Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα και την Τρίτη, 10 και 11 Μαΐου, δηλώνοντας ανυποχώρητοι στις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του φαρμακείου.

Έντεκα χιλιάδες (11.000) φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά μετά την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παρασκευής, να προχωρήσει στη νέα Πανελλαδική απεργία, με κυρίαρχο αίτημα να υπάρξει ρητή, κατηγορηματική, έγγραφη δέσμευση ότι θα βρεθούν οι δικλίδες ασφαλείας που θα αποτρέψουν την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης, πράγμα που σημαίνει τεράστια επικινδυνότητα για την υγεία των πολιτών.

Καθεστώς ανταγωνισμού στις τιμές των φαρμάκων και στη δομή των φαρμακείων δεν μπορεί να γίνει χωρίς σημαντική βλάβη των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Κανένα όφελος δεν πρόκειται να υπάρξει για την χειμαζόμενη οικονομικά χώρα μας παρά μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα και τις τράπεζες που τα χρηματοδοτούν.

 Οι φαρμακοποιοί αγωνίζονται για να διατηρήσουν οι πολίτες το δικαίωμα τους, να έχουν το φάρμακο τους όταν το χρειάζονται. Αντιστέκονται στη δημιουργία υπερκερδών σε βάρος της υγείας των πολιτών, που οδηγεί και στην υποθήκευση των ασφαλιστικών ταμείων.

Το σύμφωνο σταθερότητας αντιμετωπίζει την υγεία και το φάρμακο ως αγοραίο είδος!!!

«Οι φαρμακοποιοί, εφ όσον υλοποιηθεί η παραπάνω δέσμευση, δηλώνουν έτοιμοι να προσέλθουν σε διάλογο και ζητούν από την κυβέρνηση να καταθέσει με πλήρη σαφήνεια την πολιτική της για το φάρμακο και το φαρμακείο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» σημειώνει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κος Δημήτρης Βαγιωνάς και υπογραμμίζει

«Δεν μπορεί η πολιτεία να χτυπά το ελληνικό φαρμακείο επειδή δεν μπορεί να διορθώσει τις δικές της αδυναμίες και ελλείψεις στο σύστημα Υγείας. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο ανά πάσα στιγμή. Ο Π.Φ.Σ. έχει σαφείς προτάσεις που αποβλέπουν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και την σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων»

Οι φαρμακοποιοί αν χρειαστεί, θα συνεχίσουν με κυλιόμενες 48ωρες απεργίες με στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Εκ του Π.Φ.Σ.
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία η συνεδρίαση της...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας