Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας για τον χειρισμό στα κενά των εκπαιδευτικών που έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.
Ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Δημητρίου
Ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Δημητρίου
Αποφασίζει μόνος του, εκτελεί και μετά αναλαμβάνει τάχα την ευθύνη, χωρίς ασφαλώς να παραιτείται.

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας, όπως είχε προγραμματιστεί σε κοινή απόφαση με την ΕΛΜΕ Εύβοιας και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Εύβοιας. 

Η συνάντηση έγινε με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των σχολείων της Εύβοιας, τα οποία υπολειτουργούν δύο μήνες σχεδόν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Στη συνάντηση τέθηκαν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Νομό μας με κυριότερα:

• Τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών σε δύο συνεχόμενες φάσεις προσλήψεων και αφορούν κυρίως σε γυμναστές, αγγλικής γλώσσας, καθώς και στη μηδενική πρόσληψη εκπαιδευτικών γερμανικών. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα κενά που δημιουργούνται από προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά με ασθένειες, με αποτέλεσμα στην πλειοψηφία τους να μην λειτουργούν τα ολοήμερα σχολεία. 

• Τη λειτουργία των τμημάτων υποδοχής προσφύγων και του νηπιαγωγείου στη δομή της Ριτσώνας 

• Την κτιριακή υποδομή για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης 

• Την κατάσταση των σχολείων στην περιοχή Μαντουδίου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες 

• Τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΔΔΥ στη Χαλκίδα, μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης έδωσε τις εξής απαντήσεις: 

• Θα γίνει νέα φάση προσλήψεων το επόμενο δεκαπενθήμερο. Περίπου 1000 εκπαιδευτικοί σε πρώτη φάση και άλλοι 600 στη συνέχεια, με βαρύτητα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.  

• Θα γίνουν προσλήψεις στην ειδική αγωγή και δεύτερη φάση ΖΕΠ 

• Θα υπάρξει κάλυψη όλων των κενών στην παράλληλη στήριξη 

• Θα λειτουργήσουν οι τριμερείς επιτροπές για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
 
• Σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόσληψης εκπαιδευτικών γερμανικής γλώσσας 

• Με ευθύνη που αναλαμβάνει ο ίδιος, δεν θα σπάσει κανένα τμήμα ακόμα και αν νομιμοποιείται τέτοια απαίτηση
 
• Δεν θα λειτουργήσει καθόλου η ενισχυτική διδασκαλία 

• Θα είμαστε ο μοναδικός νομός, χωρίς υπεύθυνο του προγράμματος στο κολυμβητήριο στην Πρωτοβάθμια Θα υπάρχει μόνο ένας υπεύθυνος του προγράμματος από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σε ερώτημα που θέσαμε για το αν τα κενά του νομού Εύβοιας έχουν δοθεί στο Υπουργείο Παιδείας, ο Περιφερειακός ξεκάθαρα τόνισε ότι τα κενά δεν δόθηκαν στο Υπουργείο, παρά το γεγονός ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα έδωσε έγκαιρα και συνολικά. 

Τόνισε δε, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την πράξη αυτή, το «φιλτράρισμα» δηλαδή όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, των κενών που στέλνει στο Υπουργείο.

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει τις απαράδεκτες δηλώσεις του Περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας καθώς και την τακτική που ακολουθεί με το τεράστιο θέμα των ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία. 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι από τις δηλώσεις του είναι αβίαστα:
• Ποιος νομιμοποιεί τον Περιφερειακό διευθυντή να αποφασίζει τα εντελώς αντίθετα από αυτά που του εισηγείται η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας που γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό;
• Ποιος νομιμοποιεί τον Περιφερειακό διευθυντή να αποφασίζει ότι τα παιδιά που φοιτούν σε σχολεία της Εύβοιας θα στερηθούν τη διδασκαλία κάποιων μαθημάτων επειδή έτσι αποφάσισε ο ίδιος;
• Τι ακριβώς νόημα έχει η δήλωσή του ότι αναλαμβάνει την ευθύνη; Είναι πολιτικό πρόσωπο τελικά ή υπηρεσιακός παράγοντας; 
• Τι ακριβώς σημαίνει η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης όταν δεν συνοδεύεται από κάποια πράξη που θα έχει προσωπικό κόστος για τον ίδιο; Γνωρίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να στερηθεί το επίδομα των 900 ευρώ τον μήνα που προκύπτει από τη θέση που τον διόρισαν, αλλά δεν δεχόμαστε να προκαλεί και να εμπαίζει με τέτοιο τρόπο τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία. 

Δηλώνουμε πως με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτές τις απαράδεκτες λειτουργίες που υποβαθμίζουν την εκπαίδευση των παιδιών του ελληνικού λαού.

Καλούμε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, μέσα από τη ΔΟΕ, τη θεσμική της εκπροσώπηση, να καταδικάσει τις ενέργειες του Περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος          Η Γραμματέας
Βέτα Κορωναίου     Έφη ΒαρβάρουΔημοφιλή σήμερα

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

22/3/2019
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Λυκείου Νέας Αρτάκης, Νικόλαος Βήττας, κάνει λόγο για παράπονα που έχουν για την συμπεριφορά και την απο...
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας