Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή με προτάσεις για τα τέλη κυκλοφορίας απέστειλε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΕ, Ηλίας Θαλάσσης, προς τον Υπουργό Οικονομικών κο Τσακαλώτο και τον Υπουργό Υποδομών κο Σπρίτζη.
Ηλίας Θαλάσσης
Ηλίας Θαλάσσης
Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΟΕΒΕΕ, Ηλία Θαλάσση:

Kύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες προτάσεις σχετικά με τα ΤΚ αυτοκινήτων.

Το φαινόμενο κάθε χρόνο να καταθέτουν τις πινακίδες αδυνατώντας να καταβάλλουν τα ΤΚ , θα συνεχίζεται πάντα αν δε βοηθήσετε να πληρώνονται σε δόσεις ,σε τρία τετράμηνα ή σε τέσσερα τρίμηνα τα ΤΚ.

Ακόμη με αυτό τον τρόπο διευκολύνετε καθαρά τους αδύναμους και φτωχούς που έχουν ανάγκη τα οχήματα αλλά όχι τα χρήματα.

Καταθέτοντας τις  πινακίδες  το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας  χάνουν ΤΚ , Ασφάλειες , Τεχνικό έλεγχο, βενζίνες, συντήρηση και ότι άλλο είναι δίπλα. Μετά πρέπει να διορθώσετε την αδικία που υποχρεώνετε να καταβάλει όλο το χρόνο ανεξάρτητα πότε παίρνεις πινακίδες κυκλοφορίας. Στο σημείο αυτό από τον Οκτώβριο σταματά η έκδοση νέων αδειών , γιατί τους ζητούν όλο το χρόνο τα ΤΚ και ακόμη για να μεταβιβάσεις ένα ακινητοποιημένο όχημα  να το πουλήσεις, πρέπει πχ το μήνα Δεκέμβριο να καταβάλεις τα τέλη για όλο το χρόνο.

Σας ενημερώνω ακόμη ότι και υπουργική απόφαση να παρθεί για τις πινακίδες για 1 ή 3 μήνες ή το υπόλοιπο του χρόνου, δείχνει τοκογλύφο όταν το κράτος σου βάζει πρόστιμο 1 ή 2 μήνες ανάλογα.

Τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να διορθωθούν και να καταβάλεις το υπόλοιπο που θα κυκλοφορήσει για οποιοδήποτε λόγο κυκλοφορίας ή πώληση.

Δείτε ακόμη το πρόβλημα που έχει προκύψει τα λεγόμενα (Ρ) νταλίκας επικαθήμενης  δεν υπάρχουν στη  ΔΟΥ αλλά με την επιβολή προστίμων για ανασφάλιστα, δε φαίνεται η ακινησία που έχουν και  χρεώνονται πρόστιμο ανασφάλιστου και δεν ξέρουν πως μπορούν να απαλλαγούν(σε ποια Υπηρεσία να απευθυνθούν).

Τέλος πολύ σωστά να έχουμε πρόστιμα σε ανασφάλιστα, μη τεχνικού ελέγχου και ΤΚ αλλά δε μπορώ  να καταλάβω το σκεπτικό ενώ το χρέος πάει στη ΔΟΥ , δε μπορείς να ασφαλίσεις το όχημα, αν δεν πληρώσεις το πρόστιμο.

Με τον τρόπο αυτό απλά θα έχουμε ανασφάλιστα και μόνο πρόστιμα, το ζητούμενο είναι να είμαστε καλυμμένοι από ασφάλεια ή να εισπράττουμε πρόστιμα;

Δείτε όλα αυτά προς όφελος όλων.

Ακόμη αν δοθεί το επίδομα ενοικίου , να δίνεται στους ιδιοκτήτες και όχι στους ενοικιαστές.Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

22/2/2019
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς υποδέχτηκε τον Αντέννα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας