Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Ευβοιώτης πολιτικός Επιστήμων Δρ. Γιάννης Μανώλης σχολιάζει με τον δικό του τρόπο τις πολιτικές επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Γιάννης Μανώλης
Γιάννης Μανώλης
Με όποιο θέμα καταπιάνεται η κυβέρνηση τα κάνει θάλασσα. Κι όταν αντιλαμβάνεται ότι τα έχει κάνει θάλασσα, εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας σαν να μην έχει γίνει τίποτα και προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο

Το είδαμε το 2015 με το καταστροφικό δημοψήφισμα που το περήφανο ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ και έρχεται τώρα τρία χρόνια μετά να μας πει ότι τότε έπραξε με το μυαλό και κράτησε την Ελλάδα στην ΕΕ.

Τον Μάιο του 2016, μας έλεγαν πόσο σημαντική και δίκαιη ήταν η δήθεν μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό. Μίλαγαν ακόμη για βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και για κοινωνική δικαιοσύνη. Έλεγαν ότι μένουν στην εξουσία για να μεταφέρουν τα βάρη στους έχοντες. Και όσοι τους λέγαμε ότι η αύξηση των εισφορών θα οδηγήσει σε μείωση τόσο του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών όσο και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους, μας κουνούσαν επιδεικτικά το δάχτυλο. Η πραγματικότητα όμως της οικονομικής λειτουργίας είναι αμείλικτη και ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πάλι ως «μετά Χριστόν προφήτης» να αποδεχτεί όσα εμείς του λέγαμε πριν 2,5 χρόνια.

Συγκεκριμένα, στις σελίδες 32 και 33 του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ομολογεί την παταγώδη αποτυχία του νόμου Κατρούγκαλου και παραδέχεται έμπρακτα ότι οι ιδεοληπτικές εμμονές της έβλαψαν το σύνολο του πιο παραγωγικού τμήματος της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή Ελεύθερους Επαγγελματίες, Γιατρούς, Δικηγόρους, Μηχανικούς, Οικονομολόγους, Αυτοαπασχολούμενους και Αγρότες. Την ίδια στιγμή δικαιώνει πλήρως τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τις αρνητικές επιπτώσεις των εξοντωτικών εισφορών που επέβαλε ο εν λόγω νόμος, καθώς και την ανάγκη της άμεσης μείωσής τους.

Παρατίθεται αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού που κατέθεσε η Κυβέρνηση:
«Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Το μέτρο αφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών και ειδικότερα στη μείωση του συντελεστή κύριας ασφάλισης κατά 1/3 και στην εφαρμογή της ελάχιστης εισοδηματικής βάσης για την επικουρική ασφάλιση και την εφάπαξ παροχή. Οι ανωτέρω ομάδες υπέστησαν σημαντική επιβάρυνση από τη μετάπτωση από την τεκμαρτή στην πραγματική εισοδηματική βάση με τη μεταρρύθμιση του 2016, ενώ η αύξηση των εισφορών οδήγησε σε μείωση τόσο του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών όσο και στα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Ως εκ τούτου, το μέτρο στοχεύει τόσο στην αναστροφή αυτής της τάσης, όσο και στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης».   

Πρόκειται για μερική αντιγραφή σχετικών δεσμεύσεων της ΝΔ που προφανώς δεν φτάνει για αναστροφή του ανησυχητικού κλίματος. Οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να μειωθούν περαιτέρω και ο νόμος Κατρούγκαλου να ακυρωθεί!

Γιάννης Μανώλης,
Δρ Πολιτικής Επιστήμης
Μητρώο Στελεχών ΝΔ 
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...
Tους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Φθιώτιδας παρουσίασε ο Φάνης Σπανός

Tους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Φθιώτιδας παρουσίασε ο Φάνης Σπανός

19/4/2019
Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας παρουσίασε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 ο υ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας