Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο εθνομουσικολογικό σεμινάριο με θέμα «Μουσικοί Χάρτες της Ελλάδας» που πραγματοποίησε ο Σύλλογος «τ΄αλωνάκι» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας το διήμερο 8 & 9 Δεκεμβρίου 2018, στην κεντρική αίθουσα του Συλλόγου Β. Ηπείρου 55β στη Χαλκίδα.
Ενημερώθηκαν για τον μαγικό κόσμο της μουσικής μας παράδοσης
Ενημερώθηκαν για τον μαγικό κόσμο της μουσικής μας παράδοσης
Το εθνομουσικολογικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια  της συνεχούς επιμόρφωσης, αλλά και ευαισθητοποίησης σε ζητήματα λαϊκού πολιτισμού και ειδικότερα της Άυλης Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς και υλοποιήθηκε από τον κ. Χάρη Σαρρή Δρ. Εθνομουσικολογίας του Παν/μίου Αθηνών, Διδάσκων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκτέλεση/ Ερμηνεία της Παραδοσιακής Μουσικής» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ.

Οι συμμετέχοντες γνώρισαν εκείνα τα αναλυτικά εργαλεία που συσχετίζονται με την μουσική, το χορό και τον κόσμο τους, όπως αυτά συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να μας συντονίζουν ως τις μέρες μας, μέσα από το γλέντι.

Αναλύθηκε η έννοια του μουσικού χάρτη και εξετάστηκαν οι παράμετροι  που ενεργοποιούν την κινητικότητα μουσικών, χορών, τραγουδιών και μουσικών οργάνων στο διάβα του χρόνου.

Το εθνομουσικολογικό πρόγραμμα εστίασε στην μουσική ζωή στις αγροκτηνοτροφικές κοινωνίες της στεριανής Ελλάδας, στην μεταπολεμική πορεία της παραδοσιακής μουσικής στη Στεριανή Ελλάδα, στις μουσικές της Κρήτης και του Αιγαίου και στην έννοια, αλλά και πρακτική εφαρμογή του μουσικού δικτύου και στην έννοια του φολκλόρ και της αναπαράστασης.

Τέλος τέθηκαν προβληματισμοί για ζητήματα συνέχειας της μουσικοχορευτικής ελληνικής παράδοσης για «τις φυλές» της παράδοσης σήμερα, όπως και με «τι αφτιά ακούμε και με τι πόδια χορεύουμε».

Τ΄ αλωνάκι ευχαριστεί τον καθηγητή κ. Σαρρή για την αμεσότητα και την εμπεριστατωμένη επιστημονική του τοποθέτηση, την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την συνεργασία της και όλους τους συμμετέχοντες που με την ενέργειά τους και την διαλογική γόνιμη συζήτηση που αναπτύχθηκε, έδωσαν την δυνατότητα σε όλους να ανιχνεύσουν τον μαγικό κόσμο της μουσικής μας παράδοσης.Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/1/2019
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movieton...
Χειμερινές εκπτώσεις 2019 - Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Χειμερινές εκπτώσεις 2019 - Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

18/1/2019
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2019 θα αρχίσο...
Ακόμη έξι άτομα ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός

Ακόμη έξι άτομα ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός

18/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε ακόμη 6 άτομα που στελεχώνουν το ψηφ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας