Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην εκδήλωση της Διεύθυνσης Δασών Νομού Ευβοίας, ο Γιώργος Ακριώτης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την κτηνοτροφία, μελισσοκομία και άλλα.
Η διαχείριση των δασών υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής
Η διαχείριση των δασών υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής
Ο Βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, παραβρέθηκε στην ημερίδα  της Διεύθυνσης Δασών Νομού Ευβοίας και του Δασαρχείου Λίμνης στο Δασικό Χωριό των Παπάδων, με θέμα: Διατήρηση της υγείας και της ζωτικότητας των Δασικών Οικοσυστημάτων. Στο χαιρετισμό του ο κ. Ακριώτης ανέφερε ότι:  

Η σημερινή ημερίδα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για όλους μας ανεξαρτήτως ειδίκευσης, βιοτικού επιπέδου ή τόπου κατοικίας. Γίνεται απ’ όλους μας αντιληπτό το πόσο σημαντική είναι η Ζωτικότητα των Δασικών οικοσυστημάτων αν αναλογιστούμε τον πολλαπλό ρόλο που διαδραματίζουν τα δάση για την ανάπτυξη και την περιβαλλοντική προστασία.

Κτηνοτροφία, μελισσοκομία, ρητινοκαλλιέργεια, αναψυχή & τουρισμός, κυνήγι και κατασκευαστικές υποδομές είναι μερικοί μόνο από τους τομείς που η ύπαρξη τους και η επιβίωση τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα δασικά οικοσυστήματα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής ανέλαβαν από κοινού την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής για τα Δάση με χρονικό ορίζοντα 20ετίας. 

Δασικοί χάρτες - κατάρτιση δασολογίου - κτηματολογίου και χωροταξικό με σαφή προσδιορισμό των χρήσεων γης είναι κάποια από τα εργαλεία που διαμορφώσαμε ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν εδώ και αρκετές δεκαετίες 

Αντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες προκλήσεις, και ιδίως αυτές που θέτει η κλιματική αλλαγή για τα μεσογειακά οικοσυστήματα, η διαχείριση των δασών της χώρας βάσει του μοντέλου της μεσογειακής δασοπονίας, δίνει τη δυνατότητα διατήρησης του ποσοστού δασοκάλυψης, δέσμευσης και ταμίευσης άνθρακα, ενισχύει την αναγκαία εξειδίκευση στην υδρονομική διαχείριση των δασών, προστατεύει τη βιοποικιλότητα, διευρύνει τις δυνατότητες απασχόλησης πέρα από τη δασοπονία, σε άλλους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και δημιουργεί εργασία για τις τοπικές κοινωνίες. 

Μέσω της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δάση γίνεται συγκροτημένη προσπάθεια  άσκησης ολιστικής πολιτικής με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ώστε τα δασικά οικοσυστήματα να πάψουν να αποτελούν χώρο καταπατήσεων και με τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισής τους, να ενισχυθεί η προστασία τους και να αποτελέσουν πεδίο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τις τοπικές κοινωνίες και το σύνολο της οικονομίας της χώρας βάσει των αρχών της αειφορίας. Δημοφιλή σήμερα

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

17/3/2019
Xρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του Υδατοδρομίου στην Σκύρο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το...
Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

17/3/2019
Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι, αθλητές από σχολεία της Εύβοιας, έλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές....
Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

18/3/2019
Αποτελεί πραγματικότητα πλέον η σύνδεση του Κολυμβητήριου Χαλκίδας με τον αγωγό Φυσικού Αερίου, γεγονός που σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση ενέρ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας