Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Βιωματικό σεμινάριο έγινε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 μεταξύ των ΕΠΑΛ Χαλκίδας και ελληνικών σχολείων στις Βρυξέλλες, με θέμα: «Θεσμός του Συμβούλου καθηγητή: καλή πρακτική για τη βελτίωση του σχολικού κλίματος».
Το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας εμπνέουν το Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών
Το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας εμπνέουν το Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών
Στο πλαίσιο τριήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου που υλοποιήθηκε στο Ελληνικό Σχολείο Γυμνάσιο – Λύκειο Βρυξελλών με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και της Διευθύντριας κ. Ζωής Πατάλα και με την έγκριση της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Βρυξελλών κυρίας Ρουμελιώτου Μυρσίνης, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ εκπαιδευτικών του σχολείου και κλιμακίου εκπαιδευτικών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Το βιωματικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε εθελοντική βάση επιμορφώτριες και επιμορφούμενοι, σε ώρες εκτός διδακτικού ωραρίου, οι δαπάνες μετακίνησης και διαμονής των επιμορφωτριών καλύφθηκαν από το Σύλλογο Διδασκόντων του ελληνικού σχολείου των Βρυξελλών και αποτελεί μια άλλη περίπτωση προσέγγισης «από τη βάση» (bottom up), σύμφωνα με την οποία οι εκπαιδευτικοί αναζητούν τρόπους βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και επιμόρφωση για την κάλυψη αναγκών που προκύπτουν στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.


Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας ο Δ/ντης του σχολείου κ. Φράγγος Κων/νος και οι συντονιστές ΜΝΑΕ κα Αντωνίου Δέσποινα, κ. Κεσελόπουλος Γεώργιος, κ. Χαράλαμπος Μπέης ενώ από το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας ο Δ/ντης του σχολείου κ. Λέων Κων/νος , οι συντονιστές ΜΝΑΕ κα Ιωαννίδου Σωτηρία και κ. Χαλικόπουλος Αντώνιος καθώς και η εκπαιδευτικός Σύμβουλος Καθηγήτρια κα Ασλάνη Μαρία. Από την πλευρά του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών παρευρέθηκαν η Διευθύντρια κα Πατάλα Ζωή, εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Διδασκόντων, καθώς και οι επιμορφώτριες κυρίες Σιγανού Άννα και Λαμπίδη Άννα, μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ΜΝΑΕ. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Συλλόγου Βρυξελλών εξέφρασαν απορίες σχετικά με την οργάνωση του θεσμού του «Συμβούλου – Καθηγητή» και διατύπωσαν γόνιμους προβληματισμούς για πρακτικά προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή του. Με τη σειρά τους οι εκπαιδευτικοί από τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας μετέφεραν τις εμπειρίες τους και τον ενθουσιασμό τους από την εφαρμογή του θεσμού του «Συμβούλου Καθηγητή» που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα σχολεία τους. 

Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων στο άμεσο μέλλον μέσω τηλεδιασκέψεων ή άλλων πρόσφορων τρόπων επικοινωνίας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την υποστήριξη καθόλη τη διάρκεια υλοποίησης του συγκεκριμένου θεσμού από το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας.Δημοφιλή σήμερα

Θρασύτατη ληστεία χρηματαποστολής μπροστά σε κόσμο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Θρασύτατη ληστεία χρηματαποστολής μπροστά σε κόσμο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

14/12/2018
Άγνωστοι λήστεψαν χρηματαποστολή της Τράπεζας Πειραιώς. Άρπαξαν δύο κασετίνες με χρήματα στο Νοσοκομεί...
Εγκαίνια καταστήματος Exarchis Pop Up Store στη Χαλκίδα

Εγκαίνια καταστήματος Exarchis Pop Up Store στη Χαλκίδα

13/12/2018
Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ, Exar...
Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Χαλκίδα

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Χαλκίδα

14/12/2018
Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:30, στον πεζόδρομο Κριεζώτου και Αβάντων, θα γίνει η «τελετή Ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» στο κέντρο της ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας