Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χαλκιδέων, οργανώθηκαν Θεματικά Εργαστήρια με τη συμμετοχή και εκπροσώπων φορέων.
Θεματικά Εργαστήρια για τη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Χαλκιδέων
Θεματικά Εργαστήρια για τη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Χαλκιδέων
Τα θεματικά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018, στην στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κότσικα».

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Χαλκιδέων πρόκειται να εκπονήσει και να υποβάλλει πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεάς Ελλάδα 2014-2020».

Η διαβούλευση για τη διαμόρφωση της ΣΒΑΑ και την εξειδίκευση της σε επιχειρησιακό χρηματοδοτικό και οργανωτικό επίπεδο ενεργοποιήθηκε από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου και αναπτύχθηκε σε τρία επίπεδα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, λόγω του αστικού χαρακτήρα των ΣΒΑΑ, η προτεινόμενη χωρική εφαρμογή του σχεδίου οριοθετείται από την είσοδο της Χαλκίδας, στην περιοχή της Αρέθουσας, μέχρι την κεντρική παραλιακή ζώνη της πόλης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, στόχος μέσα από την πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, είναι να γίνει η Χαλκίδα βιώσιμη πόλη, με αναβάθμιση των ποιοτικών παραμέτρων του αστικού ιστού, που θα επιτευχθεί με συνεκτικές, ολοκληρωμένες και πολυλειτουργικές παρεμβάσεις. 

Επιδίωξη της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Χαλκίδας είναι η ιστορία και ο πολιτισμός να πλαισιωθούν από δυναμικές και καινοτομικές παρεμβάσεις και να γίνουν κινητήρια δύναμη για να επαναξιοποιηθεί ο αστικός ιστός, να εμπλουτιστεί σε υποδομές και να επανατροφοδοτηθεί με επιχειρηματικές ευκαιρίες και βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ζωή. Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

22/2/2019
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς υποδέχτηκε τον Αντέννα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας