Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Ευβοιώτης πολιτικός Επιστήμων Δρ. Γιάννης Μανώλης σχολιάζει με τον δικό του τρόπο τις πολιτικές επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Γιάννης Μανώλης
Γιάννης Μανώλης
Με όποιο θέμα καταπιάνεται η κυβέρνηση τα κάνει θάλασσα. Κι όταν αντιλαμβάνεται ότι τα έχει κάνει θάλασσα, εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας σαν να μην έχει γίνει τίποτα και προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο

Το είδαμε το 2015 με το καταστροφικό δημοψήφισμα που το περήφανο ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ και έρχεται τώρα τρία χρόνια μετά να μας πει ότι τότε έπραξε με το μυαλό και κράτησε την Ελλάδα στην ΕΕ.

Τον Μάιο του 2016, μας έλεγαν πόσο σημαντική και δίκαιη ήταν η δήθεν μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό. Μίλαγαν ακόμη για βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και για κοινωνική δικαιοσύνη. Έλεγαν ότι μένουν στην εξουσία για να μεταφέρουν τα βάρη στους έχοντες. Και όσοι τους λέγαμε ότι η αύξηση των εισφορών θα οδηγήσει σε μείωση τόσο του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών όσο και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους, μας κουνούσαν επιδεικτικά το δάχτυλο. Η πραγματικότητα όμως της οικονομικής λειτουργίας είναι αμείλικτη και ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πάλι ως «μετά Χριστόν προφήτης» να αποδεχτεί όσα εμείς του λέγαμε πριν 2,5 χρόνια.

Συγκεκριμένα, στις σελίδες 32 και 33 του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ομολογεί την παταγώδη αποτυχία του νόμου Κατρούγκαλου και παραδέχεται έμπρακτα ότι οι ιδεοληπτικές εμμονές της έβλαψαν το σύνολο του πιο παραγωγικού τμήματος της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή Ελεύθερους Επαγγελματίες, Γιατρούς, Δικηγόρους, Μηχανικούς, Οικονομολόγους, Αυτοαπασχολούμενους και Αγρότες. Την ίδια στιγμή δικαιώνει πλήρως τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τις αρνητικές επιπτώσεις των εξοντωτικών εισφορών που επέβαλε ο εν λόγω νόμος, καθώς και την ανάγκη της άμεσης μείωσής τους.

Παρατίθεται αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού που κατέθεσε η Κυβέρνηση:
«Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Το μέτρο αφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών και ειδικότερα στη μείωση του συντελεστή κύριας ασφάλισης κατά 1/3 και στην εφαρμογή της ελάχιστης εισοδηματικής βάσης για την επικουρική ασφάλιση και την εφάπαξ παροχή. Οι ανωτέρω ομάδες υπέστησαν σημαντική επιβάρυνση από τη μετάπτωση από την τεκμαρτή στην πραγματική εισοδηματική βάση με τη μεταρρύθμιση του 2016, ενώ η αύξηση των εισφορών οδήγησε σε μείωση τόσο του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών όσο και στα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Ως εκ τούτου, το μέτρο στοχεύει τόσο στην αναστροφή αυτής της τάσης, όσο και στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης».   

Πρόκειται για μερική αντιγραφή σχετικών δεσμεύσεων της ΝΔ που προφανώς δεν φτάνει για αναστροφή του ανησυχητικού κλίματος. Οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να μειωθούν περαιτέρω και ο νόμος Κατρούγκαλου να ακυρωθεί!

Γιάννης Μανώλης,
Δρ Πολιτικής Επιστήμης
Μητρώο Στελεχών ΝΔ 
Δημοφιλή σήμερα

Θρασύτατη ληστεία χρηματαποστολής μπροστά σε κόσμο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Θρασύτατη ληστεία χρηματαποστολής μπροστά σε κόσμο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

14/12/2018
Άγνωστοι λήστεψαν χρηματαποστολή της Τράπεζας Πειραιώς. Άρπαξαν δύο κασετίνες με χρήματα στο Νοσοκομεί...
Εγκαίνια καταστήματος Exarchis Pop Up Store στη Χαλκίδα

Εγκαίνια καταστήματος Exarchis Pop Up Store στη Χαλκίδα

13/12/2018
Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ, Exar...
Αγορά χωρίς μεσάζοντες στη Χαλκίδα

Αγορά χωρίς μεσάζοντες στη Χαλκίδα

13/12/2018
Μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, η εθελοντική ομάδα "Μια ...Στάση" της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ διοργανώνει αγορά χωρίς μεσάζοντες στο Πάρκο του Λαού με προϊόντα από παραγωγούς της Εύβοιας και της...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας