Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην κατασκευή συνεδριακού κέντρου και στη στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών σε σύγχρονο κτήριο προσανατολίζεται ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου.
Θανάσης Μπουραντάς
Θανάσης Μπουραντάς
Στην κατασκευή συνεδριακού κέντρου και στη στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών σε σύγχρονο κτήριο προσανατολίζεται ο δήμος Κύμης - Αλιβερίου απαλλοτριώνοντας τις εγκαταστάσεις του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Κύμης ενώ παράλληλα θα αξιοποιήσει το κτήριο του διατηρητέου δημαρχείου για πολιτιστικούς σκοπούς.

‘Όπως είναι γνωστό, κάθε περιοχή έχει  συγκεκριμένες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς είπε για το θέμα αυτό:

«Η Κύμη και η ευρύτερη περιοχή δεν έχουν τη δυνατότητα ανάπτυξης  στον αγροτικό τομέα, ούτε στον δευτερογενή (βιομηχανία κλπ.). Ο τομέας στον οποίο υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα είναι ο τριτογενής τομέας της Οικονομίας και ιδιαίτερα ο τουρισμός, ο πολιτισμός, το εμπόριο  και άλλες υπηρεσίες.

Τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή είναι το φυσικό περιβάλλον, οι ανυπέρβλητες ομορφιές, αλλά κυρίως ο Γ. Ν. Παπανικολάου το όνομα του οποίου μπορεί να προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Αν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές στην περιοχή, όπως συνεδριακές αίθουσες αλλά και αύξηση των δυνατοτήτων φιλοξενίας στην Κύμη, θα ήταν πολύ διαφορετική η οικονομία της περιοχής.

Ο Δήμος θέλει να ανοίξει τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση, και προχωρά στην απόκτηση του οικοπέδου του ελαιουργικού συνεταιρισμού Κύμης, κάτι που προβλέπεται από το σχέδιο πόλης.

Η πρόθεση είναι να κατασκευαστεί μια συνεδριακή αίθουσα, για το σκοπό που προαναφέρθηκε και πάνω από αυτή να κατασκευαστούν κάποια γραφεία για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου που βρίσκονται στην Κύμη.

Το παλαιό Δημαρχείο, το οποίο είναι διατηρητέο, θα αναπαλαιωθεί για να χρησιμοποιηθεί ως Βιβλιοθήκη και για στέγαση του αρχείου του Δήμου από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα όπως και για άλλους παρεμφερείς σκοπούς.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι με αυτά τα έργα θα λυθούν τα προβλήματα της ανάπτυξης της περιοχής. Χρειάζονται και άλλες πρωτοβουλίες αλλά δεν μπορούν να αναφερθούν εν συντομία».

Σχετικά με το ποσό  των 7,5 εκ € το οποίο διέρρευσε στον τύπο δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο κτήριο. Είναι για το κολυμβητήριο Αλιβερίου και διάφορα άλλα έργα συμπεριλαμβανομένου  του νέου δημοτικού καταστήματος και του συνεδριακού κέντρου.

Το  κόστος για το συγκεκριμένο έργο θα προκύψει μετά από τη  Μελέτη.   Η εκτίμηση όμως που έχει γίνει υπολογίζει  ότι θα κυμανθεί από το 1 εκ. ως 1,5 εκ ευρώ.Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

20/10/2018
Η κακοκαιρία «Ορέστης», όπως ονομάστηκε θα πλήξει από το απόγευμα της Κυριακής και την Εύβοια, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας