Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ για το Νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις δηλώσεις του Λοβέρδου.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις απολύσεις, τις συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό είναι τερατούργημα. Η κυβέρνηση διαπράττει έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης και πρώτα απ’ όλα των νέων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ικανοποιώντας την πάγια επιδίωξη των μεγαλοεπιχειρηματιών για ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη.
 Την ώρα που η ανεργία καλπάζει η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 200 άτομα για αθρόες νόμιμες απολύσεις, αφού θα μπορούν να απολύουν το 4% των εργαζομένων σε αυτές κάθε μήνα.
 Ταυτόχρονα στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων διαπράττει το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος τους. Είναι αίσχος και πρέπει να ξεσηκώσει όλο το λαό η ρύθμιση της κυβέρνησης να αμείβονται οι νέοι εργαζόμενοι με το 80% του κατώτερου μισθού της εξαθλίωσης που είναι σήμερα 740€ μεικτά. Αυτά τα 590€ δεν επαρκούν ούτε για επίδομα ανεργίας, δεν μπορεί να είναι μισθός. Με πρόσχημα τη μαθητεία η κυβέρνηση παραδίδει τους νέους εργαζόμενους βορά στις ορέξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών και ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση του κατώτερου μισθού για όλους.
 Με απίστευτο θράσος επιτρέπει στους μεγαλοεργοδότες να δίνουν σε δόσεις την αποζημίωση στους απολυμένους ενώ ανοίγει το δρόμο και για τη δραστική περικοπή της.
 Δίνει καίριο πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις, εφόσον επιτρέπει σε εργοδότες μέσω εκβιασμών ή απειλών να εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να υπογράφουν σε κάθε εργασιακό χώρο σύμβαση με όρους δυσμενέστερους της Εθνικής Γενικής Συλλογικής. Αλλάζει και προσαρμόζει το καθεστώς προσφυγής στη διαιτησία προς όφελος των μεγαλοεργοδοτών.
 Τέλος με τις δηλώσεις του ο υπουργός επιβεβαίωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση προχωρά με πολλούς τρόπους στη δραστική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και τη δραστική μείωση των συντάξεων με βαριές επιπτώσεις για όλους. Το όριο των 65 ετών αυξάνεται και γιατί απαιτούνται 40 χρόνια συνεχούς δουλειάς για να πάρει κάποιος σύνταξη και μάλιστα πείνας, και εξαιτίας της αντιδραστικής έμπνευσης αυτόματης σύνδεσής του με το προσδόκιμο ζωής.

 
Δημοφιλή σήμερα

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

24/3/2019
Ο Γιάννης Τζαβάρας είναι 42 ετών και κατοικεί στη Χαλκίδα. Είναι Τεχνολόγος Γεωπονίας ζωικής παραγωγής, εργαζόμενος στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα....
Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

22/3/2019
Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, θα επισκεφτεί την Χαλκίδα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζ...
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας

22/3/2019
Ο 3ος αγώνας Μοtocross του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα γίνει στην Χαλκίδα, το Σάββατο και την Κυριακή 30 και 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30, στην πίστα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας