Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Βουλευτής Εύβοιας, Γιώργος Ακριώτης παρευρέθηκε στον αγιασμό του 6ο Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Διρφύων στον Πάλιουρα και στο Γυμνάσιο Καθενών.
Ο Γιώργος Ακριώτης στον αγιασμό του 6ο Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Διρφύων στον Πάλιουρα
Ο Γιώργος Ακριώτης στον αγιασμό του 6ο Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Διρφύων στον Πάλιουρα
Ημέρα έναρξης της νέα σχολικής χρονιάς η σημερινή και με την ευκαιρία αυτή ο Βουλευτής Εύβοιας, Γιώργος Ακριώτης παρευρέθηκε στον αγιασμό του 6ο Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Διρφύων στον Πάλιουρα και στο Γυμνάσιο Καθενών, όπου ευχήθηκε από κοντά στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη και πρόοδο.

«Με την ολοκλήρωση πάνω από 19.000 προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ήδη πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς που αποτελεί αριθμό ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και με τα βιβλία εγκαίρως στα χέρια των μαθητών για τρίτη συνεχή χρονιά, εξασφαλίζουμε τα αυτονόητα, επαναφέροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την κανονικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και στο πλαίσιο αυτό προωθούμε ένα συνολικότερο σχέδιο εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που θα αναμορφώσει σταδιακά όλες τις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα αναβαθμίσει το Απολυτήριο Λυκείου και θα αλλάξει τον τρόπο εισαγωγής στα Α.Ε.Ι., με στόχο να καταπολεμηθεί η παραπαιδεία, να αντιμετωπιστούν γενικότερα οι παθογένειες του συστήματος και να διαμορφωθεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα παρέχει γνώσεις και θα καλλιεργεί αξίες ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες απαιτήσεις. 

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί παράλληλα «Μια Νέα αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.», με την εφαρμογή του ομώνυμου προγράμματος σε όλα τα επαγγελματικά λύκεια της χώρας, με στόχο την εξασφάλιση της ομαλής μετάβασης των μαθητών στην επαγγελματική εκπαίδευση. 

Βασικές του δράσεις είναι το πρόγραμμα εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας (ταυτόχρονη παρουσία/διδασκαλία 2 καθηγητών στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών και των Μαθηματικών), η στελέχωση των ΕΠΑ.Λ. με ψυχολόγους, η ενεργοποίηση του θεσμού του συμβούλου καθηγητή και του συμβουλίου τάξης, η επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς και η ανάπτυξη δικτύων εκπαιδευτικών και σχολείων. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί μία μόνο από τις πολλαπλές δράσεις και μεταρρυθμίσεις, που έχουν προωθηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. 

Είναι βέβαιο ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε η χώρα μας χρειάζεται ένα ισχυρό εκπαιδευτικό σύστημα. Καθηγητές, μαθητές και γονείς, ο καθένας από τη θέση του, μπορούν να διαδραματίσουν έναν καθοριστικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ η πολιτεία από την πλευρά της προχωρά στις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, εφαρμόζει προγράμματα και αναλαμβάνει τις απαραίτητες δράσεις με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες», δήλωσε ο Γιώργος Ακριώτης.Δημοφιλή σήμερα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

19/3/2019
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από τον Κώστα Μπαρούτα

Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από τον Κώστα Μπαρούτα

20/3/2019
Την Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου ...
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας