Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας και Πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου
Ο Βαγγέλης Αποστόλου συναντήθηκε διαδοχικά με τους Αντιδημάρχους των Δημοτικών Ενοτήτων Μαντουδίου Κ. Χαλιούλια , Αγίας Άννας  κ. Γεωργάκαινα  και Λίμνης κ. Καντζούρα καθώς και με το Δήμαρχο κ. Καλυβιώτη.

Κύρια θέματα αυτών των συναντήσεων ήταν:
 
1.)η άμεση αξιοποίηση των 850.000 ευρώ που δόθηκαν ως έκτακτη ενίσχυση  στο Δήμο από το Υπουργείο Εσωτερικών και
2.)τα μέτρα στήριξης που είχαν ζητήσει από τη Κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 2 Οκτωβρίου 2018.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εκτιμήσεις των ζημιών στον αγροτικό χώρο προχωρούν ικανοποιητικά. Ήδη έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις για το σύνολο των ζημιών στην ζωική παραγωγή (κυρίως μελισσοκομία) και έχει γίνει μια πρώτη εκτίμηση. Στη φυτική παραγωγή οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα γίνονται οι σχετικές εκτιμήσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Η αποκατάσταση του κεντρικού οδικού δικτύου γίνεται με γρήγορους ρυθμούς. Για τους υπόλοιπους δρόμους , επικοινωνίας των οικισμών και αγροτικούς   ο Δήμος  βρίσκεται σε επαφή με την Περιφέρεια για την εκτίμηση και την αποκατάσταση.

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης σύντομα θα εξεταστούν και θα υπάρξει άμεσα απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών».Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας