Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χαλκιδέων, οργανώθηκαν Θεματικά Εργαστήρια με τη συμμετοχή και εκπροσώπων φορέων.
Θεματικά Εργαστήρια για τη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Χαλκιδέων
Θεματικά Εργαστήρια για τη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Χαλκιδέων
Τα θεματικά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018, στην στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κότσικα».

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Χαλκιδέων πρόκειται να εκπονήσει και να υποβάλλει πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεάς Ελλάδα 2014-2020».

Η διαβούλευση για τη διαμόρφωση της ΣΒΑΑ και την εξειδίκευση της σε επιχειρησιακό χρηματοδοτικό και οργανωτικό επίπεδο ενεργοποιήθηκε από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου και αναπτύχθηκε σε τρία επίπεδα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, λόγω του αστικού χαρακτήρα των ΣΒΑΑ, η προτεινόμενη χωρική εφαρμογή του σχεδίου οριοθετείται από την είσοδο της Χαλκίδας, στην περιοχή της Αρέθουσας, μέχρι την κεντρική παραλιακή ζώνη της πόλης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, στόχος μέσα από την πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, είναι να γίνει η Χαλκίδα βιώσιμη πόλη, με αναβάθμιση των ποιοτικών παραμέτρων του αστικού ιστού, που θα επιτευχθεί με συνεκτικές, ολοκληρωμένες και πολυλειτουργικές παρεμβάσεις. 

Επιδίωξη της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Χαλκίδας είναι η ιστορία και ο πολιτισμός να πλαισιωθούν από δυναμικές και καινοτομικές παρεμβάσεις και να γίνουν κινητήρια δύναμη για να επαναξιοποιηθεί ο αστικός ιστός, να εμπλουτιστεί σε υποδομές και να επανατροφοδοτηθεί με επιχειρηματικές ευκαιρίες και βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ζωή. Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

20/10/2018
Η κακοκαιρία «Ορέστης», όπως ονομάστηκε θα πλήξει από το απόγευμα της Κυριακής και την Εύβοια, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας