Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα και την Τρίτη, 10 και 11 Μαΐου, δηλώνοντας ανυποχώρητοι στις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του φαρμακείου.

Έντεκα χιλιάδες (11.000) φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά μετά την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παρασκευής, να προχωρήσει στη νέα Πανελλαδική απεργία, με κυρίαρχο αίτημα να υπάρξει ρητή, κατηγορηματική, έγγραφη δέσμευση ότι θα βρεθούν οι δικλίδες ασφαλείας που θα αποτρέψουν την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης, πράγμα που σημαίνει τεράστια επικινδυνότητα για την υγεία των πολιτών.

Καθεστώς ανταγωνισμού στις τιμές των φαρμάκων και στη δομή των φαρμακείων δεν μπορεί να γίνει χωρίς σημαντική βλάβη των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Κανένα όφελος δεν πρόκειται να υπάρξει για την χειμαζόμενη οικονομικά χώρα μας παρά μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα και τις τράπεζες που τα χρηματοδοτούν.

 Οι φαρμακοποιοί αγωνίζονται για να διατηρήσουν οι πολίτες το δικαίωμα τους, να έχουν το φάρμακο τους όταν το χρειάζονται. Αντιστέκονται στη δημιουργία υπερκερδών σε βάρος της υγείας των πολιτών, που οδηγεί και στην υποθήκευση των ασφαλιστικών ταμείων.

Το σύμφωνο σταθερότητας αντιμετωπίζει την υγεία και το φάρμακο ως αγοραίο είδος!!!

«Οι φαρμακοποιοί, εφ όσον υλοποιηθεί η παραπάνω δέσμευση, δηλώνουν έτοιμοι να προσέλθουν σε διάλογο και ζητούν από την κυβέρνηση να καταθέσει με πλήρη σαφήνεια την πολιτική της για το φάρμακο και το φαρμακείο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» σημειώνει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κος Δημήτρης Βαγιωνάς και υπογραμμίζει

«Δεν μπορεί η πολιτεία να χτυπά το ελληνικό φαρμακείο επειδή δεν μπορεί να διορθώσει τις δικές της αδυναμίες και ελλείψεις στο σύστημα Υγείας. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο ανά πάσα στιγμή. Ο Π.Φ.Σ. έχει σαφείς προτάσεις που αποβλέπουν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και την σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων»

Οι φαρμακοποιοί αν χρειαστεί, θα συνεχίσουν με κυλιόμενες 48ωρες απεργίες με στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Εκ του Π.Φ.Σ.
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας