Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η δέσμευση του Υπουργείου για έναρξη λειτουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας μέσα στους επόμενους μήνες.
Συνάντηση του Υπουργού Υγείας και του Αν. Γενικού Γραμματέα με την Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού και τον Τομεάρχη του ΕΚΑΒ
Συνάντηση του Υπουργού Υγείας και του Αν. Γενικού Γραμματέα με την Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού και τον Τομεάρχη του ΕΚΑΒ
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ της Δημάρχου Ιστιαίας - Αιδηψού Λίνας Ευσταθίου και του Τομεάρχη του ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκου Κόκκου με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον Αν. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό. 

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η δέσμευση του Υπουργείου για έναρξη λειτουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς ήδη έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή. 

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την μέσα στις επόμενες εβδομάδες προκήρυξη τριών θέσεων μονίμων γιατρών για το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας ειδικοτήτων καρδιολόγου, χειρουργού και νεφρολόγου, και συζητήθηκαν δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο και το Υπουργείου Υγείας τόσο σε ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής όσο και κινήτρων στελέχωσης Περιφερειακών Ιατρείων της Βόρειας Εύβοιας.

Παράλληλα επισημάνθηκε η σημαντική αναβάθμιση της επιχειρησιακής παρουσίας του ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή με την ενεργοποίηση επιπλέον ασθενοφόρων και πληρωμάτων, την ευεργετική παρουσία των μηχανών ταχείας ανταπόκρισης κατά τη θερινή περίοδο (εντυπωσιακή μείωση πνιγμών ως απόρροια της άμεσης ανταπόκρισης), καθώς και τη μείωση κατά 50% του χρόνου διακομιδής περιστατικών από το Κέντρο Υγείας σε Νοσοκομείο, με προσανατολισμό των περιστατικών, πλέον, προς το Νοσοκομείο Λαμίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χρόνος διακομιδής από δύο ώρες που απαιτούσε η μεταφορά περιστατικού στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, με αυτήν την αλλαγή και τη χρήση της ακτοπλοϊκής ζεύξης έχει μειωθεί σε περίπου μία ώρα. Παράλληλα έχει μειωθεί εντυπωσιακά και ο χρόνος απουσίας των ασθενοφόρων από το Κέντρο Υγείας κατά τις διακομιδές, καθώς, μεταφέροντας τα περιστατικά μέσω του ferry boat  μέχρι την απέναντι ακτή της Στερεάς (από εκεί τα παραλαμβάνει το ΕΚΑΒ Φθιώτιδας), τα ασθενοφόρα έχουν δυνατότητα επιστροφής στο Κέντρο Υγείας σε λιγότερο από 1,5 ώρα, χρόνος σημαντικά μικρότερος από τις κατ' ελάχιστο 4 ώρες που απαιτούνταν για διακομιδή περιστατικού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και επιστροφή του ασθενοφόρου στην Ιστιαία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν  στην εντατικοποίηση των προσπαθειών τους για στήριξη της δημόσιας περίθαλψης στην περιοχή, καθώς είναι η μόνη πειστική απάντηση στις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.Δημοφιλή σήμερα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

20/3/2019
Πενθεί η Κύμη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου πρώην Δημάρχου....
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας