Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Γκιόκας κατέθεσαν ερώτηση προς Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για τις απολύσεις στις επιχειρήσεις της Εύβοιας.

Μπαράζ απολύσεων έχουν εξαπολύσει επιχειρήσεις στο Νομό Εύβοιας στηριζόμενες στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα στις 21/4 η επιχείρηση ΝΕΟΣΕΤ στο Βασιλικό ανακοίνωσε άλλες 5 απολύσεις. Σύμφωνα με στοιχεία του Σωματείου Εργαζομένων της ΝΕΟΣΕΤ η τακτική των απολύσεων με βάση το 2% έχει ξεκινήσει από το Νοέμβρη του 2006 και μέχρι στιγμής έχουν απολυθεί πάνω από 100 εργαζόμενοι. Από το Δεκέμβρη του 2008 η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.
Την Πέμπτη 22/4 η επιχείρηση ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ανακοίνωσε την απόλυση 2 εργαζομέ–νων. Το Σωματείο Εργαζομένων προχώρησε σε απεργιακή κινητοποίηση για την ανά–κληση των απολύσεων.
Την ίδια μέρα απολύθηκε από τα Ναυπηγεία Χαλκίδας (ιδιοκτησίας της οικογένειας Ηλία) εργαζόμενος συνδικαλιστής μια μέρα μετά τη λήξη της συνδικαλιστικής του ασυλίας.
Στα πλαίσια τρομοκράτησης και φίμωσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, η εργοδοσία της επιχείρησης ΗΛΕΚΤΡΑ TECHNIC, ανακοίνωσε την απόλυση του προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας επειδή συμμετείχε στην 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη. Μετά από παρέμβαση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ έγινε ανάκληση της απόλυσης. Αντίστοιχη προσπάθεια έγινε και με εργαζόμενο στα πολυκαταστήματα ΑΤΛΑΝΤΙΚ που συμμετείχε σε κινητοποιήσεις για την καταβολή δεδουλευμένων που χρωστούσε η επιχείρηση στους εργαζόμενους, αλλά μετά από παρέμβαση του σωματείου και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων η απόλυση ανακλήθηκε.
Το πρόβλημα της ανεργίας και της ανασφάλειας οξύνεται. Επεκτείνονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, αυξάνεται ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων και η κατάσταση επιδεινώνεται με τα νέα αντεργατικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο δρόμος ανάπτυξης που έχει κριτήριο το κέρδος είναι επικίνδυνος για τους εργαζόμενους.
Το ΚΚΕ αντιπαλεύει τις απολύσεις, απαιτεί άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων, ουσιαστική στήριξη των ανέργων, κατοχύρωση του δικαιώματος στην σίγουρη – σταθερή εργασία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
• Πως τοποθετείται η κυβέρνηση στο αίτημα των εργαζομένων για άμεση επαναπρό–σληψη όλων των απολυμένων στις παραπάνω επιχειρήσεις;
• Πως τοποθετείται στο αίτημα να σταματήσουν οι απειλές και οι απολύσεις στους χώρους δουλειάς, να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους;


 
Δημοφιλή σήμερα

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

22/9/2018
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη δημοτική χορωδία «Δ...
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

24/9/2018
Από νωρίς το πρωί οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, με τον ιερέα τους π. Ιωάννη Σούρα, προσήλθαν στον Ιερό Ναό, ώστε να υ...
Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

24/9/2018
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, εορτάζει τη δεύτερη ετήσια Πανήγυρη του, το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας