Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Ομιλία του Συμεών Κεδίκογλου για την πάταξη της διαφθοράς
στην ολομέλεια της Βουλής και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Τροποποίηση του ν. 3213/2003, διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν εγκλήματα σχετικά με την Υπηρεσία και άλλες διατάξεις» τάχθηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου στην ομιλία του στην Ολομέλεια, την Τρίτη 11 Μαϊου, σημειώνοντας ότι «είναι ένα νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς, από τα πιο σημαντικά, πράγματι, που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια. Προτείνει μέτρα διαφάνειας, πρώτα από όλα για τους πολιτικούς, για τους υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους, πριν πάμε να ζητήσουμε μέτρα από τους πολίτες.»

Το νομοσχέδιο εισάγει ανατροπές και ριζικές αλλαγές στα μέχρι σήμερα δεδομένα για το «πόθεν έσχες», ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα. Μεταξύ αυτών, η δήμευση περιουσιών και έκπτωση από το βουλευτικό ή άλλο αξίωμα των προσώπων που συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα σε οff-shore εταιρείες και μετατροπή σε κακούργημα της πράξης της απόκρυψης στοιχείων από το «πόθεν έσχες».
Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι «δυστυχώς, η διαφθορά έχει επεκταθεί σε όλο το δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα η χώρα μας να βρίσκεται σήμερα, όπως προκύπτει και από τα στατιστικά στοιχεία της διεθνούς διαφάνειας, στην τελευταία θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.» και έκλεισε την ομιλία του με το εξής σχόλιο: «Επιτρέψτε μου το προσωπικό στοιχείο. Είμαι ένας νέος Βουλευτής που ήρθα με όνειρα προσφοράς και δεν μπορώ να απολογούμαι για πράξεις και παραλείψεις των τελευταίων τριάντα ετών, όταν ήμουν πέντε και δέκα χρονών παιδί. Ας τελειώνουμε, για να προχωρήσουμε στα μεγάλα που έχουμε να κάνουμε μπροστά μας για τον τόπο και το λαό μας. Πρώτοι εμείς θέλουμε την τιμωρία των ενόχων.»

 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

11/6/2018
Μετά την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα, το Κίνημα Αλλαγής κάνει ένα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας