Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Toν τίτλο της κορυφαίας εξαγωγικής εταιρείας κατέκτησε η Παλίρροια Σουλιώτης στην απονομή των Greek Exports Awards που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.
Κορυφαία εξαγωγική εταιρία η Ευβοϊκή εταιρεία Παλίρροια
Κορυφαία εξαγωγική εταιρία η Ευβοϊκή εταιρεία Παλίρροια
Στην εταιρεία απονεμήθηκε το κορυφαίο βραβείο της βραδιάς «Top Greek Export Company 2018», στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

Σε μία χρονιά που οι ελληνικές εξαγωγές οδεύουν προς ένα νέο ιστορικό ρεκόρ, τα Greek Exports Awards 2018 επιβράβευσαν την Αριστεία στον τομέα των εξαγωγών (αγαθών και υπηρεσιών) του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου, που καταφέρνει και βρίσκει δημιουργικές διεξόδους, παρά τις αντιξοότητες. Τα βραβεία επισφραγίζουν τη σημαντική συμβολή στην οικονομία των επιχειρήσεων εκείνων που καταφέρνουν και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και που συμβάλλουν σημαντικά στην ευημερία των κοινωνιών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Δημήτρης Χαλεπίδης, Πρόεδρος ΕΝΔΥ ΟΕΥ, Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, Διευθυντής Β1 Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του ότι στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, οι εξαγωγές αποτελούν μονόδρομο.

Αναφέρθηκε επίσης στους άξονες πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών, προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης ευνοϊκού περιβάλλοντος για τους εξαγωγείς και την επέκταση συμφωνιών σε νέες αγορές, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα. Όπως επεσήμανε, σήμερα λειτουργούν 59 γραφεία ΟΕΥ σε 50 χώρες, μέσω των οποίων καλύπτεται το 90% των ελληνικών εξαγωγών.

Ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Διευθυντής Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών και Δικτύων του ΣΕΒ, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και στα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα «εργαλεία» που έχει αναπτύξει ο ΣΕΒ για να υποστηρίξει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, μέσω του προγράμματος Export Ready, παρουσιάζοντας τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που έχουν επιτευχθεί. 

Ο κ. Γιώργος Κουτούζος, Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών της Euler Hermes Hellas, αναφέρθηκε στα ρίσκα που αναλαμβάνουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, παρουσιάζοντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η Euler Hermes στην πρόβλεψη και κάλυψη κάθε πιθανού κινδύνου.

Από την πλευρά της η κυρία Dorota Ulatowska, Risk, Information, Claims & Collections Director, της Euler Hermes Hellas, ανέλυσε τις συνθήκες που επικρατούν στις διεθνείς αγορές και στα δεδομένα που δημιουργεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αναφέροντας ότι η Euler Hermes έχει αναπτύξει καλύψεις για κάθε περίπτωση. 

Πηγή: insider.grΔημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας