Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 22% συγκριτικά με την αρχική τιμή πέρυσι και 11,2% σε σύγκριση με την τιμή στη λήξη της περιόδου.
Πετρέλαιο
Πετρέλαιο
Από σήμερα, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, ξεκινά η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και η μέση τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,15 ευρώ το λίτρο.

Ήδη οι βενζινοπώλες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για παραγγελίες παραμένει σε χαμηλά επίπεδα επειδή περιμένουν όλοι την τελευταία στιγμή μέχρι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων αναγκών.

Στην περίπτωση μάλιστα που οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού ανέβουν ακόμη περισσότερο ή υπάρχει αυξημένη ζήτηση λόγω καιρικών φαινομένων, τότε οι τιμές αναμένεται ότι θα διαμορφωθούν σε υψηλότερα επίπεδα. Σε πιο απομακρυσμένες περιοχές μάλιστα και σε νησιά, οι τιμές έχουν επιπλέον καπέλο, αφού εκεί παραδοσιακά παίρνουν πιο νωρίς την ανηφόρα.

Τον Οκτώβριο του 2017 η μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ήταν 0,945 ευρώ, ενώ τον Απρίλιο στη λήξη της περιόδου διάθεσης είχε φτάσει τα 1,025 ευρώ.

Η αύξηση στις τιμές φέτος οφείλεται στη μεγάλη άνοδο του μαύρου χρυσού το διάστημα αυτό. Είναι ενδεικτικό ότι στις αρχές του Νοεμβρίου πέρυσι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου Μπρέντ διαμορφώνονταν στα 57 δολάρια, ενώ σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 80 δολάρια το βαρέλι. Οι καταναλωτές στην Ελλάδα επιβαρύνονται επίσης σημαντικά από τον μεγάλο ειδικό φόρο κατανάλωσης για τα καύσιμα, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου θέρμανσης.

Το τοπίο για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει τον Νοέμβριο με το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019. Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα θέρμανσης να ενσωματωθεί στο κοινωνικό μέρισμα που σχεδιάζει να δώσει και φέτος η κυβέρνηση σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Επίσης δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα αλλάξουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Πηγή: .cnn.gr



Δημοφιλή σήμερα

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ιωάννα Δαριβέρη

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ιωάννα Δαριβέρη

19/11/2018
Ανεξαρτητοποιήθηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Θανάση Ζεμπίλη «Γέφυρα στο Μέλλον», Ιωάννα Δαριβέρη....
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός

19/11/2018
Ο Φάνης Σπανός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Λαμία απόψε Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018....
Κλειστή θα παραμείνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου

Κλειστή θα παραμείνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου

20/11/2018
Ακατάλληλο για χρήση κρίθηκε το κτίριο της Δημόσιας Κεντρικής Βι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας