Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ξεκίνησε και επίσημα την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου τη λειτουργία του το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του Δήμου Χαλκιδέων.
AMEA
AMEA
Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ λειτουργεί υπό την εποπτεία και αρμοδιότητα του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας, στις εγκαταστάσεις του, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από συνεργάτες του, παρέστησαν δε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και αρκετοί γονείς με παιδιά, τα οποία ανήκουν στο δυναμικό του ΚΔΑΠ ΜΕΑ.


Στη σύντομη ομιλία του, αμέσως μετά τις ευχές του Μητροπολίτη, ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Οργανισμού για τις προσπάθειές τους, προκειμένου να λειτουργήσει το Κέντρο, για το οποίο θα γίνουν επιπλέον προσπάθειες προκειμένου να φιλοξενήσει περισσότερα παιδιά. 

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η συγκεκριμένη Δομή αποτελεί το συμπλήρωμα ενός πλέγματος κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, με στόχο τη δημιουργική τους απασχόληση και κοινωνική ένταξη, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη στήριξη των οικογενειών τους.

Χαρακτηριστικά είπε ότι τοποθετήθηκε ειδική ράμπα για τα ΑΜΕΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, έγινε διαχωρισμός του Ειδικού Νηπιαγωγείου, προς όφελος των παιδιών και ενοποιήθηκαν τα Ειδικά Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λειτουργούν πλέον σε σύγχρονο και άνετο διδακτήριο στην Αυλίδα.


Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έχει προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης, προκειμένου να ανεγερθεί διδακτήριο για παιδιά με ειδικές ικανότητες σε έκταση 29 στρεμμάτων στην περιοχή “Δύο Δέντρα” της Χαλκίδας.
Αναμένεται επίσης η ένταξη και προμήθεια τεσσάρων (4) ραμπών για τη διευκόλυνση και πρόσβαση στη θάλασσα, ατόμων με κινητικά προβλήματα. 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Σωτήρης Ανυφαντής αναφέρθηκε στις υπόλοιπες κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω του αντίστοιχου Οργανισμού του Δήμου (ΔΟΠΠΑΧ).

Σημειώνεται ότι το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων στελεχώνεται από κοινωνικό λειτουργό, φυσικοθεραπευτή, γυμναστή, κοινωνιολόγο και αναμένεται έγκριση για κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή, κοινωνικό φροντιστή και βοηθητικό προσωπικό.

Στόχος της λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, η ανάπτυξη δεξιοτήτων εκ μέρους τους, η κοινωνικοποίηση, η καλλιέργεια συνεργατικού πνεύματος, η στήριξη των οικογενειών τους κλπ.Δημοφιλή σήμερα

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

21/1/2019
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε όλο το Νομό Εύβοιας, εκτός Χαλκίδας....
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

21/1/2019
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης ανακοίνωσε τα πρώτα 5 ονόματα του ψηφοδελτί...
Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας