Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων δήλωσε ότι στην επόμενη συνάντηση στο Υπουργείο για τη δημοτική Αγορά Χαλκίδας, θα φροντίσει να είναι όλοι οι πολίτες εκεί.
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τη Δημοτική Αγορά
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τη Δημοτική Αγορά
Με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Δημάρχου Χαλκιδέων, και με το σύνθημα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018, η συνάντηση Διαμαρτυρίας των πολιτών για τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, στη Πλατεία Αγοράς. 

Την εκδήλωση στήριξαν πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, τα ραδιοταξί Χαλκίδας, ο σύλλογος εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας,  και ο σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών.

Μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Βούλα Αγιοστρατίτη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, κ. Νίκος Αίσωπος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Γκίκας και ο  Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Μπουρμάς.

Πρώτη στο βήμα ανέβηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Βούλα Αγιοστρατίτη, η οποία αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή σημασία που θα έχει για τον εμπορικό κόσμο και το σύνολο της πόλης η Αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς. Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε προσπάθειες για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Χαλκίδας και να υπάρχει στο κέντρο της πόλης αυτή η εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Νίκος Αίσωπος , ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της ανάδειξης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας για τον εμπορικό κόσμο της πόλης, που σε συνδυασμό με τα έργα που δρομολογούνται πέριξ της πλατείας Αγοράς, όπως είναι τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, αναμένεται να αλλάξουν το εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας, τονώνοντας την τοπική οικονομία.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Δημήτρης Γκίκας σημείωσε ότι ως επιστημονικός σύλλογος της πόλης, ο Δικηγορικός Σύλλογος, υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της συνολικής εικόνας της πόλης. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας είναι στη διάθεση του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να προσφέρει επιστημονική και νομική υποστήριξη, όπου κριθεί απαραίτητο για το ζήτημα της Δημοτικής Αγοράς.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας/Π.Ε. Εύβοιας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη σημασία της αποκατάστασης της Δημοτικής Αογράς Χαλκίδας για τη Χαλκίδα και ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί, στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου για την πόλη έργου.Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, στο λόγο που απηύθυνε στους πολίτες, δήλωσε ότι πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι για να λυθεί άμεσα το θέμα της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας. Μίλησε και για τις προσπάθειες κάποιων ώστε να μη πετύχει η συγκέντρωση για τη Δημοτική Αγορά.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας Νίκος Αίσωπος

Ακόμη, ο Χρήστος Παγώνης, δήλωσε ότι από δω και στο εξής την ευθύνη για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς αναλαμβάνει το Υπουργείο Πολιτισμού, ξεκαθαρίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή έκανε ότι μπορούσε για τη προστασία και το καθαρισμό της Δημοτικής Αγοράς.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσαν δυναμικό παρών η διοίκηση και τα μέλη του Ράδιο Ταξί Εύριπος.

Μέλη του Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Χαλκιδέων δήλωσε: «Στην επόμενη συνάντηση στο Υπουργείο θα είστε όλοι εκεί. Ο Δήμος θα βάλει λεωφορεία για τη μεταφορά σας. Δεν αντέχουμε άλλο την απαξίωσε της πόλης μας» ολοκλήρωσε ο Χρήστος Παγώνης ευχαριστώντας όσους παρευρέθηκαν. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Χρήστου Παγώνη:

Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό εδώ.Σχετικά άρθρα

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας