Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Κώστας Μαρκόπουλος για το 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι η ώρα του μεγάλου προσκλητηρίου σε όσους αναγνωρίζουν ότι η χώρα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο
Είναι η ώρα του μεγάλου προσκλητηρίου σε όσους αναγνωρίζουν ότι η χώρα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο
Το συνέδριο της ΝΔ τελείωσε. Έδειξε στροφή σε οικογένεια και οικονομία για την διακυβέρνηση που έρχεται. Το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας συνέπεσε με την εκκίνηση μιας ακόμα προεκλογικής περιόδου για την Ελλάδα, αλλά που αφορά μια εξαιρετικά κρίσιμη διακυβέρνηση 2019-2023, κατά την οποία η χώρα καλείτε να γιατρέψει πληγές μεγάλες που άνοιξε η κρίση, τα μνημόνια, και η εξοντωτική φορολογική πολιτική. Αλλά και κάτι ακόμα. 

Να επανατοποθετήσει την χώρα ισχυρή και υπολογίσιμη στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Οι δύο ομιλίες του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο στην έναρξη και στην λήξη κατέδειξαν ότι το κόμμα της ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα που έχει αποφασίσει να αγκαλιάσει και να καλέσει δίπλα του καθένα και καθεμιά, χωρίς εξαιρέσεις και φανατισμό. 

Είναι η ώρα του μεγάλου προσκλητηρίου σε όσους αναγνωρίζουν ότι η χώρα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα οικονομικά μεγέθη, αλλά και για την νια γενιά που ζει ένα άδικο εφιάλτη. Όλες οι τοποθετήσεις των συνέδρων, έδειξαν σαφή κατεύθυνση. Θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την τύχη του κάθε πολίτη και να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. 

Η Ελλάδα έχει υποστεί ήττες παντού. Στα Εθνικά θέματα μας συμπεριφέρονται σαν να έχουμε χάσει τα αντανακλαστικά μας και μας θωρούν δεδομένους, ότι θα ψηφίσουμε όσα αρνήθηκαν όλοι οι πρωθυπουργοί από μεταπολίτευση και μετά. Ο Τσίπρας είναι σαφώς του χεριού τους.

Στην οικονομία η υπερφορολόγηση των πάντων έφερε καταρράκωση της μεσαίας τάξης και ισοπέδωσε αγορά. Στον κοινωνικό τομέα βιώνουμε την πλέον άδικη και αυταρχική πολιτική που έχει διάλυση την Ελληνική οικογένεια αφού την αναγκάζει να βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη για παιδεία υγεία και στήριξη αναξιοπαθούντων μελών.

Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε πλεονέκτημα. Μοιάζει με αιφνιδιασμένη και παράφωνη ορχήστρα που ξεφωνίζει άναρθρα λίγο πριν σιγήσει οριστικά. Η ΝΔ έχει 3 βασικούς στόχους. Να στηρίξει την Ελληνική οικογένεια η οποία είναι το μεγάλο θύμα μέχρι τώρα. Θα επιχειρήσει να ανατρέψει την αρνητική καμπύλη του δημογραφικού δίνοντας 1000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί και 2000 για κάθε τοκετό. Και βέβαια θα ανακουφίσει το οικογενειακό εισόδημα μειώνοντας φόρους, εισφορές και έμμεσες φορολογικές επιβαρύνσεις. 

Η χώρα δεν έχει έννοια να ζει με επιδόματα και μίζερες πολιτικές. Δυστυχώς ο Σύριζα παγίωσε την φτώχεια και μας καλεί να την συνηθίσουμε. Εμείς θα αντιστρέψουμε την πορεία των γεγονότων. Η ΝΔ επιθυμεί η χώρα να γίνει κανονική Ευρωπαϊκή. Να διαθέτει Παιδεία για όλους και Πανεπιστήμια συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, χωρίς άσυλα παρανομίας. 

Η ΝΔ επιθυμεί οι πολίτες να μην στοιβάζονται σε άθλια νοσοκομεία ούτε να θαυμάζουν τα κλειστά νοσοκομεία όπως το δικό μας της Χαλκίδας το νέο απ έξω.. Η ανισότητες και η παρακμή είναι εχθρός μας. Επιθυμούμε να αποκτήσουμε επιρροή με πολιτικές σε αδύναμες τάξεις και στους νέους ανθρώπους. 

Το σχέδιο της ΝΔ λέει ότι ο κατώτερος μισθός πρέπει να αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από το ΑΕΠ, ώστε το 2022 να είναι 703 ευρώ. Να δώσει πνοή με ανοικτή οικονομία επενδύσεων και νέων δουλειών. Με πλέγμα νέων διαδικασιών όχι πάντα οικονομικών θα προκαλέσουμε επενδυτική έκρηξη. Είναι μονόδρομος για την ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης. Λιγότεροι φόροι και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα φέρουν κλίμα και επενδύσεις. 

Ένα ισχυρό ψηφιακά δομημένο κράτος θα βοηθήσει στην ίδρυση και αδειοδότηση. Και η ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού επιστημονικού και μη θα προκαλέσει συνθήκες επιστροφής των 400.000 νέων που ξενιτεύτηκαν. Δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν. Θέλουμε το άλμα στο μέλλον. Αυτή είναι η αποστολή μας. Να αποκτήσουμε επιτέλους εθνική αυτοπεποίθηση και να χαλυβδώσουμε την θέση μας σε Ευρώπη και Βαλκάνια. 

Η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα ψηφιστεί ποτέ από την ΝΔ. Για μας δεν υπήρχε ούτε υπάρχει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Η λύση με τα Σκόπια είναι χωρίς αυτά. Και γενικότερα η Ελλάδα έχει ιστορία και παράδοση που είναι και ανεκτίμητη και αδιαμφισβήτητη. 

Οι νέες παγκόσμιες ισορροπίες μας θέλουν προσεκτικούς, συμμέτοχους αλλά στα εθνικά ζητήματα μας αταλάντευτους. Κακά τα ψέματα η κρίση και τα μνημόνια αποκάλυψαν αδυναμίες της Ελληνικής Πολιτείας και προσκόλληση σ' ένα μοντέλο που απέτυχε. 

Η αποστολή της ΝΔ στην επομένη της κυβέρνησης είναι να χαράξει νέο δρόμο και να σχεδιάσει νέο ισχυρό και ικανό κράτος. Δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε απλό. Είναι όμως αναγκαίο. Θα το κάνουμε και θα πετύχουμε. Θέλουμε σ αυτό σύμμαχο την Ελληνική οικογένεια, γι αυτό θα την στηρίξουμε, γιατί είναι το κύτταρο της κοινωνίας.Δημοφιλή σήμερα

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

17/3/2019
Xρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του Υδατοδρομίου στην Σκύρο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το...
Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

17/3/2019
Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι, αθλητές από σχολεία της Εύβοιας, έλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές....
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

16/3/2019
Στη Θήβα και στην Αλίαρτο βρέθηκαν στις 15 Μαρτίου 2019 ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης και η Παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!»....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας