Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Γιάννης Μανώλης, Πολιτικός Επιστήμων και εκλεγμένος από το μητρώο της Νέας Δημοκρατίας, γράφει για το ασφαλιστικό σύστημα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία.
Γιάννης Μανώλης
Γιάννης Μανώλης
Γράφει ο Γιάννης Μανώλης:

Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί μείζον θέμα για την Ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η στρατηγική της κυβέρνησης αποκαλύφθηκε από τα πρωθυπουργικά χείλη στη ΔΕΘ, όπου επί της ουσίας ο κ. Τσίπρας εύχεται να μην μακροημερεύσουν όσοι συντοπίτες μας είναι πάνω των 70 ετών. Απέναντι σε αυτήν την χυδαία λογική, η ΝΔ αντιπαραθέτει την δικιά της πρόταση. Πρόκειται για ένα ριζικά διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα το οποίο χωρίς να ανατρέπει τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του σημερινού, θα εγγυάται 100% τις συντάξεις ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στο μέλλον. 

Το σχέδιο μας βασίζεται σε 3 πυλώνες: 

Α) Ο ΕΦΚΑ θα εξακολουθήσει να είναι ο φορέας για τον πρώτο πυλώνα που θα είναι υποχρεωτικός, δημόσιος και αναδιανεμητικός. 

Β) Στο δεύτερο πυλώνα που θα είναι επίσης υποχρεωτικός, οι πολίτες θα αποταμιεύουν σε ένα προσωπικό τους κουμπαρά μέρος των εισφορών τους έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε έναν δημόσιο φορέα, είτε ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία.

Γ) Τέλος, όποιος επιθυμεί, θα μπορεί προαιρετικά να επιλέξει και μια συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση. Δηλαδή κάτι που γίνεται ήδη σήμερα, καθώς όποιος το επιθυμεί μπορεί να έχει επιπλέον ασφάλιση σε ιδιωτικές εταιρείες.

Το προτεινόμενο σχέδιο της ΝΔ, για μεν τους σημερινούς συνταξιούχους θα διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση τα προσεχή χρόνια, ενώ για τους σημερινούς εργαζομένους ότι θα πάρουν σύνταξη, μειώνοντας παράλληλα το δυσβάσταχτο βάρος των ασφαλιστικών εισφορών, το οποίο περιορίζει τους μισθούς και αποτρέπει τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το σύστημα που προτείνουμε εφαρμόζεται σε διάφορες παραλλαγές σε πάρα πολλές δημοκρατικές χώρες, εδώ και χρόνια. Από την Γερμανία, την Αγγλία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, μέχρι τη Νορβηγία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.  Δημοφιλή σήμερα

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

21/1/2019
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε όλο το Νομό Εύβοιας, εκτός Χαλκίδας....
Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας