Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το απόγευμα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η ημερίδα από την Ένωση προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας (ΕΠΚΑΣτΕ) με θέμα την Προστασία της Κύριας Κατοικίας- Δικαίωμα και Ανάγκη.
Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και η μη κατάργηση του νόμου Κατσέλη στη Χαλκίδα
Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και η μη κατάργηση του νόμου Κατσέλη στη Χαλκίδα
Στο Θέατρο Παπαδημητρίου στην Χαλκίδα, λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της προστασίας της κύριας κατοικίας και το τέλος του Νόμου Κατσέλη, ο Διδάκτωρ Νομικής Δημήτρης Σπυράκος, Πρώην Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή επί υπουργίας Κατσέλη και ουσιαστικά αυτός που εκπόνησε τον Νόμο Κατσέλη, τον ν.3852/2010, η Δικηγόρος Παναγιώτα Καλαποθαράκου, Αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ και από την ΕΠΚΑΣτΕ η Δικηγόρος Κατερίνα Καλαμακίδης, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, συζήτησαν όλες τις πτυχές του θέματος και ανάδειξαν κρίσιμα ζητήματα και προβλήματα που θα βρουν μπροστά τους τις επόμενες ημέρες οι δανειολήπτες καταναλωτές. 

Μετά τον χαιρετισμό της Προέδρου της Ένωσης Δικηγόρου Ευαγγελίας Βλάχου, απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου της Χαλκίδας το μέλος του Δ.Σ. Χαλκίδας και πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νίκος Κασσαβέτης (παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Χ Δημήτρης Γκίκας) ο οποίος με αδρές γραμμές περιέγραψε την σημασία του Νόμου Κατσέλη για την προστασία των φτωχοποιημένων νοικοκυριών αλλά και την προοτπική της συνέχισής του.

Εν συνεχεία στις εισηγήσεις και στην συζήτηση που συντόνισε ο Δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος Αυλώνος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΠΑΣτΕ Δημήτρης Κατσούλης.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παριστάμενους μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της πόλης που μετέφεραν την αγωνία τους για την αδιέξοδη κατάσταση που επικρατεί και την τοπική οικονομία ιδιαίτερα και λόγω του προβλήματος των πυρόπληκτων δανείων.  

Επισημάνθηκε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να χειρίζεται το Νόμο της ατομικής πτώχευσης μια γενιά δικαστών που δεν είναι κοινωνοί του προβλήματος, που δεν έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση. Αρκετοί δε αναρωτήθηκαν για την επεκτατική «επιθετική» τακτική των Τραπεζών στο παρελθόν και στην ραγδαία και τραγική απομείωση της αξίας των ακινήτων σήμερα. Την ίδια στιγμή τα Μ.Μ.Ε δεν προβάλουν το θέμα αυτό όσο θα έπρεπε παρά τη μεγάλη του σημασία.  

Η Ημερίδα έληξε με την δήλωση της Προέδρου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας ότι η Ένωση θα είναι παρούσα στην συγκέντρωση της 13ης Δεκέμβρη στην Αθήνα και θα μετάσχει ενεργά στους αγώνες του καταναλωτικού κινήματος για την Προστασία του Δικαιώματος στην Κύρια Κατοικία καλώντας και τους πολίτες της Χαλκίδας και της Στερεάς Ελλάδας να συσπειρωθούν στην Ένωση για να δυναμώσουν τα αποτελέσματα της παρέμβασή της.
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση υποψηφίων του Συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία»

Ανακοίνωση υποψηφίων του Συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία»

18/3/2019
Η νυν και υποψήφια Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού με τον συνδυασμό «Δυναμική Πρωτοβουλία» ανακοίνωσε κάποιους από τους υποψηφίους συμβούλ...
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

19/3/2019
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Στην Β

Στην Β' Εθνική η ομάδα βόλευ ΟΠΕ Χαλκίδας

19/3/2019
Η ανδρική ομάδα του ΟΠΕ Χαλκίδας μετά από μια 6μηνη σκληρή μάχη, κόντρα σε ομάδες με λίγο πολύ επαγγελματικούς προσανατολισμούς και λειτουργία, αλλά και δύο ανεπανάληπτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας