Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην κατασκευή συνεδριακού κέντρου και στη στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών σε σύγχρονο κτήριο προσανατολίζεται ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου.
Θανάσης Μπουραντάς
Θανάσης Μπουραντάς
Στην κατασκευή συνεδριακού κέντρου και στη στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών σε σύγχρονο κτήριο προσανατολίζεται ο δήμος Κύμης - Αλιβερίου απαλλοτριώνοντας τις εγκαταστάσεις του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Κύμης ενώ παράλληλα θα αξιοποιήσει το κτήριο του διατηρητέου δημαρχείου για πολιτιστικούς σκοπούς.

‘Όπως είναι γνωστό, κάθε περιοχή έχει  συγκεκριμένες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς είπε για το θέμα αυτό:

«Η Κύμη και η ευρύτερη περιοχή δεν έχουν τη δυνατότητα ανάπτυξης  στον αγροτικό τομέα, ούτε στον δευτερογενή (βιομηχανία κλπ.). Ο τομέας στον οποίο υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα είναι ο τριτογενής τομέας της Οικονομίας και ιδιαίτερα ο τουρισμός, ο πολιτισμός, το εμπόριο  και άλλες υπηρεσίες.

Τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή είναι το φυσικό περιβάλλον, οι ανυπέρβλητες ομορφιές, αλλά κυρίως ο Γ. Ν. Παπανικολάου το όνομα του οποίου μπορεί να προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Αν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές στην περιοχή, όπως συνεδριακές αίθουσες αλλά και αύξηση των δυνατοτήτων φιλοξενίας στην Κύμη, θα ήταν πολύ διαφορετική η οικονομία της περιοχής.

Ο Δήμος θέλει να ανοίξει τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση, και προχωρά στην απόκτηση του οικοπέδου του ελαιουργικού συνεταιρισμού Κύμης, κάτι που προβλέπεται από το σχέδιο πόλης.

Η πρόθεση είναι να κατασκευαστεί μια συνεδριακή αίθουσα, για το σκοπό που προαναφέρθηκε και πάνω από αυτή να κατασκευαστούν κάποια γραφεία για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου που βρίσκονται στην Κύμη.

Το παλαιό Δημαρχείο, το οποίο είναι διατηρητέο, θα αναπαλαιωθεί για να χρησιμοποιηθεί ως Βιβλιοθήκη και για στέγαση του αρχείου του Δήμου από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα όπως και για άλλους παρεμφερείς σκοπούς.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι με αυτά τα έργα θα λυθούν τα προβλήματα της ανάπτυξης της περιοχής. Χρειάζονται και άλλες πρωτοβουλίες αλλά δεν μπορούν να αναφερθούν εν συντομία».

Σχετικά με το ποσό  των 7,5 εκ € το οποίο διέρρευσε στον τύπο δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο κτήριο. Είναι για το κολυμβητήριο Αλιβερίου και διάφορα άλλα έργα συμπεριλαμβανομένου  του νέου δημοτικού καταστήματος και του συνεδριακού κέντρου.

Το  κόστος για το συγκεκριμένο έργο θα προκύψει μετά από τη  Μελέτη.   Η εκτίμηση όμως που έχει γίνει υπολογίζει  ότι θα κυμανθεί από το 1 εκ. ως 1,5 εκ ευρώ.Δημοφιλή σήμερα

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Χαλκίδα

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Χαλκίδα

14/12/2018
Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:30, στον πεζόδρομο Κριεζώτου και Αβάντων, θα γίνει η «τελετή Ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» στο κέντρο της ...
Θρασύτατη ληστεία χρηματαποστολής μπροστά σε κόσμο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Θρασύτατη ληστεία χρηματαποστολής μπροστά σε κόσμο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

14/12/2018
Άγνωστοι λήστεψαν χρηματαποστολή της Τράπεζας Πειραιώς. Άρπαξαν δύο κασετίνες με χρήματα στο Νοσοκομεί...
Χριστούγεννα στη Νέα Αρτάκη

Χριστούγεννα στη Νέα Αρτάκη

14/12/2018
Πλούσιο το εορταστικό δεκαπενθήμερο των εκδηλώσεων στη δημοτική κοινότητα Νέας Αρτάκης, με τίτλο: Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας