Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε στην συνεδρίαση της ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με θέμα «Σωματεμπορία στη Λιβύη και τη Μέση Ανατολή».
Η Ζωή Λιβανίου στη συνεδρίαση της ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς
Η Ζωή Λιβανίου στη συνεδρίαση της ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς
Η Ζωή Λιβανίου ήταν προσκεκλημένη του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου.

Στην τοποθέτησή της  τόνισε μεταξύ άλλων ότι:  «Η Ευρώπη ή θα επιβεβαιώσει τον πολιτισμό της ή θα μετατραπεί στην σκοτεινή ήπειρο της ακροδεξιάς. Το ζήτημα δεν είναι να υψωθούν τείχη που θα δυσκολεύουν την πρόσβαση των προσφύγων σε χώρες με ασφάλεια και ειρήνη αλλά το πώς θα διευκολύνουμε αυτούς τους ανθρώπους που κυνηγά είτε ο πόλεμος είτε ο θρησκευτικός φανατισμός των ακραίων ισλαμιστών. Η ανύψωση τειχών και η δίωξη των προσφύγων θυμάτων αυτής της πραγματικότητας είναι η πολιτική που διευκολύνει τελικά τους δουλέμπορους, που μετατρέπει τα παιδιά σε θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων. 

Η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει πολιτική στο σύνολό της και να επιτρέψει την πρόσβαση σε αυτούς τους  ανθρώπους στις χώρες που επιλέγουν και που συνήθως ζουν ήδη συγγενείς τους. Η αναλογική συμμετοχή όλων των κρατών μελών είναι αναγκαία για την ομαλή ένταξη αυτών των ανθρώπων και των παιδιών τους στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Οι πολιτικές  που σήμερα εφαρμόζονται δεν είναι τίποτε άλλο από την ιδεολογική επικράτηση της ακροδεξιάς σε μεγάλε χώρες και τις φοβικές αντιδράσεις των συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης που θεωρούν τις φωνές και τη βία πλειοψηφικό ρεύμα στις χώρες τους.Οι πραγματικές δυνάμεις της ευρωπαϊκής κοινωνίας οφείλουν να αντιδράσουν, οι πνευματικοί άνθρωποι της Ευρώπης οφείλουν να  αντιδράσουν, οι πραγματικοί άνθρωποι της Ευρώπης οφείλουν να αντιδράσουν».

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τους πρόσφυγες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ «Ξένες Αγκαλιές» που δημιουργήθηκε από την ομάδα «Doc’ nRoll», μαθητών -της φετινής Β΄ Λυκείου- του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας». Οι νεαροί μαθητές που συμμετείχαν σε αυτές τις εκδηλώσεις χάρη στην πρωτοβουλία της Ζωής Λιβανίου και του Στέλιου Κούλογλου είχαν την ευκαιρία να παρουσιαστούν και ως μαθητικό μουσικό συγκρότημα ερμηνεύοντας ζωντανά ορισμένα τραγούδια. 

Σε παράλληλη εκδήλωση με τίτλο «η uberοποίηση είναι επιστροφή σε μια σύγχρονη σκλαβιά» η Ζωή Λιβανίου συμμετέχοντας σε συζήτηση για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις διανομές γρήγορου φαγητού, τόνισε ότι και στη χώρα μας έχουν εμφανιστεί σημάδια υποχώρησης και καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων ιδίως τα πρώτα χρόνια των μνημονιακών προγραμμάτων, όταν η εργοδοτική αυθαιρεσία μετατράπηκε άτυπα σε εργοδοτικό δικαίωμα. Από το 2015 και μετά τα εργασιακά δικαιώματα αποκαταστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό, με πιο δύσκολη πρακτικά την εξασφάλιση αξιοπρεπών αμοιβών. Η ανασφάλιστη εργασία περιορίζεται σημαντικά κυρίως λόγω των νέων μεθόδων ελέγχου που ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα αλλά και της απελευθέρωσης του ΣΕΠΕ από πολιτικές – πελατειακές εξυπηρετήσεις.

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στη διανομή προϊόντων το Υπουργείο Εργασίας και η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, μετά και από σχετική ερώτηση στη Βουλή της Ζωής Λιβανίου και άλλων 32 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται να προβούν σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν τόσο τα εργασιακά δικαιώματα, όσο και την παροχή από τους εργοδότες κάθε αναγκαίου μέσου για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των εργαζομένων.Δημοφιλή σήμερα

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

13/12/2018
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Παλίρροια στην παραλία της Χαλκίδας, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου ...
Υποψήφιος δήμαρχος Ερέτριας ο Ιωάννης Δημητρόπουλος

Υποψήφιος δήμαρχος Ερέτριας ο Ιωάννης Δημητρόπουλος

12/12/2018
Ο Αντιστράτηγος και μαθηματικός κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος ανακοίνωσε την υποψήφιοτητα του ως δήμαρχος Ερέτριας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου...
Έργα 7,7 εκατομμυρίων ευρώ για την Εύβοια

Έργα 7,7 εκατομμυρίων ευρώ για την Εύβοια

12/12/2018
Την ένταξη πέντε νέων έργων προϋπολογισμού 7,7 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε σήμερ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας