓΕ μπροστά στην 1η Μάη , μέρα μνήμης και αγωνιστικής κινητοποίησης για τις γυναίκες που μοχθούν καθημερινά σε ολόκληρο τον πλανήτη και μπροστά στα 100 χρόνια αγώνων του Εργατικού και του Γυναικείου κινήματος για την ισοτιμία , καλεί τις γυναίκες, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει.
 Να δουν κατάματα τις αιτίες και τους υπαίτιους που τις κρατούν κοινωνικά ανισότιμες , να πουν ΝΑΙ στο δυναμικό, συλλογικό αγώνα ανατροπής της εκμετάλλευσης, που είναι η μόνη τους ελπίδα.

Η ΟΓΕ στην φετινή Εργατική Πρωτομαγιά , καλεί σε μαζική συμμετοχή τις γυναίκες, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες στην απεργία, στις συγκεντρώσεις και στις πορείες, για να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης σε όλους αυτούς που αυγατίζουν τα κέρδη τους και από την εκμετάλλευση και την διπλή καταπίεση των γυναικών, σε όλους εκείνους που σπέρνουν πολέμους, ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, πορνεία και ναρκωτικά.
Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2010 να αποτελέσει μήνυμα τελεσίδικης απόφασης των γυναικών της λαϊκής οικογένειας , ότι μόνο η ανατροπή των εκμεταλλευτών και η αλλαγή των συσχετισμών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο μπορεί να επιβάλλει πολιτικές που να εξασφαλίζουν:
 -Μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα εργασιακά , ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.
 -Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
 -Διεύρυνση των θετικών ρυθμίσεων για τις εργαζόμενες γυναίκες.
 - έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της Μητρότητας.
Δημοφιλή σήμερα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

9/11/2018
Η Audi, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να οδηγήσετε τα νέα Audi A1 και Q3, καθώς και όλα τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας....
Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

13/11/2018
Πρόσκληση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συμμετέχει στην 67η διοργάνωση του National Prayer Br...
Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

13/11/2018
Ξεκίνησε η υλοποίηση του φετινού προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας