Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
H εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εκπ/κών και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δ/Ν, Άννα Γαλανού δεν πήρε μέρος στη συνέντευξη τύπου των Δ.Σ. ΕΛΜΕ και Δ/λων και αναφέρει στην παρακάτω ανακοίνωσή της τους λόγους.

 Τώρα θυμήθηκαν να «αντιδράσουν» με αυτό τον «επαναστατικό» τρόπο στον οδοστρωτήρα και στο ξεθεμελίωμα της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών- αλλά και όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων -απ’ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του μετώπου ΔΝΤ-Ε.Ε. με την άμεση ή έμμεση στήριξη Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ήταν αναμενόμενη η ξεπουλημένη, συμβιβασμένη στάση του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΙΕΛΕ-ΓΣΕΕ και των τοπικών εκπροσώπων τους. Οι εργολάβοι των κυβερνήσεων και των στόχων της πλουτοκρατίας, αφού έριξαν στο τέλμα και την αναξιοπιστία το συνδικαλιστικό κίνημα, στήριξαν με νύχια και με δόντια τον «τυφώνα», το σάρωμα κάθε εργασιακού μισθολογικού, ασφαλιστικού, μορφωτικού δικαιώματός μας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα το ΠΑΜΕ κατέθετε προτάσεις στο Δ.Σ. προκειμένου το συνδικαλιστικό όργανο των εκπ/κών να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να ενημερώσει τους συναδέλφους για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα να οργανώσει την επιτυχία των Γ.Σ. των απεργιακών κινητοποιήσεων. Αντίθετα, στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας η ΠΑΣΚ σε απόλυτη συμφωνία και συνεργασία με τη ΔΑΚΕ και την Αυτ. Παρέμβαση αντί να βρίσκονται στο μετερίζι του δίκαιου αγώνα και της αντεπίθεσης που οργανώνουμε το έριξαν σε ημερίδες θεατρικής Αγωγής- Κουκλοθέατρου - μάλιστα με ξεχωριστό ζήλο και απίστευτη οργανωτική ταχύτητα και ξόδεμα χρημάτων- σε διοργάνωση εκδρομών στο εξωτερικό, λες και… δεν τρέχει τίποτα. Είναι φανερό ότι πρόκειται για αποπροσανατολιστική τακτική της ΠΑΣΚ για να «ξεχνιέται» λιγάκι ο εκ/κός αυτή την περίοδο που ξεθεμελιώνουν τα πάντα. Έτσι απαντούν στα μέτρα οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ Α.Π. Ξεκαθαρίζουμε ότι ασφαλώς και δεν είμαστε αντίθετοι με πρωτοβουλίες και δραστηριότητες πολιτιστικού και πνευματικού χαρακτήρα, αλλά όποτε και όταν πρέπει.
Μέχρι εδώ! Ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψουμε με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι μέρος του προβλήματος!
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!!!
ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και οι τοπικοί εκπρόσωποί τους δεν μπορούν να ηγηθούν σε μια τέτοια αντιπαράθεση γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα, όχι μόνο δεν προετοίμαζαν το έδαφος για την απόρριψη των αντιεκπαιδευτικών μέτρων στη συνείδηση των εκπαιδευτικών, της νεολαίας, των εργαζομένων, όχι μόνο δεν προετοίμαζαν το έδαφος της κλιμάκωσης, αλλά φρόντιζαν και για την αποκλιμάκωση της πάλης, κάνοντας ό, τι μπορούσαν για να μην έχει επιτυχία η 48ωρη απεργία στις 21-22 Απρίλη και ειδικά η απεργία στις 21 Απρίλη.
Έχουν σκοπιμότητα. Δεν πιστεύουν σε μια τέτοια προοπτική. Και δεν πιστεύουν γιατί συμφωνούν με τα νέα μέτρα που μας γυρίζουν 100 χρόνια πίσω, με το σύνολο των αναδιαρθρώσεων στην παιδεία, με την ουσία του πολυνομοσχέδιου για το «νέο σχολείο». Γι αυτό και δεν κοντράρουν τις αναδιαρθρώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Βλέπουν «ασάφειες» στα κυβερνητικά μέτρα, τα κρίνουν ως έκθεση ιδεών. Συνδιαλέγονται με το Υπουργείο Παιδείας, ζητούν επιμέρους ρυθμίσεις, όπως την επιμήκυνση της μεταβατικής περιόδου στο σύστημα διορισμών, δηλαδή ΑΣΕΠ, παιδαγωγική επάρκεια, αυτοαξιολόγηση και αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα.
Ας μην ξεχνάμε τη δημόσια δήλωση της Α. Διαμαντοπούλου«Ευχαριστώ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ για τη συμβολή τους στη διαμόρφωση των θέσεων του Υπουργείου Παιδείας. Δεν σας κρύβω ότι πολλές από τις θέσεις που τελικά διαμορφώσαμε τις πήρα από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ ».
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
• Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ακυρωθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
• Να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα0,1900 ευρώ ο πρώτος μισθός στην εκπαίδευση.
• Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για το «νέο σχολείο». Λέμε όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών.
• Καμιά απόλυση. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Κατάργηση του θεσμού του ωρομισθίου και του αναπληρωτή.
• Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές.
• Όχι στην αυτοαξιολόγηση, στο σχέδιο Καλλικράτης, στο ταξικό-διαφοροποιημένο αποκεντρωμένο σχολείο.
• Ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση για όλους μέσα από Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο.
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία-υγεία-ασφάλιση, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ!
-Να καταργηθούν στην πράξη τα 25 και 30αρια τμήματα.
Να μη συναινέσει στην υλοποίηση του αντιπαιδαγωγικού αυτού μέτρου κανένας Σύλλογος Διδασκόντων, κανένα σωματείο.
-Να μη συνεδριάσει κανένας Σύλλογος Διδασκόντων για την προώθηση της αυτοαξιολόγησης και την υλοποίηση του πολυνομοσχέδιου του «νέου σχολείου».
 -Να μη δεχτεί κανένα σχολείο, κανένας Σύλλογος Διδασκόντων, την πιλοτική εφαρμογή του «νέου σχολείου» και των ΖΕΠ.Δημοφιλή σήμερα

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

20/2/2019
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας