Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Δύο ερωτήσεις για τη δημόσια υγεία κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου σχετικά με: 1. Την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των αδειών του ιατρικού επαγγέλματος και 2. Την αξιοκρατία στην πρόσληψη ιατρών και οδοντιάτρων στο ΙΚΑ κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου από κοινού με τον βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ κ. Ηλία Μόσιαλο

Στη δέσμη ενεργειών και επαφών του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ευβοίας για το φάκελο Υγεία προστίθενται δύο ερωτήσεις που κατέθεσε από κοινού με τον βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας και Πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ κ. Ηλία Μόσιαλο.

Η πρώτη ερώτηση απευθύνεται προς τις Υπουργούς Υγείας και Παιδείας με θέμα την ανάγκη ελέγχου και βελτίωσης της διαδικασίας έκδοσης άδειας ασκήσεως των επαγγελμάτων του ιατρού και του οδοντιάτρου.

Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, η άδεια εκδίδεται από τις υπηρεσίες της νομαρχίας. Ωστόσο, όπως είναι αναμενόμενο, οι εν λόγω υπηρεσίες εκ των πραγμάτων δεν διαθέτουν την εξειδικευμένη γνώση για τον αξιόπιστο έλεγχο της εγκυρότητας των πιστοποιητικών. Το αποτέλεσμα είναι δυστυχώς να εκδίδονται άδειες ασκήσεως του επαγγέλματος του ιατρού ακόμα και με πλαστά έγγραφα. Επειδή η εν λόγω αδυναμία απειλεί το αγαθό της δημόσια υγείας, αλλά και ενόψει των αλλαγών που ούτως ή άλλως θα φέρει σύντομα η νέα οργανωτική δομή του κράτους με το σχέδιο «Καλλικράτης» και την κατάργηση των νομαρχιών, ο κ. Κεδίκογλου με τον βουλευτή επικρατείας κ. Μόσιαλο απευθύνουν ερώτηση προς τις κυρίες Υπουργούς Ξενογιαννακοπούλου και Διαμαντοπούλου σχετικά με τα μέτρα που διατίθενται να λάβουν προς μια πιο έγκυρη και αξιόπιστη διαδικασία έκδοσης αδειών άσκησης του επαγγέλματος του ιατρού και οδοντιάτρου.

Η δεύτερη ερώτηση κατατέθηκε από τους βουλευτές προς τον Υπουργό Εργασίας και αφορά σε προκήρυξη του Ι.Κ.Α. το 2009 για την πλήρωση 1860 θέσεων Μόνιμου Ιατρικού - Οδοντιατρικού Προσωπικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η προκήρυξη μοριοδοτεί την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ τρεις φορές περισσότερο, από αυτή σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού ή σε άλλους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του δημοσίου.

Η εν λόγω διάταξη μοριοδότησης της προϋπηρεσίας, έμπνευση της πελατειακής αντίληψης της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν είναι δίκαιη ούτε αξιοκρατική, καθώς καθιστά σχεδόν απαγορευτική την πρόσληψη ιατρών και οδοντιάτρων που δεν είχαν προσληφθεί κατά το παρελθόν στο ΙΚΑ, ενώ αντιθέτως, διευκολύνει την επαναπρόσληψη αυτών που το είχαν καταφέρει στο παρελθόν. Επειδή αυτός ο τρόπος μοριοδότησης εγείρει υποψίες για φωτογραφική διάταξη τακτοποίησης των άλλοτε «ημετέρων», οι βουλευτές ζητούν από το Υπουργείο Εργασίας να αναζητήσει δικαιότερη και αξιοκρατικότερη διάταξη για την αναγνώριση και βαθμολογία της προϋπηρεσίας.


 
Δημοφιλή σήμερα

Ο Κώστας Μαρκόπουλος στο περίπτερο των ΗΠΑ στην ΔΕΘ

Ο Κώστας Μαρκόπουλος στο περίπτερο των ΗΠΑ στην ΔΕΘ

16/9/2018
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, έδωσε το παρών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου επισκέφθηκε το περίπτερο των ΗΠΑ, στο οποίο ήταν καλεσμένος...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας