Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Με λιγότερους επιτηρητές και εξεταστικά κέντρα οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν την Παρασκευή. Ο λόγος είναι φυσικά η.... κρίση. 

Και τις πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν την Παρασκευή, «χτύπησε» η οικονομική κρίση, καθώς μετά τη μείωση των εξεταστικών κέντρων μπαίνει «ψαλίδι» και στον αριθμό των επιτηρητών.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», ο υφυπουργός Παιδείας, Γ.Πανάρετος έστειλε τη Δευτέρα στους διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας επείγουσα εγκύκλιο με την οποία ζητεί να χρησιμοποιηθούν στα εξεταστικά κέντρα μεγαλύτερες αίθουσες, ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται ο αριθμός των επιτηρητών.

«Λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα οι μεγαλύτερες αίθουσες κάθε εξεταστικού κέντρου, προκειμένου να απασχοληθεί ο απολύτως απαραίτητος αριθμός επιτηρητών», αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εξεταστικά κέντρα έχουν μειωθεί από 1.240 σε 830 πανελλαδικά, ενώ οι πληρωμές για τις πανελλαδικές εξετάσεις μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρσι. Η μείωση αφορά στη αμοιβές των επιτροπών, τις επιτηρήσεις και τη βαθμολόγηση των γραπτών, καθώς και στις υπερωρίες των Σαββάτων, τη βαθμολόγηση και την επιτήρηση στα εσπερινά σχολεία.

«Καλλικράτης» και σε ΑΕΙ, ΤΕΙ

Εκπαιδευτικό «Καλλικράτη» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με συγχωνεύσεις τμημάτων γειτονικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ για τον εξορθολογισμό της χωροταξικής κατανομής των ιδρυμάτων προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η κ.Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διάλογος με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες για την νέα δομή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα

Την Παρασκευή ξεκινούν για τους εξεταζόμενους των Ημερησίων Γενικών Λυκείων οι πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου με το μάθημα Αρχές Οικονομικές Θεωρίας που είναι επιλογής για όλες τις κατευθύνσεις.

Οι εξετάσεις για τους μαθητές εσπερινών λυκείων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Β' ομάδας) θα αρχίσουν το Σάββατο 15 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 29 Μαΐου.

Για τους αποφοίτους της Α' ομάδας των ΕΠΑΛ, αλλά και για μαθήματα ειδικότητας της Β' ομάδας οι εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 25 Μαΐου-9 Ιουνίου.

πηγή: www.in.gr  
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας