Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μετά τους καθιερωμένους Αγιασμούς για την έναρξη της προσκοπικής χρονιάς, ξεκίνησαν και επίσημα οι δράσεις των Τμημάτων ακολούθησε η καθιερωμένη εκδρομή.
Φθινοπωρινές δράσεις των Προσκόπων της Εύβοιας
Φθινοπωρινές δράσεις των Προσκόπων της Εύβοιας
Το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Εκδρομή «Πρότυπης Ομάδας» της Περιφερειακής Εφορείας Στ. Ελλάδας & Ευβοίας.

Συνολικά 23 Στελέχη από 4 Συστήματα της Εύβοιας Χαλκίδας, Μεσσαπίων, συναντήθηκαν στον φιλόξενο χώρο της προσκοπικής Εστίας Μακρυμάλλη Μεσσαπίων, αντάλλαξαν σκέψεις, εμπειρίες και πέρασαν ένα αξέχαστο διήμερο προσκοπικής ζωής. Αρχηγός ήταν ο Βαθμοφόρος Βασίλης Μπίρτσας, μαζί με το επιτελείο που αποτέλεσαν οι Μαρία Δημητρίου, Αλεξάνδρα Παντελή, Χρήστος Αλεξίου, Σπύρος Παύλου, Κατερίνα Τριανταφύλλου, Νίκη Καλπακίδου, Αλεξάνδρα Σακκή.


Το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου, διεξήχθη το πρακτικό στάδιο της Προπαρασκευαστικής Εκπαίδευσης που αφορά την πρώτη εκπαίδευση των νέων Βαθμοφόρων και περιλαμβάνει κυρίως διαβίωση στο ύπαιθρο και θέματα προσκοπικής τεχνικής. 

Οι 12 νέοι Βαθμοφόροι από Εύβοια και Αττική μαζί με 7μελές επιτελείο εκπαιδευτών, ακολούθησαν μονοπάτια της νότιας Δίρφης με προορισμό και χώρο διεξαγωγής της υπόλοιπης εκπαίδευσης τη θέση «Βάβουλα» Μακρυκάπας. Αρχηγός της  ενότητας ο εκπαιδευτής Βαθμοφόρων Κώστας Δερβεντζής, ενώ συμμετείχαν και οι εκπαιδευτές Διονύσης Διακάκης, Χρήστος Αλεξίου, Ελένη Λιάσκου, Γιάννης Ποστέκογλου, Γιάννης Ιωσηφίδης. Η διεξαγωγή των δράσεων ήταν υπό την ευθύνη της ΠΕ Στ. Ελλάδας & Ευβοίας.

Επιπλέον όλα τα προσκοπικά τμήματα της Εύβοιας πραγματοποίησαν σημαντικές δράσεις με γνώμονα τη ζωή στο ύπαιθρο και την κοινωνική προσφορά. Η Ομάδα του 1ου Συστήματος Χαλκίδας πραγματοποίησε (10-11/11) διήμερη δράση την Κεράμεια στη Β. Εύβοια, ενώ η Αγέλη του 6ου Συστήματος Χαλκίδας πραγματοποίησε (17-18/11) διήμερη δράση στη Στενή Ευβοίας. Τέλος η Αγέλες του 1ου , 4ου Χαλκίδας και 1ου Ν. Αρτάκης πραγματοποίησαν 25/11 μονοήμερη δράση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Σπάτα.   

Οι ανωτέρω δράσεις είναι ενδεικτικές, δεδομένου ότι οι Πρόσκοποι της Εύβοιας σε Χαλκίδα, Ν. Αρτάκη, Μεσσάπια, Λίμνη, πραγματοποιούν σε εβδομαδιαία βάση συνεχόμενες δράσεις με γνώμονα την περιπέτεια, την αγάπη για τη φύση, αλλά και την προσφορά και τον εθελοντισμό. Δημοφιλή σήμερα

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

17/2/2019
Μια ανθρώπινη εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη χειρουργ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας