Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και συγγραφέας Κώστας Χαϊνάς, παρουσίασε το νέο του βιβλίο, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.
Παρουσίαση του βιβλίου «Η χρεοκοπία της Ελλάδας, η Ευρώπη και το πολιτικό της σύστημα», του Κώστα Χαϊνά
Παρουσίαση του βιβλίου «Η χρεοκοπία της Ελλάδας, η Ευρώπη και το πολιτικό της σύστημα», του Κώστα Χαϊνά
Στην αίθουσα του Θεάτρου Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Χαϊνά, με τίτλο «Η χρεωκοπία της Ελλάδας, η Ευρώπη και το Πολιτικό της Σύστημα». 

Πρόκειται για ένα πολιτικό δοκίμιο για τη σύγχρονη διαδρομή της χώρας μας, στο οποίο σημειώνονται οι πιο σημαντικοί για την ανθρωπότητα σταθμοί του 20ου αιώνα, που επηρέασαν την Ελλάδα, σύμφωνα με τον συγγραφέα.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο Δρ. Αστροφυσικής Αντώνης Αντωνίου, ο δικηγόρος Δημήτρης Διακομόπουλος, ο συγγραφέας και επίτιμος Πρόεδρος Εφετών Βελισάριος Καράκωστας, ο οικονομολόγος Κώστας Ρουσόπουλος και ο Δρ. Κοινωνιολογίας Γεώργιος Σιακαντάρης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Χαϊνάς, ο Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης. 

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης ανέφερε ότι η επιστημονική κατάρτιση του συγγραφέα, αλλά και η πολύχρονη ενασχόλησή του με την Αυτοδιοίκηση αποτελούν εχέγγυα εγκυρότητας του αντικειμένου που καταπιάνεται στο βιβλίο.

Τόνισε ακόμη ότι αυτό, αγγίζει τα σπουδαιότερα ζητήματα της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης της χώρας μας, από τη μεταπολίτευση και μετά, ιδωμένα από μια αριστερή κριτική σκοπιά. «Πρόκειται – είπε ο Δήμαρχος – για ένα πολιτικό δοκίμιο, στο οποίο αναλύονται οικονομικοί όροι και αναζητούνται αιτίες, λάθη και παραλείψεις, που οδήγησαν σε οικονομικό μαρασμό την ελληνική κοινωνία, περιόρισαν τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των πολιτών και ανέτρεψαν τις σχέσεις εργασίας, αλλά και το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι με πολιτικό και ιδεολογικό αισθητήριο, ο Κ. Χαϊνάς αναφέρεται στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από το 1974 και μετά και οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή δυσμενή θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγράφοντας το πνεύμα και το κλίμα της κάθε περιόδου της κρίσης, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, όπως το βίωσε ο ίδιος, υπό διάφορες ιδιότητες.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στη παρουσίαση του βιβλίου τόνισε:

«Ξεκινήσαμε από διαφορετικούς χώρους, αλλά συναντηθήκαμε. Αναπτύξαμε μια αποτελεσματική συνεργασία στην Περιφέρεια και μια ουσιαστική φιλία. Φωνή της λογικής στην πολιτική του πορεία, αλλά και στην γραφή του, ο Κώστας Χαϊνάς εκτός απο εξαίρετος συνάδελφος στην τοπική αυτοδιοίκηση, απεδείχθη και ένας αξιόλογος συγγραφέας. Σήμερα είχα την τιμή να βρεθώ στην παρουσίαση του βιβλίου του «Η χρεοκοπία της Ελλάδας, η Ευρώπη και το πολιτικό της σύστημα».


Στη παρουσίαση παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός.

«Ο Κώστας Χαϊνάς ως συνάδελφος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μας στηρίζει όταν συμφωνούμε και μας κάνει πιο σοφούς, όταν διαφωνούμε.
Σήμερα, με το νέο του βιβλίο, «Η χρεοκοπία της Ελλάδας, η Ευρώπη και το πολιτικό της σύστημα», βάζει σε τάξη τις σκέψεις μας για το «πριν» και δείχνει το δρόμο για ένα υγιές «μετά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φάνης Σπανός.Δημοφιλή σήμερα

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....
Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/3/2019
Η ταινία «Εμείς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας