Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στη μεγαλύτερη καταναλωτική Έκθεση B2C τροφίμων και ποτών της Βαυαρίας, την έκθεση FOOD & LIFE στο Μόναχο, συμμετείχε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ομάδα 15 επιχειρήσεων-παραγωγών της, καταγράφοντας την πολυπληθέστερη Εθνική συμμετοχή.
Δυναμική παρουσία των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση FOOD & LIFE 2018 στο Μόναχο της Γερμανίας
Δυναμική παρουσία των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση FOOD & LIFE 2018 στο Μόναχο της Γερμανίας
Από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου, τα βιολογικά και gourmet προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας, έδωσαν δυναμικό παρόν στην έκθεση που έχει καθιερωθεί ως το σημείο συνάντησης γευσιγνωστών της ποιοτικά υψηλής και παραδοσιακής κουζίνας.

Οι εκθέτες που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις καταναλωτικές συνήθειες και τις αγοραστικές-γευστικές προτιμήσεις του γερμανικού καταναλωτικού κοινού, να πουλήσουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους επισκέπτες της έκθεσης, και παράλληλα να προσεγγίσουν και επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και ποτών με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.


Στο περιθώριο της έκθεσης και στα πλαίσια της προώθησης επιχειρηματικών επαφών των εκθετών της Στερεάς Ελλάδας, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου διοργανώθηκε επιχειρηματικό δείπνο γνωριμίας με αγοραστές, εκπροσώπους τοπικών καταστημάτων τροφίμων του Μονάχου, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα HAAR e.V.

Επίσης, το Σάββατο 01 Δεκεμβρίου, στην κεντρική σκηνή της έκθεσης, διοργανώθηκε Μαγειρικό Show της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων- Τμήμα Γερμανίας, το οποίο επιμελήθηκε η executive chef Ευαγγελία Καρκαμπίτσα χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Το γερμανικό κοινό που παρακολούθησε την επίδειξη είχε την ευκαιρία να γευτεί επί τόπου τα στερεοελλαδίτικα πιάτα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδειξη είχε ζωντανή ραδιοφωνική και τηλεοπτική  κάλυψη.

Την αποστολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνέδραμε η Γενική Πρόξενος – ΣΠΑ  του Μονάχου κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, και ο επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Μονάχου, δρ. Νικόλαος Μπελιάς Σύμβουλος ΟΕΥ ΄Α.

Τη συνολική αποστολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τις παράλληλες εκδηλώσεις, οργάνωσε το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων, και στο πλευρό των επιχειρήσεων παρευρέθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θέμης Χειμάρας, ο οποίος πραγματοποίησε επαφές με γερμανικά δίκτυα πωλήσεων και εμπορικές οργανώσεις, με βασικό στόχο την προβολή των ποιοτικών προϊόντων, της γαστρονομίας και της τοπικής διατροφής της Στερεάς Ελλάδας.

«Η αγορά της Γερμανίας και ειδικότερα αυτή της Βαυαρίας και του Μονάχου, είναι στρατηγικός στόχος για την πώληση των προϊόντων μας. 

Για να συμμετάσχει ένας παραγωγός μόνος του στην έκθεση, θα πρέπει να επιβαρυνθεί με το ποσό των 2.300€, ενώ με την συνδρομή της Περιφέρειας αυτό το ποσό έφτασε τα 500€. 

Την ίδια στιγμή, η δυνατότητα πραγματοποίησης απευθείας πωλήσεων σε καταναλωτές, έδωσε την δυνατότητα κάλυψης των υπόλοιπων εξόδων των παραγωγών μας που συμμετείχαν. 

Ευχαριστώ τα στελέχη του Ελληνικού Προξενείου και ιδιαιτέρως την Πρόξενο κ. Κωνσταντινοπούλου και τον Οικονομικό & Εμπορικό Ακόλουθο, κ Μπελιά, για την βοήθεια που μας παρείχαν, καθώς  και την Ελληνική Κοινότητα HAAR και τον πρόεδρο κ. Κότση για τη συνεργασία.

Περισσότερο απ’ όλους όμως, ευχαριστώ τους 15 παραγωγούς μας, οι οποίοι εκπροσώπησαν με εξαιρετικό επαγγελματισμό την Στερεά Ελλάδα για άλλη μια φορά.  Οι προσπάθειες εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων μας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και το επόμενο έτος. Είναι το στοίχημα που υπηρετούμε με συνέπεια από το 2014», δήλωσε ο κ. Χειμάρας.Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας