Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με τα νέα μέτρα δεν θίγονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, διαβεβαίωσε κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ο μεγάλος ασθενής είναι το Δημόσιο. Eθνική κόκκινη γραμμή, η αποφυγή της χρεοκοπίας. «Στο τέλος της θητείας μου η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοποημένη, αλλά αναγεννημένη», υπογράμμισε, ενώ αποτελούν μονόδρομο οι νέες θυσίες των Ελλήνων προς αποφυγή της μεγάλης καταστροφής...
Στο τέλος της θητείας μου η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοποημένη, αλλά αναγεννημένη
Στο τέλος της θητείας μου η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοποημένη, αλλά αναγεννημένη

"Με τις σημερινές αποφάσεις οι συμπολίτες θα πρέπει να υποστούν και νέες θυσίες. Όμως δεν γίνεται να κάνουμε διαφορετικά. Δεν είναι ούτε για μένα, ούτε για κανέναν μας ευχάριστη απόφαση, αλλά είμαστε εδώ για να πάρουμε σωστές αποφάσεις για τον τόπο. Σήμερα επικυρώνουμε τη συμφωνία. Ένα χωρίς προηγούμενο πακέτο στήριξης για μια χωρίς προηγούμενη προσπάθεια από τον ελληνικό λαό" δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και συνέχισε:
«Φίλοι μου λένε ότι θα έχεις κόστος, ότι θα μείνεις με μια θητεία. Προσωπικά δεν έχω ζητήσει να έρθω στην εξουσία για την εξουσία. Δεν με ενδιαφέρουν οι θητείες, αλλά με ενδιαφέρει όταν παραδώσω τη σκυτάλη να έχω επιτελέσει ένα σκοπό. Στο τέλος της θητείας μου η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοπημένη αλλά αναγεννημένη».
«Πολλά από τα μέτρα είναι έκτακτα που καλούμαστε να τα λάβουμε. Θα μπορούσαμε να τα αποφύγουμε αν είχαμε την ελευθερία και το χρόνο. Αν οι συνθήκες ήταν ομαλές. Αν δεν βρισκόμασταν μπροστά την τεράστια οικονομική κρίση. Γίνονται θυσίες για να κερδίσουμε χρόνο για την ανάκαμψη»,σημείωσε.
«Έχουμε να φέρουμε εις πέρας έναν άθλο, θα περάσουμε δύσκολα χρόνια. Θα προσπαθήσουμε να καλλιεργήσουμε ένα αίσθημα δικαίου και να παλέψουμε για την ενίσχυση των πιο αδύναμων και με αφετηρία την κρίση να αλλάξουμε την Ελλάδα», συμπλήρωσε .
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ήταν η αποφυγή της χρεοκοπίας και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, λέγοντας ότι παρέλαβε μια οικονομία σε τέτοια κατάσταση , «που κανένας Έλληνας δεν μπορούσε να φανταστεί», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Από τα πρώτα μελήματα της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, ήταν η ανάκτηση της αξιοπιστίας στους πολίτες, καθώς, όπως τόνισε, "ακόμα και τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία ήταν από την αρχή ειλικρινής, και είπε την αλήθεια, την βλέπουν με δυσπιστία".

Η δεύτερη προσπάθεια, όπως ανέφερε, ήταν να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της διεθνώς και κυρίως στην Ευρώπη. "Χωρίς αξιοπιστία", όπως τόνισε, "δεν θα βρίσκαμε κατανόηση και πολύ περισσότερο υποστήριξη. Θα ήμασταν μόνοι απέναντι στις αγορές και στους κερδοσκόπους και η μόνη πιθανή βοήθεια που θα μπορούσαμε να έχουμε θα ήταν 10 έως 20 δισ. και αυτά από το ΔΝΤ, όταν το κράτος έχει ανάγκες της τάξεως των 60 δισ. το χρόνο".
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δόθηκε και κερδήθηκε η μάχη της αναξιοπιστίας στο εσωτερικό αλλά και στην ΕΕ, όμως λόγω των διαφωνιών, η Ελλάδα υπήρξε στόχος κερδοσκόπων της αγοράς, με αποτέλεσμα η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, να είναι μονόδρομος.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: "Από τις δυσκολίες ο ελληνισμός βγήκε πάντα πιο δυνατός και νικητής" και εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις δυνάμεις του ελληνισμού, προσθέτοντας ότι "αν εργαστούμε όλοι μαζί θα πετύχουμε".

Αμέσως μετά ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε το πακέτο μέτρων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ και αναλυτικά τα μέτρα που λαμβάνονται.

Οι πρώτες αντιδράσεις του διεθνούς Τύπου για τη συμφωνία στήριξης

Μεγάλη δημοσιότητα δίνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στις δικτυακές του εκδόσεις στη συμφωνία στήριξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που ανακοίνωσε η Ελλάδα, καθώς και στα σκληρά μέτρα που στη συνοδεύουν.
Οι ειδήσεις ορισμένων μέσων ενημέρωσης, σε τίτλους, είναι χαρακτηριστικές:
H Ελλάδα πρέπει να κάνει «μεγάλες θυσίες» για τη συμφωνία διάσωσης (BBC)
Η Ελλάδα συμφώνησε σχέδιο σωτηρίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η χρεοκοπία «κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεραστεί» (Financial Times)
H Ελλάδα αποδέχεται τους όρους ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης. «Aγριες» περικοπές (Bloomberg)
H Ελλάδα έφτασε σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ (The Wall Street Journal)
Οι Έλληνες αποφασίζουν περισσότερους φόρους και χαμηλότερους μισθούς. Τα όμορφα χρόνια πέρασαν... (Der Spiegel)
Οι Έλληνες θέλουν να τηρήσουν τα όρια του Συμφώνου Σταθερότητας από το 2014 (Die Welt)
H Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να εξασφαλίσει την οικονομική επιβίωση (Le Monde)
To σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας «τιμωρεί» περισσότερο συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους (El Pais)

Σε εξέλιξη βρίσκεται στις Βρυξέλλες η άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την οριστικοποίηση του σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση των επώδυνων μέτρων.

Οι 16 υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα δώσουν το «πράσινο φως» για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, αλλά η απόφαση για την εκταμίευση των δανείων θα ληφθεί σε έκτακτη σύνοδο της Ευρωζώνης σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου του Eurogroup θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ και τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η συνολική βοήθεια προς την Ελλάδα στην επόμενη τριετία από ΕΕ και ΔΝΤ θα κυμαίνεται περίπου σε 110 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η σύνοδος του Eurogroup σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται την επόμενη Παρασκευή ή το επόμενο Σάββατο. Εν όψει της συνεδρίασης του Euorgroup η Κομισιόν ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, χαρακτηρίζοντας αξιόπιστα τα σκληρά μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

πηγή: www.in.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
Σαββας Καμπαξης (3/5/2010 7:33:57 μμ)
Ε οχι κυριε Πρωθυπουργε!!!!Πριν τις εκλογες του Οκτωβριου αλλα μας ελεγες!!!και εγω οπως πολλοι αλλοι Ελληνες πολιτες δωσαμε τον ωραιο αγωνα για να κερδισει η παραταξη και εσυ να γινεις Πρωθυπουργος!!!Ειμαι ενας απο τους πολλους ανωνυμους που παντα ψηφιζαν ΠΑΣΟΚ.Κοψοχερης δεν ειμουν ποτε!!!ομως ΝΤΡΟΠΗ σας!!!!!μΜας εξαπατησατε οπως ο Καραμανλης εξαπατησε τους Ελληνες ψηφοφορους στις προηγουμενες εκλογες ΝΤΡΟΠΗ σας διοτι εαν ηξερα οτι θα κανατε οσα ο Καραμανλης ευαγγελιζοταν ΓΙΑΤΙνα φηφισω εσαςΜε ποιο δικαιωμα κυριε Πρωθυπουργε μας παραμυθιαζεται οτι υπαρχει νοπη λαϊκη εντολη!!!!ποιος σας ειπε πως τελικα ολοι εμεις οι Ελληνες τρωμε κουτοχορτοσας λεγω λοιπον τουτο.ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ!! ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ!!!Ποτε επιτελους θα δουμε σ αυτη την ερμη χωρα να μπαινουν οι κλεφτες του δημοσιου χρηματος στην ΦΥΛΑΚΗ .τον φυσικο χωρο του καθε κλεφτηΠοτε θα καταργησεται τον ξεφτυλισμενο νομο περι ευθηνης υπουργωνΕως ποτε θα πληρωνουν τα κλεμενα οι χαμηλοσυνταξιουχοι και οι λεγομενοι μικρομεσαιοι Ταξη την οποια απο καιρο εχεται καταργησει Ποτε εσεις οι πολτιτικοι θα εργαστειται τιμια για το καλο της δολιας Πατριδας μαςΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Δεν θελουμε κανεναν απο εσας .ολοι τα ιδια κουμασια ειστε!!!εχεται κανει την κλεψια ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!!Και παντα θα πληρωνει η ψωροκωσταινα τις οποιες βλακιες σας και κλεψιες!!!Διοτι κυριε Πρωθυπουργε !εσεις οι πολιτικοι φτιαχνεται τους νομους .εσεις κανεται τις πολιτικες σας !!!ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣΝα ειστε συγουρος κυριε Παπανδρεου οτι η ΙΣΤΟΡΙΑ θα σας γραψει με μελανοτερα γαμματα απο εκεινα που εγραψε τον ανεκδιηγητο Κ.Καραμανλη!!!Οσο για την ΠΑΤΡΙΔΑ!!!Το κπιμα στον λαιμο σου
Σάββας Κάμπαξης (3/5/2010 7:38:14 μμ)
ΥΓ.Σε συνεχεια των προηγουμενων Και οχι Κυριε Πρωθυπουργε δεν θα ξαναεργαστουμε εμεις!!!Για να μας ΞΑΝΑΚΛΕΨΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!!!!!!
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας