Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 22% συγκριτικά με την αρχική τιμή πέρυσι και 11,2% σε σύγκριση με την τιμή στη λήξη της περιόδου.
Πετρέλαιο
Πετρέλαιο
Από σήμερα, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, ξεκινά η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και η μέση τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,15 ευρώ το λίτρο.

Ήδη οι βενζινοπώλες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για παραγγελίες παραμένει σε χαμηλά επίπεδα επειδή περιμένουν όλοι την τελευταία στιγμή μέχρι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων αναγκών.

Στην περίπτωση μάλιστα που οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού ανέβουν ακόμη περισσότερο ή υπάρχει αυξημένη ζήτηση λόγω καιρικών φαινομένων, τότε οι τιμές αναμένεται ότι θα διαμορφωθούν σε υψηλότερα επίπεδα. Σε πιο απομακρυσμένες περιοχές μάλιστα και σε νησιά, οι τιμές έχουν επιπλέον καπέλο, αφού εκεί παραδοσιακά παίρνουν πιο νωρίς την ανηφόρα.

Τον Οκτώβριο του 2017 η μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ήταν 0,945 ευρώ, ενώ τον Απρίλιο στη λήξη της περιόδου διάθεσης είχε φτάσει τα 1,025 ευρώ.

Η αύξηση στις τιμές φέτος οφείλεται στη μεγάλη άνοδο του μαύρου χρυσού το διάστημα αυτό. Είναι ενδεικτικό ότι στις αρχές του Νοεμβρίου πέρυσι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου Μπρέντ διαμορφώνονταν στα 57 δολάρια, ενώ σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 80 δολάρια το βαρέλι. Οι καταναλωτές στην Ελλάδα επιβαρύνονται επίσης σημαντικά από τον μεγάλο ειδικό φόρο κατανάλωσης για τα καύσιμα, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου θέρμανσης.

Το τοπίο για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει τον Νοέμβριο με το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019. Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα θέρμανσης να ενσωματωθεί στο κοινωνικό μέρισμα που σχεδιάζει να δώσει και φέτος η κυβέρνηση σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Επίσης δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα αλλάξουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Πηγή: .cnn.grΔημοφιλή σήμερα

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

21/1/2019
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε όλο το Νομό Εύβοιας, εκτός Χαλκίδας....
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

21/1/2019
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης ανακοίνωσε τα πρώτα 5 ονόματα του ψηφοδελτί...
Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας