Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο εμβληματικό Μουσείο Φαλτάιτς στη Χώρα Σκύρου έγινε η έναρξη του νέου επιμορφωτικού προγράμματος που υλοποιείται στο Νησί.
Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σκύρο
Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σκύρο
Το πρόγραμμα που υλοποιείται με τη συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, προλόγισε ο Πρόεδρος του Λ.Τ Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος ενώ θερμό χαιρετισμό απηύθυνε ο φίλος της Σκύρου και Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα κος Γιώργος Μαρκοπουλιώτης.

Το νέο πρόγραμμα είναι καρπός της συνεργασίας των δύο Δημόσιων φορέων η οποία έχει αρχίσει από το 2015 μέχρι και σήμερα με ετήσια πρακτική άσκηση φοιτητών στο Λιμάνι της Λιναριάς. Η συνεργασία αυτή έγινε γνωστή ως SKYROS PROJECT και περιλαμβάνει διενέργεια παρατηρητηρίων Τουρισμού, διενέργεια Ακαδημίας περιβαλλοντικών εκπαιδευτών, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε παιδιά 6-13 ετών και εργασίες που παράγονται μέσω των δράσεων οι οποίες , βραβεύονται και παρουσιάζονται σε Διεθνή συνέδρια. Οι επιδόσεις του Skyros Project έχουν εκτοξεύσει την δημοφιλία της Σκύρου στην ναυτιλιακή και ακαδημαϊκή κοινότητα ως πρότυπο εξωστρέφειας και καινοτομίας.

Το νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης πραγματοποιείται με ακαδημαϊκές διαλέξεις περί ψυχολογίας, συμβουλευτικής και προπονητικής ζωής, και ένα διαρκές πολιτισμικό δρώμενο θα λαμβάνει χώρα παράλληλα με τα σεμινάρια.

Tα μαθήματα υλοποιούνται μια φορά τον μήνα, ημέρα Σάββατο και ώρες 16.00 - 21.00, στην Αίθουσα του Μουσείου Φαλτάιτς στην χώρα της Σκύρου. Εννέα πεντάωρες συναντήσεις από διδάσκοντες, που συνδυάζουν αρμονικά την επιστημονικότητα με την εμπειρία, το θεωρητικό με την πρακτική συμπεριφορά, το κλασικό με τις εναλλακτικές προσεγγίσεις, τη συγχρονικότητα με τις διαχρονικές ερμηνείες, τη διεπιστημονικότητα με την εξειδίκευση, τα ερευνητικά πορίσματα με τις παραδοσιακές πεποιθήσεις.
Στο πρόγραμμα έχουν εγγραφεί να παρακολουθήσουν 50 μόνιμοι κάτοικοι της Σκύρου.

Εισηγήτρια από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ήταν η υποψήφια διδάκτωρ Παιδαγωγικής ψυχολογίας - Υποψήφια ΙΚΥ, κα Βασιλική Μπελογιάννη της οποίας η παρουσίαση μας εντυπωσίασε.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου ως συνεργαζόμενος φορέας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παρείχε την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτήθηκε για την υλοποίηση του προγράμματος και ανέλαβε την επιμέλεια και τη γραμματειακή υποστήριξη μέσω της συντονίστριας κα Τσεκλένη.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου ευχαριστεί θερμά την ιδιοκτήτρια του Μουσείου Φαλτάιτς κα Αναστασία Φαλτάιτς για την διάθεση των χώρων του Μουσείου με το εντυπωσιακό περιβάλλον που τόσο ταιριάζει με τις εκπαιδευτικές επιμορφώσεις. 

Ευχαριστεί επίσης την κα Μαρία Καραμπίνη "ψυχή" του Μουσείου, για την υποστήριξη στην υλοποίηση του προγράμματος και την επιμέλεια του χώρου, και την συντονίστρια κα Γιωτα Τσεκλένη η οποία έχει αναλάβει το εξαιρετικά δύσκολο έργο της γραμματειακής υποστήριξης και του συντονισμού του προγράμματος.Δημοφιλή σήμερα

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

21/1/2019
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε όλο το Νομό Εύβοιας, εκτός Χαλκίδας....
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

21/1/2019
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης ανακοίνωσε τα πρώτα 5 ονόματα του ψηφοδελτί...
Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας