Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την εφαρμογή ειδικών μέτρων αναστολής των οικονομικών υποχρεώσεων ζητά το Επιμελητήριο Εύβοιας από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό.
Ζημιές στο οδικό δίκτυο
Ζημιές στο οδικό δίκτυο
Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον  Αντιπεριφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και τους βουλευτές του Νομού Ευβοίας, να εφαρμοστούν ειδικά μέτρα αναστολής των οικονομικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες της Βόρειας Εύβοιας, κατοίκους και επιχειρηματίες.

Ο λόγος είναι ότι ολόκληρη η περιοχή της βόρειας Εύβοιας έχει δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα, δεδομένου ότι έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο νομό λόγω σοβαροτάτων προβλημάτων του κεντρικού άξονα συγκοινωνίας. Η ύπαρξη προβλημάτων ζωτικής σημασίας, όπως αυτό της έλλειψης νερού, είναι πλέον γεγονός και ο κοινωνικός ιστός φαίνεται να έχει διαλυθεί σε όλη τη βόρεια Εύβοια. Είναι δεδομένο ότι πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους, τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Εύβοιας θεωρεί ότι άμεσα και για όλους τους πολίτες και κατοίκους των πληγεισών περιοχών, θα πρέπει να ισχύσουν μέτρα, με χρονικό ορίζοντα ισχύος τουλάχιστον 6 μηνών, όπως:

- Αναστολή δόσεων του φόρου εισοδήματος, των ληξιπρόθεσμων χρεών τους και των δόσεων ρυθμίσεων οφειλών προς το Δημόσιο

- Αναστολή καταβολής του ΕΝΦΙΑ για τις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες όλων των κατεστραμμένων ακινήτων

- Αναστολή καταβολής του ΦΠΑ και των άλλων παρακρατούμενων φόρων

- Αναστολή της καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων προς τον ΕΦΚΑ

- Αναστολή των πάσης φύσεως πλειστηριασμών

- Αναστολή της υποχρέωσης καταβολής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τις Τράπεζες που απορρέουν από δανειακές συμβάσεις

- Ρύθμιση για την καταβολή των οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος

- Αναστολή της καταβολής δημοτικών φόρων και τελών

- Ενημέρωση του συστήματος του TAXISNET με ειδικό πρόγραμμα για τις πληγείσες περιοχές που θα αίρει τον αυτοματοποιημένο χαρακτηρισμό φόρων και τελών ως ληξιπρόθεσμων και την παρεπόμενη επιβάρυνσή τους με πρόστιμα και προσαυξήσεις

- Δεδομένου του ενδιαφέροντος που έχει επιδείξει η Κυβέρνηση για τις εκάστοτε δοκιμαζόμενες περιοχές, όπως και του δικού σας, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την αυτόματη άμεση ισχύ των ως άνω ευεργετικών ρυθμίσεων, ώστε να βοηθηθεί η τοπική και να ξεπεράσει το σοκ της καταστροφής.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας