Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και στους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που συναντούν οι γυναίκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκε η δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου, κατά την ομιλία της στο Φόρουμ της ΚΕΔΕ, στη Θεσσαλονίκη.
Η Λίνα Ευσταθίου ομιλήτρια στο Φόρουμ της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη
Η Λίνα Ευσταθίου ομιλήτρια στο Φόρουμ της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 3ης εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας με τη διοργάνωση του  Συνδέσμου  Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, Σ.Ε.Γ.Ε. όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Διαβούλευσης της ΚΕΔΕ σχετικά με τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι οι Δήμοι να υποστηρίξουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα  και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των γυναικών σε δράσεις, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις και υλοποιώντας προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες και τη φυσιογνωμία των τοπικών κοινωνιών.

Η δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, στην ομιλία της, συνεχάρη τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, την πρόεδρο του ΣΕΓΕ κυρία Λίνα Τσαλταμπάση, μίλησε για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει και τις ενέργειες που  δρομολογεί για την ενίσχυση της θέσης των γυναικών.

 «Το 2017 οργανώσαμε στο Δήμο Ιστιαίας με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή την εκδήλωση με θέμα: «Βία κατά των γυναικών- μορφές και στερεότυπα».Για να βοηθήσουμε τις εργαζόμενες στον Δήμο Ιστιαίας ιδρύσαμε τα ΚΔΑΠ ( κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ) τα οποία προσφέρουν δωρεάν απογευματινές δράσεις ως ένα πλαίσιο που θα απελευθερώνει χρόνο στις μητέρες. Ενισχύσαμε παράλληλα τους παιδικούς σταθμούς του δήμου ώστε κανένα παιδάκι να μην μείνει εκτός. Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις το γραφείο ισότητας του Δήμου να γίνει ένα σημείο επικοινωνίας και αναφοράς των θεμάτων αυτών που οι γυναίκες στην επαρχία κρύβουν και ντρέπονται να μιλήσουν για αυτά» τόνισε στην τοποθέτησή της η κυρία Ευσταθίου.

Υπογράμμισε ακόμη, ότι τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Διαβούλευσης της ΚΕΔΕ είναι ένας «οδηγός» που πρέπει κάθε Δήμος να ακολουθήσει υλοποιώντας προγράμματα που θα ενισχύσουν το ρόλο των γυναικών στις τοπικές κοινωνίες.

Τις υποστηρικτικές δράσεις του Φόρουμ παρουσίασε η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας Αναστασία Σαββίδου, ενώ τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Διαβούλευσης παρουσίασε  η Επικεφαλής του Έργου Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη.

Η Πανελλήνια Διαβούλευση με θέμα «Πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα Υποστηρίξει τις Γυναίκες στο Επιχειρείν» αποτελεί μία πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ κου Γιώργου Πατούλη. υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης».Δημοφιλή σήμερα

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

17/4/2019
Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας ενημερώνει ότι η γέφυρα του Ευρίπου θα κλείσει ένα χρονικό διάστημα, για τις ανάγκες της ναυσιπλοΐας....
Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

16/4/2019
Φέτος ο κορυφαίος μουσικό συνθέτης συμπληρώνει τα 80 του χρόνια. Μεγάλη τιμή για τους Χαλκιδέους η συναυλία....
1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

17/4/2019
Η ομάδα Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Χαλκίδας διοργανώνει το 1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας