Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απήθυνε ο Σίμος Κεδίκογου σχετικά με τα προβλήματα στον Πλοηγικό Σταθμό Χαλκίδας.
Κεδίκογλου Σίμος
Κεδίκογλου Σίμος
«Αδυνατεί το Υπουργείο Ναυτιλίας να δώσει λύση στα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα στη λειτουργία του Πλοηγικού Σταθμού Χαλκίδας». Αυτό υπογραμμίζει ο Σίμος Κεδίκογλου σε νέα ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προσθέτοντας ότι - σε αντίθεση  με τα όσα είχε απαντήσει η ηγεσία του Υπουργείου σε προηγούμενη ερώτηση που είχε καταθέσει - οι καθημερινές δυσλειτουργίες τείνουν να λάβουν μόνιμο χαρακτήρα.

Ο Βουλευτής είχε καταθέσει στις 29 Μαΐου 2018 την ερώτηση (αρ. πρωτ.: 6290)  που αφορούσε στην στελέχωση του Πλοηγικού Σταθμού Χαλκίδας και την κάλυψη των αναγκών σε πλοηγίδες μετά και την ακινησία, στην οποία τέθηκε από τον Απρίλιο του 2018 το πλωτό μέσο μεταφοράς του πλοηγού.

Δυστυχώς, παρά τις αρχικές απαντήσεις και διαβεβαιώσεις που δόθηκαν η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, οπότε και επαναφέρει το θέμα στη Βουλή. 

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Σε αντίθεση με τα όσα διατείνεται η ηγεσία του Υπουργείου, ότι δηλαδή η διατήρηση και αναδιοργάνωση των πλοηγικών υπηρεσιών αποτελούν πρωταρχικό της μέλημα για την εύρυθμη λειτουργία των λιμένων και για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, οι καθημερινές δυσλειτουργίες τείνουν να λάβουν μόνιμο χαρακτήρα.

Τα προβλήματα - δυστυχώς - παραμένουν άλυτα παρά τις απαντήσεις που λάβαμε στην με αρ. πρωτ.:  6290/29-05-2018 ερώτησή μας σχετικά με τη στελέχωση της υπηρεσίας και την κάλυψη των αναγκών σε πλοηγίδες.

Από τον Απρίλιο του 2018, οπότε και η πλοηγίδα του Σταθμού τέθηκε σε ακινησία λόγω βλάβης, οι μετακινήσεις των πλοηγών πιλότων εξακολουθούν να γίνονται με ρυμουλκό λιμένος από  και προς τον Πλοηγικό Σταθμό Χαλκίδας, καλύπτοντας συνολικά 13 ναυτικά μίλια, προσφέροντας αμισθί υπηρεσίες παρά τη σοβαρή δαπάνη, που επιβαρύνεται η πλοιοκτήτρια εταιρεία, προκειμένου να λειτουργήσει το λιμάνι Χαλκίδας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία υποβολής προσφορών για την επισκευή του συνόλου των ζημιών της γάστρας και του μηχανολογικού εξοπλισμού της πλοηγίδας Π. Υ 03;
2. Γιατί επί έξι μήνες δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την αποκατάσταση της επιχειρησιακής της λειτουργίας;
3. Προτίθεστε να επανεξετάσετε το αίτημα για την ανεύρεση πλωτού μέσου για την κάλυψη των αναγκών του Πλοηγικού Σταθμού Χαλκίδας; 
4. Σε τι ενέργειες έχετε προβεί για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων;».
Δημοφιλή σήμερα

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

13/12/2018
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Παλίρροια στην παραλία της Χαλκίδας, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου ...
Υποψήφιος δήμαρχος Ερέτριας ο Ιωάννης Δημητρόπουλος

Υποψήφιος δήμαρχος Ερέτριας ο Ιωάννης Δημητρόπουλος

12/12/2018
Ο Αντιστράτηγος και μαθηματικός κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος ανακοίνωσε την υποψήφιοτητα του ως δήμαρχος Ερέτριας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου...
Έργα 7,7 εκατομμυρίων ευρώ για την Εύβοια

Έργα 7,7 εκατομμυρίων ευρώ για την Εύβοια

12/12/2018
Την ένταξη πέντε νέων έργων προϋπολογισμού 7,7 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε σήμερ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας