Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εύβοιας με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργανώνουν για το μήνα Νοέμβριο τα παρακάτω βιωματικά σεμινάρια και εκπαιδευτικές δράσεις για εκπαιδευτικούς και μαθητές Πρωτοβάθμιας.
Βιωματικό σεμινάριο διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας
Βιωματικό σεμινάριο διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας
Σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πάτρας και την καθηγήτρια Γαλάνη Μάρω, Διδακτική χορού ρυθμικού και θεατρικού παιχνιδιού, διοργανώνουν τριήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «DAS-To χοροθέατρο στην εκπαίδευση, για την επικοινωνία, την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη και την αποδοχή του Άλλου». 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 16-11-2018 & ώρες 16:00-20:00, το Σάββατο 17-11-2018 & ώρες 10:00-15:00 και την Κυριακή 18-11-2018 & ώρες 10:00-15:00, στο χώρο του 25ου Δημ. Σχ. Χαλκίδας (Μεγασθένους 28).

Σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Εύβοιας, διοργανώνουν διήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» στις 26-11-2018 ημέρα Δευτέρα & ώρα 16.30-19.30 και στις 27-11-2018 ημέρα Τρίτη & ώρα 16.30-19.30 στο χώρο του 4ου Δημ. Σχ. Χαλκίδας. 

Το εκπαιδευτικό υλικό «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» είναι ένα πρωτότυπο ολιστικό πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος για μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Έχει σχεδιαστεί για μαθητές Δ’, Ε’, και ΣΤ’, για τη Διεύθυνση του Σχολείου και το σύνολο των εκπαιδευτικών, με την υιοθέτηση της πολιτικής για ένα «Σχολείο χωρίς καπνό» και για τους γονείς, τους οποίους προσπαθεί να εμπλέξει στο πρόγραμμα με την οργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων και δραστηριοτήτων (ανάλογες με αυτές που δουλεύουν τα παιδιά), που οι γονείς καλούνται να κάνουν στο σπίτι. Το υλικό στηρίζεται στο μοντέλο κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων, το οποίο στοχεύει στη διαμόρφωση συμπεριφορών που προάγουν την ψυχοκοινωνική υγεία, αξιοποιώντας τη βιωματική μάθηση.

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας, διοργανώνουν τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων με θέμα: «Καλλιεργώντας την προφορικότητα και τη ρητορική παιδεία, αναφορικά με τη νοηματική ανάγνωση και τον αυθόρμητο επιχειρηματικό λόγο». 

Οι συναντήσεις του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του 22ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας (Εμμανουήλ Ξάνθου 2). 

Πρώτη συνάντηση Δευτέρα 19-11-2018, δεύτερη συνάντηση Δευτέρα 11-02-2019 και τρίτη συνάντηση Δευτέρα 08-04-2019 και ώρα 16.30-19.30 (ισχύει για όλες τις συναντήσεις).

Σκοπός των συναντήσεων είναι μέσω της νοηματικής ανάγνωσης, οι μαθητές/τριες να καλλιεργήσουν τη δημόσια ομιλία δίνοντας έμφαση στη νοηματική απόδοση του κειμένου, ώστε να αποδοθεί η γλώσσα των ιδεών και η γλώσσα των συναισθημάτων που αναδύονται μέσα από αυτό. Όσον αφορά την καλλιέργεια του αυθόρμητου λόγου, στόχος είναι οι μαθητές/τριες να μπορούν να αναπτύξουν τη φαντασία, τη δημιουργική και συμβολική σκέψη και να αξιοποιήσουν τεχνικές που θα πυροδοτήσουν την ελεύθερη απόδοση της σκέψης τους (πρόβλημα/λύση, αφήγηση γεγονότων με χρονολογική ακολουθία, παρελθόν/παρόν/μέλλον, προσωποποίηση άψυχων αντικειμένων, τις 5 ρητορικές ερωτήσεις ποιος/πού/πότε/γιατί). Επίσης, ένας από τους στόχους του σεμιναρίου είναι η πραγματοποίηση μαθητικού φεστιβάλ ρητορικής τέχνης για μαθητές Α/θμιας Εκπ/σης στο τέλος του σχολικού έτους

Με την εταιρεία «Κάθε Κουτί Μετράει», διοργανώνουν βιωματική δράση με σχετική έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, με θέμα: «Ανακύκλωση αλουμινίου» για μαθητές Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, την Τετάρτη 28/11/2018, και ώρα 8.30-13.00 στο χώρο του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

Η βιωματική δράση περιλαμβάνει Α) Ενημέρωση-παρουσίαση γιατί ανακυκλώνουμε αλούμινιο και Β)  παρακολούθηση δρώμενου με την θεατρική ομάδα ‘Εν οδώ’ η οποία βασίζεται σε βιβλίο του καθηγητή περιβάλλοντος Δρ. Αντώνη Γάκη, μέσω της οποίας δια ζώσης εκφράζονται τα μηνύματα της Ανακύκλωσης και επιδιώκεται η βιωματική εκπαίδευση της ορθής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς

Επίσης στις 20/11/2018 στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας συμμετέχουμε στην εκπαιδευτική δράση των εκδόσεων Πατάκη "Η Αναγέννηση της Ανάγνωσης", "Με ένα βιβλίο". Χωρίς κουµπιά, χωρίς οθόνες, χωρίς αλγόριθμους και στις 21/11/2018 συνεργασία και εκπαιδευτική δράση με τη συγγραφέα Γλωσσιώτη Έλενα στο χώρο του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.Δημοφιλή σήμερα

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

15/2/2019
Το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσποδνίας Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και ποτών ...
Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

16/2/2019
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας