Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Βιωματικό σεμινάριο έγινε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 μεταξύ των ΕΠΑΛ Χαλκίδας και ελληνικών σχολείων στις Βρυξέλλες, με θέμα: «Θεσμός του Συμβούλου καθηγητή: καλή πρακτική για τη βελτίωση του σχολικού κλίματος».
Το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας εμπνέουν το Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών
Το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας εμπνέουν το Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών
Στο πλαίσιο τριήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου που υλοποιήθηκε στο Ελληνικό Σχολείο Γυμνάσιο – Λύκειο Βρυξελλών με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και της Διευθύντριας κ. Ζωής Πατάλα και με την έγκριση της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Βρυξελλών κυρίας Ρουμελιώτου Μυρσίνης, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ εκπαιδευτικών του σχολείου και κλιμακίου εκπαιδευτικών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Το βιωματικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε εθελοντική βάση επιμορφώτριες και επιμορφούμενοι, σε ώρες εκτός διδακτικού ωραρίου, οι δαπάνες μετακίνησης και διαμονής των επιμορφωτριών καλύφθηκαν από το Σύλλογο Διδασκόντων του ελληνικού σχολείου των Βρυξελλών και αποτελεί μια άλλη περίπτωση προσέγγισης «από τη βάση» (bottom up), σύμφωνα με την οποία οι εκπαιδευτικοί αναζητούν τρόπους βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και επιμόρφωση για την κάλυψη αναγκών που προκύπτουν στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.


Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας ο Δ/ντης του σχολείου κ. Φράγγος Κων/νος και οι συντονιστές ΜΝΑΕ κα Αντωνίου Δέσποινα, κ. Κεσελόπουλος Γεώργιος, κ. Χαράλαμπος Μπέης ενώ από το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας ο Δ/ντης του σχολείου κ. Λέων Κων/νος , οι συντονιστές ΜΝΑΕ κα Ιωαννίδου Σωτηρία και κ. Χαλικόπουλος Αντώνιος καθώς και η εκπαιδευτικός Σύμβουλος Καθηγήτρια κα Ασλάνη Μαρία. Από την πλευρά του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών παρευρέθηκαν η Διευθύντρια κα Πατάλα Ζωή, εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Διδασκόντων, καθώς και οι επιμορφώτριες κυρίες Σιγανού Άννα και Λαμπίδη Άννα, μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ΜΝΑΕ. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Συλλόγου Βρυξελλών εξέφρασαν απορίες σχετικά με την οργάνωση του θεσμού του «Συμβούλου – Καθηγητή» και διατύπωσαν γόνιμους προβληματισμούς για πρακτικά προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή του. Με τη σειρά τους οι εκπαιδευτικοί από τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας μετέφεραν τις εμπειρίες τους και τον ενθουσιασμό τους από την εφαρμογή του θεσμού του «Συμβούλου Καθηγητή» που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα σχολεία τους. 

Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων στο άμεσο μέλλον μέσω τηλεδιασκέψεων ή άλλων πρόσφορων τρόπων επικοινωνίας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την υποστήριξη καθόλη τη διάρκεια υλοποίησης του συγκεκριμένου θεσμού από το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας.Δημοφιλή σήμερα

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

15/2/2019
Το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσποδνίας Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και ποτών ...
Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

16/2/2019
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας