Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυστίων με ανακοίνωσή του έρχεται να διαψεύσει τα όσα υποστήριξε ο Δ.Σ., Ν.Μπότης σχετικά με τη συνένωση των Δήμων της περιοχής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου η πλειοψηφία του Δ.Σ. Δήμου Δυστίων τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου και ισχυρού Δήμου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Καθήκοντα αυτοκλήτου κυβερνητικού εκπροσώπου, στον Δήμο Δυστίων, ανέλαβε ο δημοτικός Σύμβουλος Νικ. Μπότης, ο οποίος έσπευσε ασμένως να ανακοινώσει, ως σύγχρονος Φειδιπίδης, ‘’ το τρόπαιο της νίκης ‘’.
Έτρεξε να αποθέσει στο βωμό της σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης και την δική του σπονδή, αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις μπορούν να προκληθούν σε μια κοινωνία που έτσι και αλλιώς, με έναν ή και δύο Δήμους πρέπει να συνυπάρξει.
Η διαμόρφωση συνθηκών που ευνοούν τον κοινωνικό αυτοματισμό, που οδηγούν σε αντίθεση τις τοπικές κοινωνίες, κάθε άλλο παρά υπηρετούν την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου και των συμπολιτών μας.
Η προσέγγιση της μεγαλύτερης σύγχρονης αλλαγής του Διοικητικού χάρτη της χώρας, μόνο στο επίπεδο των γεωγραφικών ορίων, της ονοματοδοσίας και της έδρας των οργανισμών αυτοδιοίκησης, αδικούν το εγχείρημα.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυστίων, σε όσες συνεδριάσεις, μέχρι σήμερα συζητήθηκε η Διοικητική μεταρρύθμιση, η συζήτηση εξαντλήθηκε στην φιλοσοφία και στο νέο θεσμικό πλαίσιο που εισαγάγει στο σύνολο της Διοίκησης της χώρας, το σχέδιο νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, θεωρώντας πως αν δεν γνωρίζαμε το σύνολο των αλλαγών που επιχειρούνται, τις νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι ΟΤΑ και τους πόρους με τους οποίους θα υπηρετηθούν αυτές, δεν θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε και το μέγεθος των νέων Δήμων.
Για μας η πρόταση για τους συνενούμενους Δήμους, έχει να κάνει αποκλειστικά με την δυνατότητα που θα έχουν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες, στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στην δυνατότητα ανταπόκρισης, στις νέες υποχρεώσεις τους και στην βιωσιμότητα τους.
Με γνώμονα τα πάρα πάνω εισηγηθήκαμε την δημιουργία ενός μεγάλου και ισχυρού Δήμου που θα μπορεί να αναπτύξει αυτόνομες δράσεις και να μην είναι υποχρεωμένος να προστρέχει για την εξυπηρέτηση των αναγκών του και των αναγκών των Δημοτών του στον Δήμο της σημερινής πρωτεύουσας του Νομού.
Οι θιασώτες της άποψης του μικρού Δήμου, κανένα ουσιαστικό επιχείρημα δεν κατέθεσαν, παρά μόνο, για την δημιουργία τέρατος, μεγάλων αποστάσεων και πολιτιστικών και πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων, αλλά και διαφορετικού αναπτυξιακού προσανατολισμού.
Όταν στην εποχή του αραμπά, τον 19ο αιώνα, χωρίς υποδομές, δρόμους και επικοινωνίες, οι περιοχές μας Διοικήθηκαν, από ευρύτερες συνενώσεις μπόρεσαν και το έκαναν, σήμερα στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης για κάποιους αυτό είναι αδύνατο και δημιουργεί τέρατα.
Στην εποχή της πολιτισμικότητας και της αφομοίωσης της κουλτούρας και των πολιτισμών ευρύτερων κοινωνιών, προβάλλει αναχρονιστική, ύποπτη, επικίνδυνη και διχαστική η αντίληψη περί διαφορετικότητας των τοπικών κοινωνιών.
Η ανάπτυξη όλων των παραγωγικών τομέων της οικονομίας συνεισφέρει ισσόροπα στην αξιοποίηση όλου του ενεργού ανθρώπινου δυναμικού και δίνει την δυνατότητα αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πόρων και των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, προς όφελος της τοπικής οικονομίας.
Το Δημοτικό μας Συμβούλιο, με νηφαλιότητα και χωρίς διάθεση αντιδικίας ή σύγκρουσης με καμιά αντίθετη άποψη, εξέφρασε την άποψη της δημιουργίας ενός ισχυρού και βιώσιμου Δήμου στα πλαίσια της φιλοσοφίας του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ με 12 ψήφους υπέρ, έναντι 9 της πρότασης υπέρ της συνένωσης των 3 Δήμων και μιας λευκής ψήφου.
Στην ψηφοφορία εκτός των Δημοτικών Συμβούλων, έλαβαν μέρος και οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, όπως προβλέπει ο κώδικας για ζητήματα που αφορούν τα Δημοτικά τους διαμερίσματα και είναι μείζονος σημασίας. Η Διοικητική μεταρρύθμιση σαφώς και είναι μείζονος σημασίας και ενδιαφέρει άμεσα τα κύτταρα της Δημοκρατίας, τις Κοινότητες.
Τέλος, καλούμε τους εκφραστές όλων των απόψεων, να αποφύγουν τις διχαστικές παρεμβάσεις, που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν την τοπική κοινωνία και τους συμπολίτες μας, αλλά υπονομεύουν το μέλλον του τόπου μας και την αναπτυξιακή προοπτική του.

Δημήτρης ΣΤΑΥΡΟΥ
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δ. ΔΥΣΤΙΩΝ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Γιώργος (13/5/2010 10:07:35 πμ)
Άλλα για άλλα της Παρασκευής το γάλα... Τραγικό.... ΈΛΕΟΣ. Είναι δυνατόν μήνες τώρα να γίνεται αυτό το γαϊτανάκι ανακοινώσεων και ο καθένας να προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντά του Σαφώς και θα πρέπει να υπάρξει ένας μεγάλος και ισχυρός Δήμος. Δεν γίνεται η Εύβοια να έχει κουτσουλιές Δήμους. Εκτός αν θέλετε Κοινότητες προς μίμηση του κυρίου που φαίνεται πως καλά πέρασε όλα τα χρόνια της θητείας του. Και τέλος πάντων, ας αποκτήσετε όλοι σας μια υπέυθυνη στάση απένταντι στους πολίτες που σας ψηφίζουν. Τόσα ψέματα και τόσο εύκολα γι αυτό αυτός ο τόπος δεν προχωρά χρόνια τώρα. Ας ηρεμήσει λίγο και αυτός ο Θωμάς. Ποτέ η Κύμη δε στάθηκε δίπλα σε κανέναν άλλον Δήμο ή κοινητοποίηση φορέων. Όλοι οι άλλοι όμως πρέπει να τη στηρίζουν πάντα λες και πρόκειται για τον ομφαλό της γης.... ΕΛΕΟΣ. Άντε να δείτε πως θα διοικήσετε σωστά έστω αυτούς τους τελευταίους μήνες της θητείας σας. Αυτά κάνατε και επί Καποδίστρια για να γίνει και ο Κατσούλης Δήμαρχος και τί καταλάβατε Θάψατε χωρίς λόγο τόσες περιοχές. Μιλάτε λες και απευθύνεστε σε Μογγόλους. Εδώ ζουέμ και γνωρίζουμε. Χαλαρώστε παλικάρια και αφήστε τα κουμπούρια μεταξύ σας. Αυτά να τα πιάσετε και να πάτε να διεκδικήσετε τίποτα για τον τόπο. Με αγανάκτηση μεν, φιλικά δε....
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας