Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα προωθεί η Τ.Μπιρμπίλη, όπως αναφέρει και ρεπορτάζ στην εφημερίδα τα ΝΕΑ. Συγκεκριμένα επισημαίνεται:

Η ανάπτυξη υποβρύχιων καλωδίων για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης και των περισσότερων άλλων νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Περιβάλλοντος, δήλωσε η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη μιλώντας στο Εθνικό Συνέδριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Προχωράμε στη διασύνδεση του Πολυποτάμου [στην Εύβοια] της Νέας Μάκρης [στη Στερεά] και των Κυκλάδων» ανέφερε η υπουργός.

Η διασύνδεση «θα αποτελέσει το τμήμα του λεγόμενου Mediterranean Ring [Μεσογεικός Δακτύλιος], ενός μεγάλου οράματος που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ενσωμάτωση των ΑΠΕ στην Ευρώπη».

»Η διασύνδεση των νησιών αποτελεί εθνική προτεραιότητα με πολλαπλά οφέλη. Σήμερα, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στηρίζεται στη λειτουργία ακριβών και ρυπογόνων τοπικών πετρελαϊκών σταθμών, επιβαρύνοντας την εθνική οικονομία, ενώ το πλούσιο αιολικό και ηλιακό δυναμικό παραμένει ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο. Σήμερα, η διασύνδεση των νησιών εμφανίζεται περισσότερο από ποτέ- τεχνικά εφικτή» είπε.

Η κ. Μπιρμπίλη ανέφερε ότι το υπουργείο συνεργάζεται με το Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) προκειμένου τα έργα διασύνδεσης να ενταχθούν άμεσα στη νέα Μελέτη Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς (ΜΑΣΜ).

Όσον αφορά τις διαδικασίες αδειοδότησης για νέα έργα ΑΠΕ, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τόνισε ότι «με το νέο νομοσχέδιο επιχειρούμε να μειώσουμε το μέσο χρόνο αδειοδότησης σε 10- 12 μήνες από 4-5 χρόνια που ήταν μέχρι σήμερα. Η διαδικασία γίνεται από σειριακή, παράλληλη, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο».

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να αποδεχθούν τα έργα ΑΠΕ στις περιοχές τους. «Δεν μας τιμά, σε θεωρητικό επίπεδο να είμαστε υπέρ των ΑΠΕ και της πράσινης ανάπτυξης, και στην πράξη μέρος της διαδικασίας αδειοδότησης ενός έργου να είναι και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας» είπε.




Δημοφιλή σήμερα

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....
Με επιτυχία στέφθηκε η Λευκή Νύκτα Αλιβερίου

Με επιτυχία στέφθηκε η Λευκή Νύκτα Αλιβερίου

10/12/2018
Η διοργάνωση για τέταρτη συνεχή χρονιά της «Λευκής Νύκτας» στο Αλιβέρι, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, εκπλήσσοντας ευχάριστα για ακόμ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας