Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 22% συγκριτικά με την αρχική τιμή πέρυσι και 11,2% σε σύγκριση με την τιμή στη λήξη της περιόδου.
Πετρέλαιο
Πετρέλαιο
Από σήμερα, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, ξεκινά η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και η μέση τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,15 ευρώ το λίτρο.

Ήδη οι βενζινοπώλες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για παραγγελίες παραμένει σε χαμηλά επίπεδα επειδή περιμένουν όλοι την τελευταία στιγμή μέχρι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων αναγκών.

Στην περίπτωση μάλιστα που οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού ανέβουν ακόμη περισσότερο ή υπάρχει αυξημένη ζήτηση λόγω καιρικών φαινομένων, τότε οι τιμές αναμένεται ότι θα διαμορφωθούν σε υψηλότερα επίπεδα. Σε πιο απομακρυσμένες περιοχές μάλιστα και σε νησιά, οι τιμές έχουν επιπλέον καπέλο, αφού εκεί παραδοσιακά παίρνουν πιο νωρίς την ανηφόρα.

Τον Οκτώβριο του 2017 η μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ήταν 0,945 ευρώ, ενώ τον Απρίλιο στη λήξη της περιόδου διάθεσης είχε φτάσει τα 1,025 ευρώ.

Η αύξηση στις τιμές φέτος οφείλεται στη μεγάλη άνοδο του μαύρου χρυσού το διάστημα αυτό. Είναι ενδεικτικό ότι στις αρχές του Νοεμβρίου πέρυσι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου Μπρέντ διαμορφώνονταν στα 57 δολάρια, ενώ σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 80 δολάρια το βαρέλι. Οι καταναλωτές στην Ελλάδα επιβαρύνονται επίσης σημαντικά από τον μεγάλο ειδικό φόρο κατανάλωσης για τα καύσιμα, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου θέρμανσης.

Το τοπίο για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει τον Νοέμβριο με το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019. Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα θέρμανσης να ενσωματωθεί στο κοινωνικό μέρισμα που σχεδιάζει να δώσει και φέτος η κυβέρνηση σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Επίσης δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα αλλάξουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Πηγή: .cnn.grΔημοφιλή σήμερα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

19/3/2019
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από τον Κώστα Μπαρούτα

Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από τον Κώστα Μπαρούτα

20/3/2019
Την Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου ...
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας