Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με αφορμή την συμπλήρωση των 74 χρόνων από τη μάχη της Λαμπούσας, η Κ.Ο. Αλιβερίου, Αυλωναρίου και Κύμης του ΚΚΕ τιμά τους αγωνιστές του ΕΑΜ – ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ.
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη μάχη της Λαμπούσας
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη μάχη της Λαμπούσας
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη μάχη της Λαμπούσας, διοργανώνουν οι κομματικές οργανώσεις Αλιβερίου, Αυλωναρίου και Κύμης του ΚΚΕ, τη Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, και ώρα 10.30, στο μνημείο της Λαμπούσας.

«Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας μέσα από την ΕΑΜική Αντίσταση έδωσαν τη δική τους, ξεχωριστή, συμβολή στην Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, στην οποία καταλυτικό παράγοντα διαδραμάτισε το πρώτο εργατικό  σοσιαλιστικό κράτος, η Σοβιετική Ένωση. Μπροστάρηδες, καθοδηγητές και αιμοδότες σε αυτό τον αγώνα στη χώρα μας μπήκαν οι κομμουνιστές, το ΚΚΕ.

Σήμερα, όπως και την περίοδο πριν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή μας και ανά την υφήλιο οξύνονται επικίνδυνα με στόχο τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, τον έλεγχο των αγορών και των σφαιρών επιρροής. Αυτή είναι η αιτία των ανταγωνισμών ΗΠΑ-Ρωσίας και ΗΠΑ-Κίνας που εκφράζεται με πολέμους όπως στη Συρία, με αμφισβήτηση των συνόρων όπως στο Αιγαίο, με διαπάλη για την πρόσδεση χωρών στο ένα ή στο άλλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο όπως στα Βαλκάνια (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Σερβία κλπ), με εμπορικούς δασμούς όπως σε Τουρκία, Ιράν, ΗΠΑ κλπ. 

Μεγάλες ευθύνες έχει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει και εντείνει την εμπλοκή της χώρας στο κουβάρι των ανταγωνισμών για λογαριασμό των ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων. Η προσδοκία τους από τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας και την ανάδειξή της σε «κόμβο μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων» είναι να αποσπάσουν μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία. 

Γι’ αυτό αναλαμβάνει να «εκτελεί τα συμβόλαια» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή παρέχοντας κάθε μέσο (διπλωματικό, στρατιωτικό, γη, αέρα, θάλασσα, υποδομές κλπ), εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνες αντιθέσεις που μπορεί να φτάσουν στην πυροδότηση ενός γενικευμένου πολέμου με άμεση εμπλοκή και της Ελλάδας. 

Η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς πάει χέρι- χέρι με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας με τους μισθούς και τις συντάξεις να παραμένουν καθηλωμένοι έπειτα από τις συνεχείς μειώσεις, τη φοροληστεία, τις περικοπές σε κοινωνικές παροχές, στην υγεία, στην παιδεία, τις περικοπές σε μέσα και υπηρεσίες για την προστασία του λαού από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς. 

Αυτή είναι η περιβόητη «μεταμνημονιακή εποχή» που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αφήνοντας άθικτο όλο το αντεργατικό- αντιλαϊκό πλαίσιο που υλοποίησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και διατήρησε και επέκτεινε η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Όλοι μαζί, συμπλέουν στην υπεράσπιση και αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, γεγονός που δεν κρύβεται από την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση και τα ψευτοδιλήμματα που κατά καιρούς ανασύρουν από τα συρτάρια τους.

Η μάχη της Λαμπούσας, η ΕΑΜική Αντίσταση, η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, διδάσκουν πως όταν οξύνονται οι αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων και ενώσεων μόνη διέξοδος για τους λαούς είναι η πάλη για καμιά αλλαγή συνόρων, για υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας του λαού ως αναγκαίου όρου για να ζήσει ο εργαζόμενος λαός μετά τον πόλεμο ως νοικοκύρης στον τόπο του, να μην επιστρέψει στην ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο.

Σε αυτή τη μάχη πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί το ΚΚΕ εδώ και 100 χρόνια δίνοντας όποτε χρειάστηκε τα καλύτερα παιδιά του. Γι’ αυτό και μπαίνει στο μάτι των εκμεταλλευτών, της αστικής τάξης και των Κυβερνήσεων της, «δεξιών» και «αριστερών», αλλά και των Χρυσαυγιτών, των πολιτικών απογόνων των συνεργατών των ναζί κατακτητών. Γι’ αυτό το μνημείο της Μάχης της Λαμπούσας έχει γίνει στόχος τέτοιων δυνάμεων δυο φορές τους τελευταίους μήνες.

Σήμερα, που οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές λόγω των ανταγωνισμών που οξύνονται στην περιοχή μας, καλούμε κάθε εργαζόμενο, μικρό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο, ιδιαίτερα τη νεολαία, να δυναμώσει με την ενεργό συμμετοχή του στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, την πάλη ενάντια στην αιτία που εμπλέκει το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς σε επικίνδυνες εξελίξεις και δεν είναι άλλη από το κυνήγι του κέρδους.
  • Τώρα να δυναμώσει η λαϊκή πάλη με απαίτηση καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και διεθνών συνθηκών που κατοχυρώνουν τα κυριαρχικά δικαιώματα.
  • Να πέσουν στο κενό οι εθνικιστικές και ρατσιστικές κραυγές, με την αποφασιστική απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, όποια προβιά και αν φορά κάθε φορά.
  • Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι κυβερνήσεις τους, οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί.
  • Τώρα χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα της εργατικής τάξης, όλου του λαού. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.»
Κ.Ο. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ- ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ- ΚΥΜΗΣΔημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας