Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν την Εορτή των Χριστουγέννων, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η «έξοδος» του Εράνου της Αγάπης από την Μητρόπολη Χαλκίδας.
Έρανος αγάπης για το 2018 στην πόλη της Χαλκίδας
Έρανος αγάπης για το 2018 στην πόλη της Χαλκίδας
Ο Έρανος θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2018 και τα συνεργεία των εθελοντών στα έργα της αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας θα περάσουν από όλα τα σπίτια και τα καταστήματα για να ζητήσουν όχι για τους ίδιους, αλλά για τους πτωχούς αδελφούς μας.

Για τον σωστό συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος διοργάνωσε τρεις Κληρικολαϊκές Συνάξεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 το απόγευμα στη Χαλκίδα και την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 το πρωί στο Μαντούδι και το απόγευμα στην Ιστιαία, όπου ο Σεβασμιώτατος  έδωσε τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου και τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης.

«Τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά,

Έφθασε κι εφέτος ο ευλογημένος καιρός για να πραγματοποιήσουμε τον ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Αυτή  την  ευλογημένη «έξοδο» των εθελοντών και εθελοντριών της Τοπικής μας Εκκλησίας, για να συλλέξουν χρηματικές προσφορές των πιστών, οι οποίες θα δοθούν, εν συνεχεία, στους πτωχούς και τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Η πράξη αυτή φανερώνει αυτή την ίδια την χριστιανική μας ιδιότητα. Χριστιανός σημαίνει να είσαι του Χριστού. Και ο Χριστός έζησε μόνο για τους άλλους και καθόλου για τον εαυτό του. «Εαυτόν εκένωσεν» (Φιλ. 2, 7) και έδειξε με τον τρόπο αυτό, ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία όταν ξοδεύεται σε ατομική καλοπέραση, αλλά όταν μοιράζεται με τον άλλον και προσφέρεται χάριν του άλλου, έχοντας ως ύψιστο σκοπό και βαθύτατο νόημα της, την ανιδιοτελή αγάπη προς τον άλλο.

Ανιδιοτελής δεν είναι η αγάπη, που μέσα από την προσφορά στον άλλο μεταβάλλεται σε απλό όργανο ευχαριστήσεως του προσφέροντος, γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί κατάρα της εγωκεντρικής μας αναζητήσεως. Ανιδιοτελή αγάπη έχεις, όταν δίνεις το χέρι σου για να στηριχθεί κάποιος επάνω του, όχι για να πάρεις κάτι εσύ. Όταν αγαπάς τον άλλο για ό,τι ακριβώς είναι αυτός ο άλλος, όχι για δική σου ευχαρίστηση. Αυτή είναι η πραγματική χαρά, που έχει αξία πολύτιμη, αφού, τελικά, έτσι, διά της αγάπης, γράφεται ανεξίτηλα το όνομα του ανθρώπου στο Βιβλίο της Ζωής.

Ευλογημένα, λοιπόν, τα χέρια που προσφέρθηκαν και εμπιστεύθηκαν την Ιερά Μητρόπολή μας, στηρίζοντας τα έργα της φιλανθρωπίας, μέσω του Γενικού και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, καθώς και των ευαγών Ιδρυμάτων της, και της έδωσαν την δυνατότητα να δαπανήσει από 1ης Νοεμβρίου 2017 έως και 31ης Οκτωβρίου 2018 το ποσόν 1.827.620,47 €, υπέρ των πτωχών.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια θα πραγματοποιήσουμε τον φετινό ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, από την Κυριακή 9 έως και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. Σας παρακαλώ θερμά να συνδράμετε όλοι στον Έρανο. Κανείς, παρακαλώ, να μην κλείσει την πόρτα στους προθυμοτάτους εθελοντές της αγάπης, οι οποίοι θα διατρέξουν και τους δρόμους των Ενοριών μας για να διακονήσουν τον ανθρώπινο πόνο.

Αγαπητά μου παιδιά,

Ευχαριστώντας, εκ των προτέρων, ένα έκαστον προσωπικώς για την όποια προσφορά σας, διατελώ,

Με πατρική στοργή και αγάπη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος»Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση υποψηφίων του Συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία»

Ανακοίνωση υποψηφίων του Συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία»

18/3/2019
Η νυν και υποψήφια Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού με τον συνδυασμό «Δυναμική Πρωτοβουλία» ανακοίνωσε κάποιους από τους υποψηφίους συμβούλ...
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

19/3/2019
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Στην Β

Στην Β' Εθνική η ομάδα βόλευ ΟΠΕ Χαλκίδας

19/3/2019
Η ανδρική ομάδα του ΟΠΕ Χαλκίδας μετά από μια 6μηνη σκληρή μάχη, κόντρα σε ομάδες με λίγο πολύ επαγγελματικούς προσανατολισμούς και λειτουργία, αλλά και δύο ανεπανάληπτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας